Katkarapu-sushikulho

Nappaa talteen!
Sushikulhot valmistuvat helposti, jos ei jaksa rullailla susheja.
| 2 dl | sushiriisiä |
| 2 1/2 dl | vettä |
| 1 rkl | riisiviinietikkaa |
| 1 tl | sokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
| Chilimarinoidut katkaravut | |
|---|---|
| 1 kpl | (180 g) kuorittuja pakastekatkarapuja |
| 1/2 dl | makeaa chilikastiketta |
| 1 rkl | soijakastiketta |
| 2 tl | seesamiöljyä |
| Lisäksi | |
| 1 1/2 kpl | avokadoa |
| pala punakaalia | |
| 1/2 kpl | kurkkua |
| 1 kpl | porkkana |
| 2 rkl | seesaminsiemeniä |
| Avokado-wasabimajoneesi | |
| 1/2 kpl | avokadoa |
| 1 dl | majoneesia |
| 1 rkl | wasabitahnaa |
- 1.
Sulata katkaravut. Valmista sushiriisi. Huuhdo riisiä kylmässä vedessä, kunnes vesi muuttuu kirkkaaksi. Keitä riisiä vedessä hiljalleen 20 minuuttia kannen alla. Älä sekoita, äläkä avaa kantta kypsymisen aikana.
Sekoita riisiviinietikka, sokeri ja suola kulhossa, kunnes sokeri ja suola ovat liuenneet. Anna riisin jäähtyä kannen alla 5 minuuttia.
Kaada riisi laakeaan kulhoon ja valuta etikkaseos joukkoon samalla puukauhalla leikkaavin liikkein sekoittaen.
Valuta katkaravut. Sekoita chili- ja soijakastikkeesta sekä seesamiöljystä marinadi. Sekoita katkarapujen joukkoon.
Halkaise avokadot, poista kivet ja lusikoi hedelmälihat leikkuulaudalle. Soseuta puolikas avokado haarukalla majoneesin ja wasabitahnan kanssa kastikkeeksi. Leikkaa loput avokadot viipaleiksi.
Raasta punakaali juustohöylällä ohuiksi suikaleiksi. Pilko kurkku. Kuori ja leikkaa porkkana ohuen ohuiksi tikuiksi. Lusikoi kulhojen pohjalle ensin riisiä. Lisää päälle loput ainekset. Ripottele pinnalle siemenet. Pursota majoneesi raidoiksi pinnalle.
Katkarapu-sushikulho
Sushikulhot valmistuvat helposti, jos ei jaksa rullailla susheja.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 dl | sushiriisiä |
| 2 1/2 dl | vettä |
| 1 rkl | riisiviinietikkaa |
| 1 tl | sokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
Chilimarinoidut katkaravut | |
| 1 kpl | (180 g) kuorittuja pakastekatkarapuja |
| 1/2 dl | makeaa chilikastiketta |
| 1 rkl | soijakastiketta |
| 2 tl | seesamiöljyä |
Lisäksi | |
| 1 1/2 kpl | avokadoa |
| pala punakaalia | |
| 1/2 kpl | kurkkua |
| 1 kpl | porkkana |
| 2 rkl | seesaminsiemeniä |
Avokado-wasabimajoneesi | |
| 1/2 kpl | avokadoa |
| 1 dl | majoneesia |
| 1 rkl | wasabitahnaa |
Valmistus
- 1
Sulata katkaravut. Valmista sushiriisi. Huuhdo riisiä kylmässä vedessä, kunnes vesi muuttuu kirkkaaksi. Keitä riisiä vedessä hiljalleen 20 minuuttia kannen alla. Älä sekoita, äläkä avaa kantta kypsymisen aikana.
Sekoita riisiviinietikka, sokeri ja suola kulhossa, kunnes sokeri ja suola ovat liuenneet. Anna riisin jäähtyä kannen alla 5 minuuttia.
Kaada riisi laakeaan kulhoon ja valuta etikkaseos joukkoon samalla puukauhalla leikkaavin liikkein sekoittaen.
Valuta katkaravut. Sekoita chili- ja soijakastikkeesta sekä seesamiöljystä marinadi. Sekoita katkarapujen joukkoon.
Halkaise avokadot, poista kivet ja lusikoi hedelmälihat leikkuulaudalle. Soseuta puolikas avokado haarukalla majoneesin ja wasabitahnan kanssa kastikkeeksi. Leikkaa loput avokadot viipaleiksi.
Raasta punakaali juustohöylällä ohuiksi suikaleiksi. Pilko kurkku. Kuori ja leikkaa porkkana ohuen ohuiksi tikuiksi. Lusikoi kulhojen pohjalle ensin riisiä. Lisää päälle loput ainekset. Ripottele pinnalle siemenet. Pursota majoneesi raidoiksi pinnalle.
Ravintosisältö
490
Energiaa kcal
2051
Energiaa kj
34,0 g
Rasvaa
3,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
38,3 g
Hiilihydraatteja
6,0 g
Sokereita
5,5 g
Kuituja
5,5 g
Proteiinia
1,3 g
Suolaa
490
Energiaa kcal
2051
Energiaa kj
34,0 g
Rasvaa
3,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
38,3 g
Hiilihydraatteja
6,0 g
Sokereita
5,5 g
Kuituja
5,5 g
Proteiinia
1,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2,5 dl Vettä, 0,5 tl Suolaa, Pala punakaalia, 1 rkl Wasabitahnaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























