Puhdista ja paloittele sienet. Kuori ja hienonna sipuli. Paista sipulia ja sieniä öljyssä pannulla, kunnes neste on haihtunut. Lisää voi ja kerma sieni-sipuliseokseen ja hauduta kastiketta 15 minuuttia, kunnes se sakenee. Lisää tarvittaessa tilkka vettä.
Mausta kastike suolalla, mustapippurilla ja ripauksella hienonnettuja katajanmarjoja. Tarjoa esimerkiksi uusien perunoiden ja paistetun kalan kanssa. Viimeistele annokset hienonnetulla ruohosipulilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
279
1168
28,8 g
15,0 g
2,5 g
2,5 g
1,8 g
2,0 g
0,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 kpl katajanmarjaa rouhittuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli