Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kanapaella

timer-icon60 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Paella on tunnetuimpia espanjalaisia ruokia. Sahramilla maustettu paella sisältää broileria ja papuja. Paras osa paellaa on socarrat eli pannun pohjalle karamellisoitunut riisi.

Ainekset

450 g
(1 pkt) kanan paistileikkeitä (maustamaton)
2 kpl
valkosipulinkynttä
1 kpl
tomaatti
7 dl
vettä
1 kpl
kana-annosfondi
1/2 g
(1 ps) sahramia
2 rkl
oliiviöljyä
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
3 dl
risottoriisiä
2 rkl
tomaattipyreetä
1 1/2 tl
savupaprikajauhetta
1 kpl
rosmariinin oksa
200 g
(1 ps) vihreitä papuja paloina (pakaste)

Lisäksi

1 kpl
sitruuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Ota paistileikkeet huoneenlämpöön ½ tuntia ennen valmistusta.

450 g
(1 pkt) kanan paistileikkeitä (maustamaton)
2

Leikkaa paistileikkeet neljään osaan. Kuori ja hienonna valkosipuli. Huuhtele ja leikkaa tomaatti pieniksi kuutioiksi. Kiehauta vesi ja sekoita joukkoon fondi ja sahrami.

2 kpl
valkosipulinkynttä
1 kpl
tomaatti
7 dl
vettä
1 kpl
kana-annosfondi
1/2 g
(1 ps) sahramia
3

Ruskista paistileikkeiden pinnat öljyssä wokpannussa tai paistokasarissa. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää valkosipuli ja tomaatti ja kuullota muutama minuutti. Lisää riisi, tomaattipyree ja paprikajauhe ja kuullota hetki. Lisää joukkoon kanaliemi ja rosmariinin oksa ja sekoita kerran. Kypsennä miedolla lämmöllä ilman kantta noin 20 minuuttia sekoittamatta, kunnes riisin kypsyys on lähes al dente. Lisää pavut ja keitä vielä 3–4 minuuttia. Nosta lämpötilaa ja paahda paellaa 1–2 minuuttia sekoittamatta, kunnes se tuoksuu paahtuneelta ja pohja on rapeutunut. Varo polttamasta.

2 rkl
oliiviöljyä
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
3 dl
risottoriisiä
2 rkl
tomaattipyreetä
1 1/2 tl
savupaprikajauhetta
1 kpl
rosmariinin oksa
200 g
(1 ps) vihreitä papuja paloina (pakaste)
4

Anna paellan vetäytyä kannen alla 10 minuuttia ennen tarjoamista. Pese ja leikkaa sitruuna lohkoiksi. Tarjoa paellan kanssa.

1 kpl
sitruuna

Vinkki: Paellaa ei kannata sekoittaa kypsentämisen aikana, jotta riisi säilyy irtonaisena ja pohja rapeutuu. Tarvittaessa heiluttele pannua muutaman kerran.

Vinkki: Halutessasi lisää paellan pinnalle myös mereneläviä, kuten katkarapuja.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 13.2.2024
|
Muokattu: 13.2.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

534

2232

21,8 g

4,5 g

53,0 g

2,8 g

3,8 g

28,0 g

2,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

7 dl vettä,

2 rkl tomaattipyreetä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli