Pese, kuori ja pilko perunat sekä porkkanat. Halkaise, huuhtele ja hienonna purjo.
Mittaa rasva kattilaan (vetoisuus 5 l), lisää purjo ja kuullota miedolla lämmöllä. Lisää kattilaan vesi, kala-annosfondi, laakerinlehdet, maustepippurit ja perunat. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia ja lisää sitten porkkanat. Keitä vielä noin 5 minuuttia, kunnes kasvikset ovat melkein kypsiä, mutta kuitenkin napakoita.
Lisää kuohukerma ja kuumenna. Paloittele made ja lisää se keittoon. Kuumenna muutama minuutti, kunnes kala on kypsää. Mausta suolalla ja lisää joukkoon tilli.
Vinkki: Keittoon sopivat saaristolaisleivästä tehdyt krutongit. Paahda öljyllä, suolalla ja pippurilla maustettuja leipäkuutioita 200 asteessa, kunnes ne ovat rapeita. Keittoon voi käyttää muitakin kaloja.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1179
282
17,5 g
8,5 g
12,5 g
2,8 g
1,5 g
18,0 g
1,5 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
10 cm purjoa,
3 kpl laakerinlehteä,
1 dl (½ ruukkua) tilliä hienonnettuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli