Kanakeitto

arvosana4/5

(13)arviota
4 Annosta

45 min (josta 30 min aktiivista)

Helppo kirkas kanakeitto hurmaa yksinkertaisilla puhtailla mauilla. Kypsennä paistileikkeet meheviksi keittoliemessä, niin saat liemestä aromikkaan. Nyhdä lopuksi mureat leikkeet herkullisiksi suupaloiksi keittoon.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
450 g(1 rs) kanan paistileikettä
5 kplperunaa
2 kplporkkanaa
2 - 3 kplvarsisellerin vartta
1 kplpieni sipuli
3 kplvalkosipulinkynttä
1 rklrypsiöljyä
1 lvettä
2 kplkana-annosfondia
2 kpllaakerinlehteä
10 kplmustapippuria

Lisäksi

1/2 ruukkua lehtipersiljaa
1/2 kplsitruunaa

Valmistus

  1. 1

    Ota leikkeet huoneenlämpöön. Paloittele perunat ja viipaloi porkkanat. Huuhtele ja pilko sellerit. Kuori ja hienonna sipulit.

    MääräAinesosa
    450 g(1 rs) kanan paistileikettä
    5 kplperunaa
    2 kplporkkanaa
    2 - 3 kplvarsisellerin vartta
    1 kplpieni sipuli
    3 kplvalkosipulinkynttä
  2. 2

    Kuullota porkkanat, sellerit ja sipuli öljyssä kattilassa noin 5 minuuttia. Lisää valkosipuli ja jatka kuullottamista hetki.

  3. 3

    Lisää vesi, perunat, fondi, mausteet ja leikkeet kattilaan. Kuumenna keitto kiehuvaksi. Alenna lämpöä ja keitä noin 20 minuuttia ilman kantta, kunnes kana on kypsää. Kuori tarvittaessa pinnalle noussut vaahto.

    MääräAinesosa
    2 kplkana-annosfondia
    2 kpllaakerinlehteä
    10 kplmustapippuria
    1 lvettä
  4. 4

    Nosta kypsät leikkeet leikkuulaudalle ja riivi kahdella haarukalla suupaloiksi. Lisää kana takaisin keittoon.

  5. 5

    Hienonna persilja ja purista sitruunan mehu. Viimeistele keitto persiljalla ja sitruunalla.

    MääräAinesosa
    1/2 ruukkua lehtipersiljaa
    1/2 kplsitruunaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukkua lehtipersiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Oona, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
13.10.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä