Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Katkarapu-sushikulho

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Sushikulhot valmistuvat helposti, jos ei jaksa rullailla susheja.

Ainekset

2 dl
Sushiriisiä
2 1/2 dl
Vettä
1 rkl
Riisiviinietikkaa
1 tl
Sokeria
1/2 tl
Suolaa

Chilimarinoidut katkaravut

1 kpl
(180 g) kuorittuja pakastekatkarapuja
1/2 dl
Makeaa chilikastiketta
1 rkl
Soijakastiketta
2 tl
Seesamiöljyä

Lisäksi

1 1/2 kpl
Avokadoa
Pala punakaalia
1/2 kpl
Kurkkua
1 kpl
Porkkana
2 rkl
Seesaminsiemeniä

Avokado-wasabimajoneesi

1/2 kpl
Avokadoa
1 dl
Majoneesia
1 rkl
Wasabitahnaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata katkaravut. Valmista sushiriisi. Huuhdo riisiä kylmässä vedessä, kunnes vesi muuttuu kirkkaaksi. Keitä riisiä vedessä hiljalleen 20 minuuttia kannen alla. Älä sekoita, äläkä avaa kantta kypsymisen aikana.

Sekoita riisiviinietikka, sokeri ja suola kulhossa, kunnes sokeri ja suola ovat liuenneet. Anna riisin jäähtyä kannen alla 5 minuuttia.

Kaada riisi laakeaan kulhoon ja valuta etikkaseos joukkoon samalla puukauhalla leikkaavin liikkein sekoittaen.

Valuta katkaravut. Sekoita chili- ja soijakastikkeesta sekä seesamiöljystä marinadi. Sekoita katkarapujen joukkoon.

Halkaise avokadot, poista kivet ja lusikoi hedelmälihat leikkuulaudalle. Soseuta puolikas avokado haarukalla majoneesin ja wasabitahnan kanssa kastikkeeksi. Leikkaa loput avokadot viipaleiksi.

Raasta punakaali juustohöylällä ohuiksi suikaleiksi. Pilko kurkku. Kuori ja leikkaa porkkana ohuen ohuiksi tikuiksi. Lusikoi kulhojen pohjalle ensin riisiä. Lisää päälle loput ainekset. Ripottele pinnalle siemenet. Pursota majoneesi raidoiksi pinnalle.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 27.8.2016
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

490

2051

34,0 g

3,0 g

38,3 g

6,0 g

5,5 g

5,5 g

1,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2,5 dl Vettä,

0,5 tl Suolaa,

Pala punakaalia,

1 rkl Wasabitahnaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli