Kasvisrisotto

Arvostele resepti
4 Annosta

45 min

Kasvisrisotto maistuu sellaisenaan tai vaikka paistetun kalan tai kanan lisukkeena. Naurissose antaa risotolle mehevän maun, jota kesäkurpitsa ja sipuli täydentävät. Kannattaa kokeilla!

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa

Juuressose

500 gnauriita
6 dlvettä
1/2 tlsuolaa

Risotto

6 dlvettä
1 kplkasvisliemikuutio
300 g(1 kpl) kesäkurpitsaa
200 g(1 kpl) paprikaa
1 kplpunasipuli
2 kplvalkosipulinkynttä
2 rkloliiviöljyä
2 1/2 dlrisottoriisiä
(1 dl nauriiden keitinvettä)
20 gparmesaanijuustoa raastettuna
1/4 tlmustapippuria rouhittuna
(0.5 tl suolaa)

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja paloittele nauriit. Keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, noin 20 minuuttia. Aloita sillä aikaa risoton valmistaminen.

    MääräAinesosa
    500 gnauriita
    6 dlvettä
    1/2 tlsuolaa
  2. 2

    Kuumenna vesi kattilassa ja liuota kasvisliemikuutio veteen. Pidä kasvisliemi kuumana.

    MääräAinesosa
    6 dlvettä
    1 kplkasvisliemikuutio
  3. 3

    Pese ja kuutioi kesäkurpitsat. Pese paprika, poista siitä kanta ja siemenet. Kuutioi paprika. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuleita hetki. Lisää riisi ja sekoita, kunnes riisi on läpikuultavaa.

    MääräAinesosa
    300 g(1 kpl) kesäkurpitsaa
    200 g(1 kpl) paprikaa
    1 kplpunasipuli
    2 kplvalkosipulinkynttä
    2 rkloliiviöljyä
    2 1/2 dlrisottoriisiä
  4. 4

    Kokeile nauriiden kypsyyttä välillä esimerkiksi cocktailtikulla tai terävällä veitsenkärjellä. Kun ne ovat pehmeitä, ota desi keitinvettä talteen ja valuta nauriit. Soseuta nauriit sauvasekoittimella.

  5. 5

    Lisää kuullotettujen riisien joukkoon desi kasvislientä ja sekoittele riisejä. Lisää seuraava desi kasvislientä, kun edellinen on imeytynyt riiseihin. Kun olet lisännyt 4 desiä kasvislientä, lisää risottoon naurissose sekä desi nauriiden keitinvettä ja kasviskuutiot. Jatka kasvisliemen lisäämistä, kunnes riisi on kypsää. Risotto saa jäädä löysäksi. Tarkista riisin kypsyyttä ahkerasti maistamalla.

  6. 6

    Sekoita lopuksi parmesaaniraaste ja mustapippuri risottoon. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoa risotto heti.

    MääräAinesosa
    20 gparmesaanijuustoa raastettuna
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
    (0.5 tl suolaa)

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 tl suolaa, (1 dl nauriiden keitinvettä), (0.5 tl suolaa).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Panu Pälviä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä