Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Juustokeitto

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Täyteläinen ja nopeasti valmistuva kahden juuston keitto sopii niin arkilounaaksi kuin juhlavan aterian alkukeitoksikin. Keittoon soseutettu vaalea leipä antaa keitolle sen samettisen pehmeän rakenteen.

Ainekset

1 l
vettä
2 kpl
kasvisliemikuutiota
4 kpl
viipaletta vaaleaa pehmeää leipää
100 g
emmentaljuustoraastetta
50 g
sinihomejuustoa
1 dl
ruokakermaa
1/4 tl
valkopippuria

Lisäksi

2 rkl
vettä
2 tl
maissitärkkelystä
2 rkl
persiljaa hienonnettuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Mittaa vesi kattilaan. Lisää liemikuutiot ja leipäviipaleet. Anna kiehua noin 10 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella.

1 l
vettä
2 kpl
kasvisliemikuutiota
4 kpl
viipaletta vaaleaa pehmeää leipää
2

Lisää juustot, kerma ja valkopippuri keittoon. Keitä miedolla lämmöllä ahkerasti sekoitellen, kunnes juustot ovat sulaneet. Tarkista maku.

100 g
emmentaljuustoraastetta
1 dl
ruokakermaa
50 g
sinihomejuustoa
1/4 tl
valkopippuria
3

Jos keitto on löysää, suurusta keitto sekoittamalla vesi ja maissijauho keskenään ja lisää suurus ohuena nauhana keittoon koko ajan sekoittaen. Viimeistele hienonnetulla persiljalla.

2 rkl
vettä
2 tl
maissitärkkelystä
2 rkl
persiljaa hienonnettuna
Miltä maistui?
Resepti:
Marja Samuli, Kati Pohja
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 22.10.2018
|
Muokattu: 16.6.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

240

1004

15,8 g

9,8 g

12,5 g

2,0 g

0,5 g

12,3 g

3,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl maissitärkkelystä,

2 rkl persiljaa hienonnettuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli