Kuori ja paloittele nauriit. Keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, noin 20 minuuttia. Aloita sillä aikaa risoton valmistaminen.
Kuumenna vesi kattilassa ja liuota kasvisliemikuutio veteen. Pidä kasvisliemi kuumana.
Pese ja kuutioi kesäkurpitsat. Pese paprika, poista siitä kanta ja siemenet. Kuutioi paprika. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuleita hetki. Lisää riisi ja sekoita, kunnes riisi on läpikuultavaa.
Kokeile nauriiden kypsyyttä välillä esimerkiksi cocktailtikulla tai terävällä veitsenkärjellä. Kun ne ovat pehmeitä, ota desi keitinvettä talteen ja valuta nauriit. Soseuta nauriit sauvasekoittimella.
Lisää kuullotettujen riisien joukkoon desi kasvislientä ja sekoittele riisejä. Lisää seuraava desi kasvislientä, kun edellinen on imeytynyt riiseihin. Kun olet lisännyt 4 desiä kasvislientä, lisää risottoon naurissose sekä desi nauriiden keitinvettä ja kasviskuutiot. Jatka kasvisliemen lisäämistä, kunnes riisi on kypsää. Risotto saa jäädä löysäksi. Tarkista riisin kypsyyttä ahkerasti maistamalla.
Sekoita lopuksi parmesaaniraaste ja mustapippuri risottoon. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoa risotto heti.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
334
1397
9,8 g
2,0 g
51,3 g
10,3 g
5,3 g
7,5 g
1,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
6 dl vettä,
0,5 tl suolaa,
(1 dl nauriiden keitinvettä),
(0,5 tl suolaa).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli