Kantarellikastike

arvosana3/5

(2)arviota
4 Annosta

30 min

Kermainen sienikastike on klassikko. Paras kermakastike kantarelleista syntyy hiljalleen hauduttamalla. Kantarelli-kermakastike saa mukavan metsäisen maun, kun rouhit joukkoon pari katajanmarjaa. Herkuttele uusien perunoiden, paistetun kalan tai pastan kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1/2 lkantarelleja
1 kplsipuli
2 rklrypsiöljyä
1 rklvoita
2 dl(1 prk) kermaa
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna
2 kplkatajanmarjaa rouhittuna (halutessasi)
1 kpl(ruukku) ruohosipulia

Valmistus

  1. 1

    Puhdista ja paloittele sienet. Kuori ja hienonna sipuli. Paista sipulia ja sieniä öljyssä pannulla, kunnes neste on haihtunut. Lisää voi ja kerma sieni-sipuliseokseen ja hauduta kastiketta 15 minuuttia, kunnes se sakenee. Lisää tarvittaessa tilkka vettä.

    MääräAinesosa
    1/2 lkantarelleja
    1 kplsipuli
    2 rklrypsiöljyä
    1 rklvoita
    2 dl(1 prk) kermaa
  2. 2

    Mausta kastike suolalla, mustapippurilla ja ripauksella hienonnettuja katajanmarjoja. Tarjoa esimerkiksi uusien perunoiden ja paistetun kalan kanssa. Viimeistele annokset hienonnetulla ruohosipulilla.

    MääräAinesosa
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
    2 kplkatajanmarjaa rouhittuna (halutessasi)
    1 kpl(ruukku) ruohosipulia

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 kpl katajanmarjaa rouhittuna (halutessasi).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Ninna Lindström
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä