Kermainen madekeitto

Arvostele resepti
6 Annosta

60 min

Täyteläisen kermainen madekeitto sopii talviseen herkutteluun. Lämmin ja ruokaisa kalakeitto on helppo valmistaa isommallekin porukalle. Tarjoa tuoreen ja rapean leivän kanssa. Made on sesonkikala, jota saadaan jäätilanteen mukaan joulukuusta maaliskuuhun.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
600 gmadefileetä (nahatonta)
6 kplperunaa
4 kplporkkanaa
10 cmpurjoa
2 rklvoita tai rypsiöljyä
1 1/2 lvettä
1 kplkala-annosfondi
3 kpllaakerinlehteä
5 kplmaustepippuria
2 dl(1 prk) kuohukermaa
1/2 tlsuolaa
1 dl(½ ruukkua) tilliä hienonnettuna

Valmistus

  1. 1

    Pese, kuori ja pilko perunat sekä porkkanat. Halkaise, huuhtele ja hienonna purjo.

    MääräAinesosa
    6 kplperunaa
    4 kplporkkanaa
    10 cmpurjoa
  2. 2

    Mittaa rasva kattilaan (vetoisuus 5 l), lisää purjo ja kuullota miedolla lämmöllä. Lisää kattilaan vesi, kala-annosfondi, laakerinlehdet, maustepippurit ja perunat. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia ja lisää sitten porkkanat. Keitä vielä noin 5 minuuttia, kunnes kasvikset ovat melkein kypsiä, mutta kuitenkin napakoita.

    MääräAinesosa
    2 rklvoita tai rypsiöljyä
    1 1/2 lvettä
    1 kplkala-annosfondi
    3 kpllaakerinlehteä
    5 kplmaustepippuria
  3. 3

    Lisää kuohukerma ja kuumenna. Paloittele made ja lisää se keittoon. Kuumenna muutama minuutti, kunnes kala on kypsää. Mausta suolalla ja lisää joukkoon tilli.

    MääräAinesosa
    2 dl(1 prk) kuohukermaa
    1/2 tlsuolaa
    1 dl(½ ruukkua) tilliä hienonnettuna

Vinkki: Keittoon sopivat saaristolaisleivästä tehdyt krutongit. Paahda öljyllä, suolalla ja pippurilla maustettuja leipäkuutioita 200 asteessa, kunnes ne ovat rapeita. Keittoon voi käyttää muitakin kaloja.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 10 cm purjoa, 3 kpl laakerinlehteä, 1 dl (½ ruukkua) tilliä hienonnettuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sandra, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
16.1.2020
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä