Katkarapu-sushikulho - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Katkarapu-sushikulho

???
Annokset
4
Ruokavalio
Sushikulhot valmistuvat helposti, jos ei jaksa rullailla susheja.
Jaa Somessa

Ainekset

2 dl
Sushiriisiä
2 1/2 dl
Vettä
1 rkl
Riisiviinietikkaa
1 tl
Sokeria
1/2 tl
Suolaa

CHILIMARINOIDUT KATKARAVUT

1 kpl
(180 g) kuorittuja pakastekatkarapuja
1/2 dl
Makeaa chilikastiketta
1 rkl
Soijakastiketta
2 tl
Seesamiöljyä

LISÄKSI

1 1/2 kpl
Avokadoa
Pala punakaalia
1/2 kpl
Kurkkua
1 kpl
Porkkana
2 rkl
Seesaminsiemeniä

AVOKADO-WASABIMAJONEESI

1/2 kpl
Avokadoa
1 dl
Majoneesia
1 rkl
Wasabitahnaa

Näin teet

1

Sulata katkaravut. Valmista sushiriisi. Huuhdo riisiä kylmässä vedessä, kunnes vesi muuttuu kirkkaaksi. Keitä riisiä vedessä hiljalleen 20 minuuttia kannen alla. Älä sekoita, äläkä avaa kantta kypsymisen aikana.

Sekoita riisiviinietikka, sokeri ja suola kulhossa, kunnes sokeri ja suola ovat liuenneet. Anna riisin jäähtyä kannen alla 5 minuuttia.

Kaada riisi laakeaan kulhoon ja valuta etikkaseos joukkoon samalla puukauhalla leikkaavin liikkein sekoittaen.

Valuta katkaravut. Sekoita chili- ja soijakastikkeesta sekä seesamiöljystä marinadi. Sekoita katkarapujen joukkoon.

Halkaise avokadot, poista kivet ja lusikoi hedelmälihat leikkuulaudalle. Soseuta puolikas avokado haarukalla majoneesin ja wasabitahnan kanssa kastikkeeksi. Leikkaa loput avokadot viipaleiksi.

Raasta punakaali juustohöylällä ohuiksi suikaleiksi. Pilko kurkku. Kuori ja leikkaa porkkana ohuen ohuiksi tikuiksi. Lusikoi kulhojen pohjalle ensin riisiä. Lisää päälle loput ainekset. Ripottele pinnalle siemenet. Pursota majoneesi raidoiksi pinnalle.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 27.8.2016
Muokattu: 27.2.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja38 g153 g
Proteiinia6 g22 g
Rasvaa34 g136 g
Kuituja6 g22 g
Energiaa kj2051 8205
Energiaa kcal490 1959

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2,5 dl Vettä

  • 0,5 tl Suolaa

  • Pala punakaalia

  • 1 rkl Wasabitahnaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja38 g153 g
Proteiinia6 g22 g
Rasvaa34 g136 g
Kuituja6 g22 g
Energiaa kj2051 8205
Energiaa kcal490 1959

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2,5 dl Vettä

  • 0,5 tl Suolaa

  • Pala punakaalia

  • 1 rkl Wasabitahnaa

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.