Kanapaella
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Paella on tunnetuimpia espanjalaisia ruokia. Sahramilla maustettu paella sisältää broileria ja papuja. Paras osa paellaa on socarrat eli pannun pohjalle karamellisoitunut riisi.
| 450 g | (1 pkt) kanan paistileikkeitä (maustamaton) |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | tomaatti |
| 7 dl | vettä |
| 1 kpl | kana-annosfondi |
| 1/2 g | (1 ps) sahramia |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 3 dl | risottoriisiä |
| 2 rkl | tomaattipyreetä |
| 1 1/2 tl | savupaprikajauhetta |
| 1 kpl | rosmariinin oksa |
| 200 g | (1 ps) vihreitä papuja paloina (pakaste) |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 1 kpl | sitruuna |
- 1.
Ota paistileikkeet huoneenlämpöön ½ tuntia ennen valmistusta.
- 2.
Leikkaa paistileikkeet neljään osaan. Kuori ja hienonna valkosipuli. Huuhtele ja leikkaa tomaatti pieniksi kuutioiksi. Kiehauta vesi ja sekoita joukkoon fondi ja sahrami.
- 3.
Ruskista paistileikkeiden pinnat öljyssä wokpannussa tai paistokasarissa. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää valkosipuli ja tomaatti ja kuullota muutama minuutti. Lisää riisi, tomaattipyree ja paprikajauhe ja kuullota hetki. Lisää joukkoon kanaliemi ja rosmariinin oksa ja sekoita kerran. Kypsennä miedolla lämmöllä ilman kantta noin 20 minuuttia sekoittamatta, kunnes riisin kypsyys on lähes al dente. Lisää pavut ja keitä vielä 3–4 minuuttia. Nosta lämpötilaa ja paahda paellaa 1–2 minuuttia sekoittamatta, kunnes se tuoksuu paahtuneelta ja pohja on rapeutunut. Varo polttamasta.
- 4.
Anna paellan vetäytyä kannen alla 10 minuuttia ennen tarjoamista. Pese ja leikkaa sitruuna lohkoiksi. Tarjoa paellan kanssa.
Kanapaella
arvosana4/5
60 min (josta 30 min aktiivista)
Paella on tunnetuimpia espanjalaisia ruokia. Sahramilla maustettu paella sisältää broileria ja papuja. Paras osa paellaa on socarrat eli pannun pohjalle karamellisoitunut riisi.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 450 g | (1 pkt) kanan paistileikkeitä (maustamaton) |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | tomaatti |
| 7 dl | vettä |
| 1 kpl | kana-annosfondi |
| 1/2 g | (1 ps) sahramia |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 3 dl | risottoriisiä |
| 2 rkl | tomaattipyreetä |
| 1 1/2 tl | savupaprikajauhetta |
| 1 kpl | rosmariinin oksa |
| 200 g | (1 ps) vihreitä papuja paloina (pakaste) |
Lisäksi | |
| 1 kpl | sitruuna |
Valmistus
- 1
Ota paistileikkeet huoneenlämpöön ½ tuntia ennen valmistusta.
Määrä Ainesosa 450 g (1 pkt) kanan paistileikkeitä (maustamaton) - 2
Leikkaa paistileikkeet neljään osaan. Kuori ja hienonna valkosipuli. Huuhtele ja leikkaa tomaatti pieniksi kuutioiksi. Kiehauta vesi ja sekoita joukkoon fondi ja sahrami.
Määrä Ainesosa 2 kpl valkosipulinkynttä 1 kpl tomaatti 7 dl vettä 1 kpl kana-annosfondi 1/2 g (1 ps) sahramia - 3
Ruskista paistileikkeiden pinnat öljyssä wokpannussa tai paistokasarissa. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää valkosipuli ja tomaatti ja kuullota muutama minuutti. Lisää riisi, tomaattipyree ja paprikajauhe ja kuullota hetki. Lisää joukkoon kanaliemi ja rosmariinin oksa ja sekoita kerran. Kypsennä miedolla lämmöllä ilman kantta noin 20 minuuttia sekoittamatta, kunnes riisin kypsyys on lähes al dente. Lisää pavut ja keitä vielä 3–4 minuuttia. Nosta lämpötilaa ja paahda paellaa 1–2 minuuttia sekoittamatta, kunnes se tuoksuu paahtuneelta ja pohja on rapeutunut. Varo polttamasta.
Määrä Ainesosa 2 rkl oliiviöljyä 1/2 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna 3 dl risottoriisiä 2 rkl tomaattipyreetä 1 1/2 tl savupaprikajauhetta 1 kpl rosmariinin oksa 200 g (1 ps) vihreitä papuja paloina (pakaste) - 4
Anna paellan vetäytyä kannen alla 10 minuuttia ennen tarjoamista. Pese ja leikkaa sitruuna lohkoiksi. Tarjoa paellan kanssa.
Määrä Ainesosa 1 kpl sitruuna
Vinkki: Paellaa ei kannata sekoittaa kypsentämisen aikana, jotta riisi säilyy irtonaisena ja pohja rapeutuu. Tarvittaessa heiluttele pannua muutaman kerran.
Vinkki: Halutessasi lisää paellan pinnalle myös mereneläviä, kuten katkarapuja.
Ravintosisältö
534
Energiaa kcal
2232
Energiaa kj
21,8 g
Rasvaa
4,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
53,0 g
Hiilihydraatteja
2,8 g
Sokereita
3,8 g
Kuituja
28,0 g
Proteiinia
2,4 g
Suolaa
534
Energiaa kcal
2232
Energiaa kj
21,8 g
Rasvaa
4,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
53,0 g
Hiilihydraatteja
2,8 g
Sokereita
3,8 g
Kuituja
28,0 g
Proteiinia
2,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 7 dl vettä, 2 rkl tomaattipyreetä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























