Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
juureskiusaus, juuresvuoka, juureslaatikko

Juureskiusaus

timer-iconNoin tunti  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kruunaa juureskiusaus fetajuustolla! Tee herkullisen mehevä feta-juureskiusaus perunasta, porkkanasta ja palsternakasta. Juureksista tehty kasviskiusaus on herkkua myös ilman juustoa, mutta lisää juuresvuokaan silloin hieman isompi ripaus suolaa.

Ainekset

300 g
Perunoita
200 g
Porkkanoita
100 g
Palsternakkaa
1 kpl
Sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
(ruukku) persiljaa
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
Mustapippuria rouhittuna
200 g
(1 pkt) fetajuustoa
2 dl
(1 prk) ruokakermaa

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Pese, kuori ja suikaloi perunat ja juurekset. Kuori ja suikaloi sipuli. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna persilja. Laita ainekset uunivuokaan.

300 g
Perunoita
200 g
Porkkanoita
100 g
Palsternakkaa
1 kpl
Sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
(ruukku) persiljaa
2

Ripottele mausteet ja murenna feta vuokaan. Sekoita ainekset hyvin. Kaada kerma tasaisesti päälle.

1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
Mustapippuria rouhittuna
200 g
(1 pkt) fetajuustoa
2 dl
(1 prk) ruokakermaa
3

Kypsennä kiusausta 200-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.

Miltä maistui?
Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 16.2.2012
Muokattu: 26.8.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

318

1330

20,3 g

12,5 g

18,3 g

6,8 g

3,5 g

12,3 g

2,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli