Kaalilasagne
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kokonainen kaali ja kaksi helppoa kastiketta muuttuvat meheväksi lasagneksi, jossa kaali korvaa kokonaan lasagnelevyt. Tarjoa lasagnen kanssa raikasta salaattia.
| 1 1/2 kg | keräkaalia |
| 1 l | vettä |
| 1/2 tl | suolaa |
| Jauhelihakastike | |
|---|---|
| 400 g | (1 rs) naudan jauhelihaa (7–17 %) |
| 800 - 1000 g | (2 tlk) tomaattipastakastiketta |
| Juustokastike | |
| 300 g | (2 prk) ranskankermaa (18 %) |
| 150 g | (1 ps) emmentaljuustoraastetta |
| Pinnalle | |
| 150 g | (1 ps) mozzarellajuustoraastetta |
- 1.
Huuhtele kaali ja lohko se neljään osaan, poista kanta. Leikkaa kaali isoiksi paloiksi ja irrota lehdet kattilaan. Lisää vesi ja suola. Keitä kannen alla 15 minuuttia, painele välillä kauhalla. Valuta siivilässä hyvin.
- 2.
Ruskista jauheliha paistokasarissa. Lisää pastakastike ja hauduta 5 minuuttia.
- 3.
Sekoita ranskankerma ja emmentalraaste kattilassa ja kuumenna, kunnes juusto sulaa.
- 4.
Levitä puolet jauhelihakastikkeesta noin 3 litran vetoiseen uunivuokaan. Lado puolet kaalinlehdistä päälle. Levitä loppu jauhelihakastike vuokaan, lisää puolet juustokastikkeesta ja lado loput kaalinlehdet päälle. Painele kevyesti kauhalla, jotta kastikkeet jakaantuvat tasaisesti. Levitä loppu juustokastike ja mozzarellaraaste pinnalle.
- 5.
Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin tunti. Jos pinta alkaa tummua liikaa, peitä vuoka kannella tai foliolla. Anna vetäytyä 15–20 minuuttia.
Kokonainen kaali ja kaksi helppoa kastiketta muuttuvat meheväksi lasagneksi, jossa kaali korvaa kokonaan lasagnelevyt. Tarjoa lasagnen kanssa raikasta salaattia.
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 1/2 kg | keräkaalia |
| 1 l | vettä |
| 1/2 tl | suolaa |
Jauhelihakastike | |
| 400 g | (1 rs) naudan jauhelihaa (7–17 %) |
| 800 - 1000 g | (2 tlk) tomaattipastakastiketta |
Juustokastike | |
| 300 g | (2 prk) ranskankermaa (18 %) |
| 150 g | (1 ps) emmentaljuustoraastetta |
Pinnalle | |
| 150 g | (1 ps) mozzarellajuustoraastetta |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Huuhtele kaali ja lohko se neljään osaan, poista kanta. Leikkaa kaali isoiksi paloiksi ja irrota lehdet kattilaan. Lisää vesi ja suola. Keitä kannen alla 15 minuuttia, painele välillä kauhalla. Valuta siivilässä hyvin.
Määrä Ainesosa 1 l vettä 1 1/2 kg keräkaalia 1/2 tl suolaa - 2
Ruskista jauheliha paistokasarissa. Lisää pastakastike ja hauduta 5 minuuttia.
Määrä Ainesosa 800 - 1000 g (2 tlk) tomaattipastakastiketta 400 g (1 rs) naudan jauhelihaa (7–17 %) - 3
Sekoita ranskankerma ja emmentalraaste kattilassa ja kuumenna, kunnes juusto sulaa.
Määrä Ainesosa 300 g (2 prk) ranskankermaa (18 %) 150 g (1 ps) emmentaljuustoraastetta - 4
Levitä puolet jauhelihakastikkeesta noin 3 litran vetoiseen uunivuokaan. Lado puolet kaalinlehdistä päälle. Levitä loppu jauhelihakastike vuokaan, lisää puolet juustokastikkeesta ja lado loput kaalinlehdet päälle. Painele kevyesti kauhalla, jotta kastikkeet jakaantuvat tasaisesti. Levitä loppu juustokastike ja mozzarellaraaste pinnalle.
Määrä Ainesosa 150 g (1 ps) mozzarellajuustoraastetta - 5
Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin tunti. Jos pinta alkaa tummua liikaa, peitä vuoka kannella tai foliolla. Anna vetäytyä 15–20 minuuttia.
Vinkki: Viikonloppuna kun aikaa on enemmän, keitä tomaattikastike itse ja mausta mieleiseksi.
Ravintosisältö
461
Energiaa kcal
1930
Energiaa kj
32,4 g
Rasvaa
14,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
16,1 g
Hiilihydraatteja
15,6 g
Sokereita
6,5 g
Kuituja
22,5 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
461
Energiaa kcal
1930
Energiaa kj
32,4 g
Rasvaa
14,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
16,1 g
Hiilihydraatteja
15,6 g
Sokereita
6,5 g
Kuituja
22,5 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























