Kanakeitto
45 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Helppo kirkas kanakeitto hurmaa yksinkertaisilla puhtailla mauilla. Kypsennä paistileikkeet meheviksi keittoliemessä, niin saat liemestä aromikkaan. Nyhdä lopuksi mureat leikkeet herkullisiksi suupaloiksi keittoon.
| 450 g | (1 rs) kanan paistileikettä |
| 5 kpl | perunaa |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 2 - 3 kpl | varsisellerin vartta |
| 1 kpl | pieni sipuli |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 l | vettä |
| 2 kpl | kana-annosfondia |
| 2 kpl | laakerinlehteä |
| 10 kpl | mustapippuria |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 1/2 | ruukkua lehtipersiljaa |
| 1/2 kpl | sitruunaa |
- 1.
Ota leikkeet huoneenlämpöön. Paloittele perunat ja viipaloi porkkanat. Huuhtele ja pilko sellerit. Kuori ja hienonna sipulit.
- 2.
Kuullota porkkanat, sellerit ja sipuli öljyssä kattilassa noin 5 minuuttia. Lisää valkosipuli ja jatka kuullottamista hetki.
- 3.
Lisää vesi, perunat, fondi, mausteet ja leikkeet kattilaan. Kuumenna keitto kiehuvaksi. Alenna lämpöä ja keitä noin 20 minuuttia ilman kantta, kunnes kana on kypsää. Kuori tarvittaessa pinnalle noussut vaahto.
- 4.
Nosta kypsät leikkeet leikkuulaudalle ja riivi kahdella haarukalla suupaloiksi. Lisää kana takaisin keittoon.
- 5.
Hienonna persilja ja purista sitruunan mehu. Viimeistele keitto persiljalla ja sitruunalla.
Helppo kirkas kanakeitto hurmaa yksinkertaisilla puhtailla mauilla. Kypsennä paistileikkeet meheviksi keittoliemessä, niin saat liemestä aromikkaan. Nyhdä lopuksi mureat leikkeet herkullisiksi suupaloiksi keittoon.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 450 g | (1 rs) kanan paistileikettä |
| 5 kpl | perunaa |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 2 - 3 kpl | varsisellerin vartta |
| 1 kpl | pieni sipuli |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 l | vettä |
| 2 kpl | kana-annosfondia |
| 2 kpl | laakerinlehteä |
| 10 kpl | mustapippuria |
Lisäksi | |
| 1/2 | ruukkua lehtipersiljaa |
| 1/2 kpl | sitruunaa |
Valmistus
- 1
Ota leikkeet huoneenlämpöön. Paloittele perunat ja viipaloi porkkanat. Huuhtele ja pilko sellerit. Kuori ja hienonna sipulit.
Määrä Ainesosa 450 g (1 rs) kanan paistileikettä 5 kpl perunaa 2 kpl porkkanaa 2 - 3 kpl varsisellerin vartta 1 kpl pieni sipuli 3 kpl valkosipulinkynttä - 2
Kuullota porkkanat, sellerit ja sipuli öljyssä kattilassa noin 5 minuuttia. Lisää valkosipuli ja jatka kuullottamista hetki.
- 3
Lisää vesi, perunat, fondi, mausteet ja leikkeet kattilaan. Kuumenna keitto kiehuvaksi. Alenna lämpöä ja keitä noin 20 minuuttia ilman kantta, kunnes kana on kypsää. Kuori tarvittaessa pinnalle noussut vaahto.
Määrä Ainesosa 2 kpl kana-annosfondia 2 kpl laakerinlehteä 10 kpl mustapippuria 1 l vettä - 4
Nosta kypsät leikkeet leikkuulaudalle ja riivi kahdella haarukalla suupaloiksi. Lisää kana takaisin keittoon.
- 5
Hienonna persilja ja purista sitruunan mehu. Viimeistele keitto persiljalla ja sitruunalla.
Määrä Ainesosa 1/2 ruukkua lehtipersiljaa 1/2 kpl sitruunaa
Ravintosisältö
363
Energiaa kcal
1520
Energiaa kj
19,0 g
Rasvaa
4,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
18,3 g
Hiilihydraatteja
4,8 g
Sokereita
4,8 g
Kuituja
27,3 g
Proteiinia
3,0 g
Suolaa
363
Energiaa kcal
1520
Energiaa kj
19,0 g
Rasvaa
4,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
18,3 g
Hiilihydraatteja
4,8 g
Sokereita
4,8 g
Kuituja
27,3 g
Proteiinia
3,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukkua lehtipersiljaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























