Kasvisrisotto | Risotot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kasvisrisotto

Kasvisrisotto

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kasvisrisotto maistuu sellaisenaan tai lihan, kanan tai kalan lisäkkeenä. Mausta parmesaanilla, suolalla ja pippurilla.

Ainekset

1 kpl
Porkkana
1 kpl
Pieni kesäkurpitsa
1 kpl
Sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
2 rkl
Oliiviöljyä
2 1/2 dl
Risottoriisiä
6 dl
Kasvislientä
3 rkl
Parmesaaniraastetta
Suolaa
Mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Pese porkkana ja kesäkurpitsa. Kuutioi ne. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota kattilassa öljyssä kesäkurpitsakuutioita kunnes ne saavat väriä. Nosta syrjään. Lisää porkkanat ja sipulit sekä loraus öljyä. Kuullota muutama minuutti. Lisää riisi ja sekoita kunnes se on läpikuultavaa. Lisää lientä vähissä erissä imeyttäen se riisiin. Jatka hauduttamista ja liemen lisäämistä kunnes risotto on kypsää, noin 20 minuuttia. Lisää kesäkurpitsat. Mausta parmesaanilla, suolalla ja pippurilla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.7.2013
Muokattu: 11.7.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1128

270

8,3 g

1,5 g

42,8 g

2,5 g

2,0 g

4,0 g

2,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynttä,

3 rkl Parmesaaniraastetta,

Suolaa,

Mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli