Juustokeitto
30 min

Nappaa talteen!
Täyteläinen ja nopeasti valmistuva kahden juuston keitto sopii niin arkilounaaksi kuin juhlavan aterian alkukeitoksikin. Keittoon soseutettu vaalea leipä antaa keitolle sen samettisen pehmeän rakenteen.
| 1 l | vettä |
| 2 kpl | kasvisliemikuutiota |
| 4 kpl | viipaletta vaaleaa pehmeää leipää |
| 100 g | emmentaljuustoraastetta |
| 50 g | sinihomejuustoa |
| 1 dl | ruokakermaa |
| 1/4 tl | valkopippuria |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 2 rkl | vettä |
| 2 tl | maissitärkkelystä |
| 2 rkl | persiljaa hienonnettuna |
- 1.
Mittaa vesi kattilaan. Lisää liemikuutiot ja leipäviipaleet. Anna kiehua noin 10 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella.
- 2.
Lisää juustot, kerma ja valkopippuri keittoon. Keitä miedolla lämmöllä ahkerasti sekoitellen, kunnes juustot ovat sulaneet. Tarkista maku.
- 3.
Jos keitto on löysää, suurusta keitto sekoittamalla vesi ja maissijauho keskenään ja lisää suurus ohuena nauhana keittoon koko ajan sekoittaen. Viimeistele hienonnetulla persiljalla.
Juustokeitto
Täyteläinen ja nopeasti valmistuva kahden juuston keitto sopii niin arkilounaaksi kuin juhlavan aterian alkukeitoksikin. Keittoon soseutettu vaalea leipä antaa keitolle sen samettisen pehmeän rakenteen.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 l | vettä |
| 2 kpl | kasvisliemikuutiota |
| 4 kpl | viipaletta vaaleaa pehmeää leipää |
| 100 g | emmentaljuustoraastetta |
| 50 g | sinihomejuustoa |
| 1 dl | ruokakermaa |
| 1/4 tl | valkopippuria |
Lisäksi | |
| 2 rkl | vettä |
| 2 tl | maissitärkkelystä |
| 2 rkl | persiljaa hienonnettuna |
Valmistus
- 1
Mittaa vesi kattilaan. Lisää liemikuutiot ja leipäviipaleet. Anna kiehua noin 10 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella.
Määrä Ainesosa 1 l vettä 2 kpl kasvisliemikuutiota 4 kpl viipaletta vaaleaa pehmeää leipää - 2
Lisää juustot, kerma ja valkopippuri keittoon. Keitä miedolla lämmöllä ahkerasti sekoitellen, kunnes juustot ovat sulaneet. Tarkista maku.
Määrä Ainesosa 100 g emmentaljuustoraastetta 1 dl ruokakermaa 50 g sinihomejuustoa 1/4 tl valkopippuria - 3
Jos keitto on löysää, suurusta keitto sekoittamalla vesi ja maissijauho keskenään ja lisää suurus ohuena nauhana keittoon koko ajan sekoittaen. Viimeistele hienonnetulla persiljalla.
Määrä Ainesosa 2 rkl vettä 2 tl maissitärkkelystä 2 rkl persiljaa hienonnettuna
Ravintosisältö
240
Energiaa kcal
1004
Energiaa kj
15,8 g
Rasvaa
9,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
12,5 g
Hiilihydraatteja
2,0 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
12,3 g
Proteiinia
3,3 g
Suolaa
240
Energiaa kcal
1004
Energiaa kj
15,8 g
Rasvaa
9,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
12,5 g
Hiilihydraatteja
2,0 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
12,3 g
Proteiinia
3,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl maissitärkkelystä, 2 rkl persiljaa hienonnettuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























