Kaalilasagne

arvosana4/5

(33)arviota
8 Annosta

Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Kokonainen kaali ja kaksi helppoa kastiketta muuttuvat meheväksi lasagneksi, jossa kaali korvaa kokonaan lasagnelevyt. Tarjoa lasagnen kanssa raikasta salaattia.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
1 1/2 kgkeräkaalia
1 lvettä
1/2 tlsuolaa

Jauhelihakastike

400 g(1 rs) naudan jauhelihaa (7–17 %)
800 - 1000 g(2 tlk) tomaattipastakastiketta

Juustokastike

300 g(2 prk) ranskankermaa (18 %)
150 g(1 ps) emmentaljuustoraastetta

Pinnalle

150 g(1 ps) mozzarellajuustoraastetta

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Huuhtele kaali ja lohko se neljään osaan, poista kanta. Leikkaa kaali isoiksi paloiksi ja irrota lehdet kattilaan. Lisää vesi ja suola. Keitä kannen alla 15 minuuttia, painele välillä kauhalla. Valuta siivilässä hyvin.

    MääräAinesosa
    1 lvettä
    1 1/2 kgkeräkaalia
    1/2 tlsuolaa
  2. 2

    Ruskista jauheliha paistokasarissa. Lisää pastakastike ja hauduta 5 minuuttia.

    MääräAinesosa
    800 - 1000 g(2 tlk) tomaattipastakastiketta
    400 g(1 rs) naudan jauhelihaa (7–17 %)
  3. 3

    Sekoita ranskankerma ja emmentalraaste kattilassa ja kuumenna, kunnes juusto sulaa.

    MääräAinesosa
    300 g(2 prk) ranskankermaa (18 %)
    150 g(1 ps) emmentaljuustoraastetta
  4. 4

    Levitä puolet jauhelihakastikkeesta noin 3 litran vetoiseen uunivuokaan. Lado puolet kaalinlehdistä päälle. Levitä loppu jauhelihakastike vuokaan, lisää puolet juustokastikkeesta ja lado loput kaalinlehdet päälle. Painele kevyesti kauhalla, jotta kastikkeet jakaantuvat tasaisesti. Levitä loppu juustokastike ja mozzarellaraaste pinnalle.

    MääräAinesosa
    150 g(1 ps) mozzarellajuustoraastetta
  5. 5

    Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin tunti. Jos pinta alkaa tummua liikaa, peitä vuoka kannella tai foliolla. Anna vetäytyä 15–20 minuuttia.

Vinkki: Viikonloppuna kun aikaa on enemmän, keitä tomaattikastike itse ja mausta mieleiseksi.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Laura Riihelä
22.9.2020
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä