Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kantarellikastike

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kermainen sienikastike on klassikko. Paras kermakastike kantarelleista syntyy hiljalleen hauduttamalla. Kantarelli-kermakastike saa mukavan metsäisen maun, kun rouhit joukkoon pari katajanmarjaa. Herkuttele uusien perunoiden, paistetun kalan tai pastan kanssa.

Ainekset

1/2 l
kantarelleja
1 kpl
sipuli
2 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
voita
2 dl
(1 prk) kermaa
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
2 kpl
katajanmarjaa rouhittuna
1 kpl
(ruukku) ruohosipulia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Puhdista ja paloittele sienet. Kuori ja hienonna sipuli. Paista sipulia ja sieniä öljyssä pannulla, kunnes neste on haihtunut. Lisää voi ja kerma sieni-sipuliseokseen ja hauduta kastiketta 15 minuuttia, kunnes se sakenee. Lisää tarvittaessa tilkka vettä.

1/2 l
kantarelleja
1 kpl
sipuli
2 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
voita
2 dl
(1 prk) kermaa
2

Mausta kastike suolalla, mustapippurilla ja ripauksella hienonnettuja katajanmarjoja. Tarjoa esimerkiksi uusien perunoiden ja paistetun kalan kanssa. Viimeistele annokset hienonnetulla ruohosipulilla.

1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
2 kpl
katajanmarjaa rouhittuna
1 kpl
(ruukku) ruohosipulia
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 15.2.2005
|
Muokattu: 17.6.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

279

1168

28,8 g

15,0 g

2,5 g

2,5 g

1,8 g

2,0 g

0,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 kpl katajanmarjaa rouhittuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli