Pese porkkana ja kesäkurpitsa. Kuutioi ne. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota kattilassa öljyssä kesäkurpitsakuutioita kunnes ne saavat väriä. Nosta syrjään. Lisää porkkanat ja sipulit sekä loraus öljyä. Kuullota muutama minuutti. Lisää riisi ja sekoita kunnes se on läpikuultavaa. Lisää lientä vähissä erissä imeyttäen se riisiin. Jatka hauduttamista ja liemen lisäämistä kunnes risotto on kypsää, noin 20 minuuttia. Lisää kesäkurpitsat. Mausta parmesaanilla, suolalla ja pippurilla.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1128
270
8,3 g
1,5 g
42,8 g
2,5 g
2,0 g
4,0 g
2,1 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Valkosipulinkynttä,
3 rkl Parmesaaniraastetta,
Suolaa,
Mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli