Sulata katkaravut. Valmista sushiriisi. Huuhdo riisiä kylmässä vedessä, kunnes vesi muuttuu kirkkaaksi. Keitä riisiä vedessä hiljalleen 20 minuuttia kannen alla. Älä sekoita, äläkä avaa kantta kypsymisen aikana.
Sekoita riisiviinietikka, sokeri ja suola kulhossa, kunnes sokeri ja suola ovat liuenneet. Anna riisin jäähtyä kannen alla 5 minuuttia.
Kaada riisi laakeaan kulhoon ja valuta etikkaseos joukkoon samalla puukauhalla leikkaavin liikkein sekoittaen.
Valuta katkaravut. Sekoita chili- ja soijakastikkeesta sekä seesamiöljystä marinadi. Sekoita katkarapujen joukkoon.
Halkaise avokadot, poista kivet ja lusikoi hedelmälihat leikkuulaudalle. Soseuta puolikas avokado haarukalla majoneesin ja wasabitahnan kanssa kastikkeeksi. Leikkaa loput avokadot viipaleiksi.
Raasta punakaali juustohöylällä ohuiksi suikaleiksi. Pilko kurkku. Kuori ja leikkaa porkkana ohuen ohuiksi tikuiksi. Lusikoi kulhojen pohjalle ensin riisiä. Lisää päälle loput ainekset. Ripottele pinnalle siemenet. Pursota majoneesi raidoiksi pinnalle.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
490
2051
34,0 g
3,0 g
38,3 g
6,0 g
5,5 g
5,5 g
1,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2,5 dl Vettä,
0,5 tl Suolaa,
Pala punakaalia,
1 rkl Wasabitahnaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli