Juustokeitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Juustokeitto

Juustokeitto

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Täyteläinen ja nopeasti valmistuva juustokeitto sopii niin arkilounaaksi kuin juhlavan aterian alkukeitoksikin. Keittoon soseutettu vaalea leipä antaa keitolle sen samettisen pehmeän rakenteen.

Ainekset

1 l
vettä
2 kpl
kasvisliemikuutiota
4 kpl
viipaletta vaaleaa pehmeää leipää
100 g
emmentaljuustoraastetta
50 g
sinihomejuustoa
1 dl
kevytkermaa
1/4 tl
valkopippuria

lisäksi

(2 rkl vettä)
(2 tl maissijauhoa)
2 rkl
persiljaa hienonnettuna

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Mittaa vesi kattilaan. Lisää liemikuutiot ja leipäviipaleet. Anna kiehua noin 10 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella.

1 l
vettä
2 kpl
kasvisliemikuutiota
4 kpl
viipaletta vaaleaa pehmeää leipää
2

Lisää juustot, kerma ja valkopippuri keittoon. Keitä miedolla lämmöllä ahkerasti sekoitellen, kunnes juustot ovat sulaneet. Tarkista maku.

100 g
emmentaljuustoraastetta
1 dl
kevytkermaa
50 g
sinihomejuustoa
1/4 tl
valkopippuria
3

Jos keitto on löysää, suurusta keitto sekoittamalla vesi ja maissijauho keskenään ja lisää suurus ohuena nauhana keittoon koko ajan sekoittaen. Viimeistele hienonnetulla persiljalla.

(2 rkl vettä)
(2 tl maissijauhoa)
2 rkl
persiljaa hienonnettuna
Resepti:
Marja Samuli, Kati Pohja
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 16.2.2005
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.