Kanapaella

arvosana4/5

(7)arviota
4 Annosta

60 min (josta 30 min aktiivista)

Paella on tunnetuimpia espanjalaisia ruokia. Sahramilla maustettu paella sisältää broileria ja papuja. Paras osa paellaa on socarrat eli pannun pohjalle karamellisoitunut riisi.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
450 g(1 pkt) kanan paistileikkeitä (maustamaton)
2 kplvalkosipulinkynttä
1 kpltomaatti
7 dlvettä
1 kplkana-annosfondi
1/2 g(1 ps) sahramia
2 rkloliiviöljyä
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna
3 dlrisottoriisiä
2 rkltomaattipyreetä
1 1/2 tlsavupaprikajauhetta
1 kplrosmariinin oksa
200 g(1 ps) vihreitä papuja paloina (pakaste)

Lisäksi

1 kplsitruuna

Valmistus

  1. 1

    Ota paistileikkeet huoneenlämpöön ½ tuntia ennen valmistusta.

    MääräAinesosa
    450 g(1 pkt) kanan paistileikkeitä (maustamaton)
  2. 2

    Leikkaa paistileikkeet neljään osaan. Kuori ja hienonna valkosipuli. Huuhtele ja leikkaa tomaatti pieniksi kuutioiksi. Kiehauta vesi ja sekoita joukkoon fondi ja sahrami.

    MääräAinesosa
    2 kplvalkosipulinkynttä
    1 kpltomaatti
    7 dlvettä
    1 kplkana-annosfondi
    1/2 g(1 ps) sahramia
  3. 3

    Ruskista paistileikkeiden pinnat öljyssä wokpannussa tai paistokasarissa. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää valkosipuli ja tomaatti ja kuullota muutama minuutti. Lisää riisi, tomaattipyree ja paprikajauhe ja kuullota hetki. Lisää joukkoon kanaliemi ja rosmariinin oksa ja sekoita kerran. Kypsennä miedolla lämmöllä ilman kantta noin 20 minuuttia sekoittamatta, kunnes riisin kypsyys on lähes al dente. Lisää pavut ja keitä vielä 3–4 minuuttia. Nosta lämpötilaa ja paahda paellaa 1–2 minuuttia sekoittamatta, kunnes se tuoksuu paahtuneelta ja pohja on rapeutunut. Varo polttamasta.

    MääräAinesosa
    2 rkloliiviöljyä
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
    3 dlrisottoriisiä
    2 rkltomaattipyreetä
    1 1/2 tlsavupaprikajauhetta
    1 kplrosmariinin oksa
    200 g(1 ps) vihreitä papuja paloina (pakaste)
  4. 4

    Anna paellan vetäytyä kannen alla 10 minuuttia ennen tarjoamista. Pese ja leikkaa sitruuna lohkoiksi. Tarjoa paellan kanssa.

    MääräAinesosa
    1 kplsitruuna

Vinkki: Paellaa ei kannata sekoittaa kypsentämisen aikana, jotta riisi säilyy irtonaisena ja pohja rapeutuu. Tarvittaessa heiluttele pannua muutaman kerran.

Vinkki: Halutessasi lisää paellan pinnalle myös mereneläviä, kuten katkarapuja.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 7 dl vettä, 2 rkl tomaattipyreetä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
13.2.2024
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä