Kantarellikastike
30 min

Nappaa talteen!
Kermainen sienikastike on klassikko. Paras kermakastike kantarelleista syntyy hiljalleen hauduttamalla. Kantarelli-kermakastike saa mukavan metsäisen maun, kun rouhit joukkoon pari katajanmarjaa. Herkuttele uusien perunoiden, paistetun kalan tai pastan kanssa.
| 1/2 l | kantarelleja |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | voita |
| 2 dl | (1 prk) kermaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 2 kpl | katajanmarjaa rouhittuna (halutessasi) |
| 1 kpl | (ruukku) ruohosipulia |
- 1.
Puhdista ja paloittele sienet. Kuori ja hienonna sipuli. Paista sipulia ja sieniä öljyssä pannulla, kunnes neste on haihtunut. Lisää voi ja kerma sieni-sipuliseokseen ja hauduta kastiketta 15 minuuttia, kunnes se sakenee. Lisää tarvittaessa tilkka vettä.
- 2.
Mausta kastike suolalla, mustapippurilla ja ripauksella hienonnettuja katajanmarjoja. Tarjoa esimerkiksi uusien perunoiden ja paistetun kalan kanssa. Viimeistele annokset hienonnetulla ruohosipulilla.
Kermainen sienikastike on klassikko. Paras kermakastike kantarelleista syntyy hiljalleen hauduttamalla. Kantarelli-kermakastike saa mukavan metsäisen maun, kun rouhit joukkoon pari katajanmarjaa. Herkuttele uusien perunoiden, paistetun kalan tai pastan kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1/2 l | kantarelleja |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | voita |
| 2 dl | (1 prk) kermaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 2 kpl | katajanmarjaa rouhittuna (halutessasi) |
| 1 kpl | (ruukku) ruohosipulia |
Valmistus
- 1
Puhdista ja paloittele sienet. Kuori ja hienonna sipuli. Paista sipulia ja sieniä öljyssä pannulla, kunnes neste on haihtunut. Lisää voi ja kerma sieni-sipuliseokseen ja hauduta kastiketta 15 minuuttia, kunnes se sakenee. Lisää tarvittaessa tilkka vettä.
Määrä Ainesosa 1/2 l kantarelleja 1 kpl sipuli 2 rkl rypsiöljyä 1 rkl voita 2 dl (1 prk) kermaa - 2
Mausta kastike suolalla, mustapippurilla ja ripauksella hienonnettuja katajanmarjoja. Tarjoa esimerkiksi uusien perunoiden ja paistetun kalan kanssa. Viimeistele annokset hienonnetulla ruohosipulilla.
Määrä Ainesosa 1/2 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna 2 kpl katajanmarjaa rouhittuna (halutessasi) 1 kpl (ruukku) ruohosipulia
Ravintosisältö
282
Energiaa kcal
1180
Energiaa kj
28,8 g
Rasvaa
15,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
3,0 g
Hiilihydraatteja
2,8 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
2,3 g
Proteiinia
0,9 g
Suolaa
282
Energiaa kcal
1180
Energiaa kj
28,8 g
Rasvaa
15,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
3,0 g
Hiilihydraatteja
2,8 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
2,3 g
Proteiinia
0,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 kpl katajanmarjaa rouhittuna (halutessasi).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























