Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kesäkurpitsaveneet chorizolla

timer-icon30 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Täytä kesäkurpitsat lämpimän mausteisella makkaralla ja yrttisellä tomaattimurskalla. Vikkelästi valmistuvat mehevät kesäkurpitsaveneet saavat rapean pinnan juustosta ja pankojauhoista.

Ainekset

700 g
(n. 2) kesäkurpitsaa

Chorizotäyte

130 g
(1 pkt) chorizoviipaleita
50 g
(1 dl) sipulikuutioita (pakaste)
390 g
(1 prk) yrttimaustettua tomaattimurskaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
(½ tl chilihiutaleita)

Pinnalle

100 g
(2 dl) juustoraastetta
1 dl
pankojauhoja

Lisäksi

(½ ruukkua oreganoa, basilikaa tai lehtipersiljaa)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele ja halkaise kesäkurpitsat pituussuunnassa. Koverra kurpitsojen sisukset lusikalla ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi.

700 g
(n. 2) kesäkurpitsaa
2

Kuutioi chorizoviipaleet. Paista makkaraa ja sipulia pannulla muutama minuutti. Lisää pannulle kurpitsakuutiot, tomaattimurska, pippuri ja halutessasi chili. Keitä seosta kasaan 5–10 minuuttia välillä sekoittaen.

130 g
(1 pkt) chorizoviipaleita
50 g
(1 dl) sipulikuutioita (pakaste)
390 g
(1 prk) yrttimaustettua tomaattimurskaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
(½ tl chilihiutaleita)
3

Nosta kurpitsaveneet leivinpaperin päälle pellille ja jaa täyte niille tasaisesti. Sekoita juustoraaste ja pankojauhot. Ripottele seos veneiden pinnalle. Paista veneitä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

100 g
(2 dl) juustoraastetta
1 dl
pankojauhoja
4

Viimeistele kesäkurpitsaveneet halutessasi yrteillä ja tarjoa esimerkiksi salaatin tai ruokakauran kanssa.

(½ ruukkua oreganoa, basilikaa tai lehtipersiljaa)

Hyvästi hävikki: Jos chorizotäytettä jää yli, ripottele se lämpimien voileipien tai pizzan täytteeksi.

Miltä maistui?(5 arviota)
Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 6.7.2022
|
Muokattu: 28.10.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

272

1138

12,5 g

5,8 g

19,5 g

10,3 g

3,8 g

16,8 g

1,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

(½ tl chilihiutaleita),

(½ ruukkua oreganoa, basilikaa tai lehtipersiljaa).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli