Kaalilasagne | Uuniruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kaalilasagne
Play

Kaalilasagne

timer-iconUseita tunteja  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Kokonainen kaali ja kaksi helppoa kastiketta muuttuvat meheväksi lasagneksi, jossa kaali korvaa kokonaan lasagnelevyt. Tarjoa lasagnen kanssa raikasta salaattia.

Ainekset

1 1/2 kg
keräkaalia
1 l
vettä
1/2 tl
suolaa

jauhelihakastike

400 g
(1 rs) naudan jauhelihaa (7–17 %)
800 - 1000 g
(2 tlk) tomaattipastakastiketta

juustokastike

300 g
(2 prk) ranskankermaa (18 %)
150 g
(1 ps) emmentaljuustoraastetta

pinnalle

150 g
(1 ps) mozzarellajuustoraastetta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Huuhtele kaali ja lohko se neljään osaan, poista kanta. Leikkaa kaali isoiksi paloiksi ja irrota lehdet kattilaan. Lisää vesi ja suola. Keitä kannen alla 15 minuuttia, painele välillä kauhalla. Valuta siivilässä hyvin.

1 l
vettä
1 1/2 kg
keräkaalia
1/2 tl
suolaa
2

Ruskista jauheliha paistokasarissa. Lisää pastakastike ja hauduta 5 minuuttia.

800 - 1000 g
(2 tlk) tomaattipastakastiketta
400 g
(1 rs) naudan jauhelihaa (7–17 %)
3

Sekoita ranskankerma ja emmentalraaste kattilassa ja kuumenna, kunnes juusto sulaa.

300 g
(2 prk) ranskankermaa (18 %)
150 g
(1 ps) emmentaljuustoraastetta
4

Levitä puolet jauhelihakastikkeesta noin 3 litran vetoiseen uunivuokaan. Lado puolet kaalinlehdistä päälle. Levitä loppu jauhelihakastike vuokaan, lisää puolet juustokastikkeesta ja lado loput kaalinlehdet päälle. Painele kevyesti kauhalla, jotta kastikkeet jakaantuvat tasaisesti. Tasoita loppu juustokastike ja mozzarellaraaste pinnalle.

150 g
(1 ps) mozzarellajuustoraastetta
5

Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin tunti. Jos pinta alkaa tummua liikaa, peitä vuoka kannella tai foliolla. Anna vetäytyä 15–20 minuuttia.

Vinkki: Viikonloppuna kun aikaa on enemmän, keitä tomaattikastike itse ja mausta mieleiseksi.

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.9.2020
Muokattu: 27.10.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1930

461

32,4 g

14,5 g

16,1 g

15,6 g

6,5 g

22,5 g

1,7 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli