Ota leikkeet huoneenlämpöön. Paloittele perunat ja viipaloi porkkanat. Huuhtele ja pilko sellerit. Kuori ja hienonna sipulit.
Kuullota porkkanat, sellerit ja sipuli öljyssä kattilassa noin 5 minuuttia. Lisää valkosipuli ja jatka kuullottamista hetki.
Lisää vesi, perunat, fondi, mausteet ja leikkeet kattilaan. Kuumenna keitto kiehuvaksi. Alenna lämpöä ja keitä noin 20 minuuttia ilman kantta, kunnes kana on kypsää. Kuori tarvittaessa pinnalle noussut vaahto.
Nosta kypsät leikkeet leikkuulaudalle ja riivi kahdella haarukalla suupaloiksi. Lisää kana takaisin keittoon.
Hienonna persilja ja purista sitruunan mehu. Viimeistele keitto persiljalla ja sitruunalla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
360
1508
19,0 g
4,3 g
17,8 g
4,5 g
4,8 g
27,0 g
3,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ruukkua lehtipersiljaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli