Kermainen madekeitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kermainen madekeitto

Kermainen madekeitto

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Täyteläisen kevyen kermainen madekeitto sopii talviseen herkutteluun. Lämmin ja ruokaisa kalakeitto on helppo valmistaa isommallekin porukalle. Tarjoa tuoreen ja rapean leivän kanssa. Made on sesonkikala, jota saadaan jäätilanteen mukaan joulukuusta maaliskuuhun.

Ainekset

600 g
madefileetä (nahatonta)
6 kpl
perunaa
4 kpl
porkkanaa
10 cm
purjoa
2 rkl
voita tai rypsiöljyä
1 1/2 l
vettä
1 kpl
kala-annosfondi
3 kpl
laakerinlehteä
5 kpl
maustepippuria
2 dl
(1 prk) kuohukermaa
1/2 tl
suolaa
1 dl
(½ ruukkua) tilliä hienonnettuna

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Pese, kuori ja pilko perunat sekä porkkanat. Halkaise, huuhtele ja hienonna purjo.

6 kpl
perunaa
4 kpl
porkkanaa
10 cm
purjoa
2

Mittaa rasva kattilaan (vetoisuus 5 l), lisää purjo ja kuullota miedolla lämmöllä. Lisää kattilaan vesi, kala-annosfondi, laakerinlehdet, maustepippurit ja perunat. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia ja lisää sitten porkkanat. Keitä vielä noin 5 minuuttia, kunnes kasvikset ovat melkein kypsiä, mutta kuitenkin napakoita.

2 rkl
voita tai rypsiöljyä
1 1/2 l
vettä
1 kpl
kala-annosfondi
3 kpl
laakerinlehteä
5 kpl
maustepippuria
3

Lisää kuohukerma ja kuumenna. Paloittele made ja lisää se keittoon. Kuumenna muutama minuutti, kunnes kala on kypsää. Mausta suolalla ja lisää joukkoon tilli.

2 dl
(1 prk) kuohukermaa
1/2 tl
suolaa
1 dl
(½ ruukkua) tilliä hienonnettuna

Vinkki: Keittoon sopivat saaristolaisleivästä tehdyt krutongit. Paahda öljyllä, suolalla ja pippurilla maustettuja leipäkuutioita 200 asteessa, kunnes ne ovat rapeita. Keittoon voi käyttää muitakin kaloja.

Resepti:
Sandra, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 16.1.2020
Muokattu: 9.3.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1179

282

17,5 g

8,5 g

12,5 g

2,8 g

1,5 g

18,0 g

1,5 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

10 cm purjoa,

3 kpl laakerinlehteä,

1 dl (½ ruukkua) tilliä hienonnettuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli