Juustokeitto

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min

Täyteläinen ja nopeasti valmistuva kahden juuston keitto sopii niin arkilounaaksi kuin juhlavan aterian alkukeitoksikin. Keittoon soseutettu vaalea leipä antaa keitolle sen samettisen pehmeän rakenteen.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 lvettä
2 kplkasvisliemikuutiota
4 kplviipaletta vaaleaa pehmeää leipää
100 gemmentaljuustoraastetta
50 gsinihomejuustoa
1 dlruokakermaa
1/4 tlvalkopippuria

Lisäksi

2 rklvettä
2 tlmaissitärkkelystä
2 rklpersiljaa hienonnettuna

Valmistus

  1. 1

    Mittaa vesi kattilaan. Lisää liemikuutiot ja leipäviipaleet. Anna kiehua noin 10 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella.

    MääräAinesosa
    1 lvettä
    2 kplkasvisliemikuutiota
    4 kplviipaletta vaaleaa pehmeää leipää
  2. 2

    Lisää juustot, kerma ja valkopippuri keittoon. Keitä miedolla lämmöllä ahkerasti sekoitellen, kunnes juustot ovat sulaneet. Tarkista maku.

    MääräAinesosa
    100 gemmentaljuustoraastetta
    1 dlruokakermaa
    50 gsinihomejuustoa
    1/4 tlvalkopippuria
  3. 3

    Jos keitto on löysää, suurusta keitto sekoittamalla vesi ja maissijauho keskenään ja lisää suurus ohuena nauhana keittoon koko ajan sekoittaen. Viimeistele hienonnetulla persiljalla.

    MääräAinesosa
    2 rklvettä
    2 tlmaissitärkkelystä
    2 rklpersiljaa hienonnettuna

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl maissitärkkelystä, 2 rkl persiljaa hienonnettuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Marja Samuli, Kati Pohja
Kuvat:
Panu Pälviä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä