Huuhtele ja halkaise kesäkurpitsat pituussuunnassa. Koverra kurpitsojen sisukset lusikalla ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi.
Kuutioi chorizoviipaleet. Paista makkaraa ja sipulia pannulla muutama minuutti. Lisää pannulle kurpitsakuutiot, tomaattimurska, pippuri ja halutessasi chili. Keitä seosta kasaan 5–10 minuuttia välillä sekoittaen.
Nosta kurpitsaveneet leivinpaperin päälle pellille ja jaa täyte niille tasaisesti. Sekoita juustoraaste ja pankojauhot. Ripottele seos veneiden pinnalle. Paista veneitä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Viimeistele kesäkurpitsaveneet halutessasi yrteillä ja tarjoa esimerkiksi salaatin tai ruokakauran kanssa.
Hyvästi hävikki: Jos chorizotäytettä jää yli, ripottele se lämpimien voileipien tai pizzan täytteeksi.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
272
1138
12,5 g
5,8 g
19,5 g
10,3 g
3,8 g
16,8 g
1,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
(½ tl chilihiutaleita),
(½ ruukkua oreganoa, basilikaa tai lehtipersiljaa).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli