Ota paistileikkeet huoneenlämpöön ½ tuntia ennen valmistusta.
Leikkaa paistileikkeet neljään osaan. Kuori ja hienonna valkosipuli. Huuhtele ja leikkaa tomaatti pieniksi kuutioiksi. Kiehauta vesi ja sekoita joukkoon fondi ja sahrami.
Ruskista paistileikkeiden pinnat öljyssä wokpannussa tai paistokasarissa. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää valkosipuli ja tomaatti ja kuullota muutama minuutti. Lisää riisi, tomaattipyree ja paprikajauhe ja kuullota hetki. Lisää joukkoon kanaliemi ja rosmariinin oksa ja sekoita kerran. Kypsennä miedolla lämmöllä ilman kantta noin 20 minuuttia sekoittamatta, kunnes riisin kypsyys on lähes al dente. Lisää pavut ja keitä vielä 3–4 minuuttia. Nosta lämpötilaa ja paahda paellaa 1–2 minuuttia sekoittamatta, kunnes se tuoksuu paahtuneelta ja pohja on rapeutunut. Varo polttamasta.
Anna paellan vetäytyä kannen alla 10 minuuttia ennen tarjoamista. Pese ja leikkaa sitruuna lohkoiksi. Tarjoa paellan kanssa.
Vinkki: Paellaa ei kannata sekoittaa kypsentämisen aikana, jotta riisi säilyy irtonaisena ja pohja rapeutuu. Tarvittaessa heiluttele pannua muutaman kerran.
Vinkki: Halutessasi lisää paellan pinnalle myös mereneläviä, kuten katkarapuja.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
534
2232
21,8 g
4,5 g
53,0 g
2,8 g
3,8 g
28,0 g
2,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
7 dl vettä,
2 rkl tomaattipyreetä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli