Kesäkurpitsaveneet chorizolla
30 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Täytä kesäkurpitsat lämpimän mausteisella makkaralla ja yrttisellä tomaattimurskalla. Vikkelästi valmistuvat mehevät kesäkurpitsaveneet saavat rapean pinnan juustosta ja pankojauhoista.
| 700 g | (n. 2) kesäkurpitsaa |
| Chorizotäyte | |
|---|---|
| 130 g | (1 pkt) chorizoviipaleita |
| 50 g | (1 dl) sipulikuutioita (pakaste) |
| 390 g | (1 prk) yrttimaustettua tomaattimurskaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| (½ tl chilihiutaleita) | |
| Pinnalle | |
| 100 g | (2 dl) juustoraastetta |
| 1 dl | pankojauhoja |
| Lisäksi | |
| (½ ruukkua oreganoa, basilikaa tai lehtipersiljaa) | |
- 1.
Huuhtele ja halkaise kesäkurpitsat pituussuunnassa. Koverra kurpitsojen sisukset lusikalla ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi.
- 2.
Kuutioi chorizoviipaleet. Paista makkaraa ja sipulia pannulla muutama minuutti. Lisää pannulle kurpitsakuutiot, tomaattimurska, pippuri ja halutessasi chili. Keitä seosta kasaan 5–10 minuuttia välillä sekoittaen.
- 3.
Nosta kurpitsaveneet leivinpaperin päälle pellille ja jaa täyte niille tasaisesti. Sekoita juustoraaste ja pankojauhot. Ripottele seos veneiden pinnalle. Paista veneitä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
- 4.
Viimeistele kesäkurpitsaveneet halutessasi yrteillä ja tarjoa esimerkiksi salaatin tai ruokakauran kanssa.
Kesäkurpitsaveneet chorizolla
arvosana4/5
30 min (josta 15 min aktiivista)
Täytä kesäkurpitsat lämpimän mausteisella makkaralla ja yrttisellä tomaattimurskalla. Vikkelästi valmistuvat mehevät kesäkurpitsaveneet saavat rapean pinnan juustosta ja pankojauhoista.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 700 g | (n. 2) kesäkurpitsaa |
Chorizotäyte | |
| 130 g | (1 pkt) chorizoviipaleita |
| 50 g | (1 dl) sipulikuutioita (pakaste) |
| 390 g | (1 prk) yrttimaustettua tomaattimurskaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| (½ tl chilihiutaleita) | |
Pinnalle | |
| 100 g | (2 dl) juustoraastetta |
| 1 dl | pankojauhoja |
Lisäksi | |
| (½ ruukkua oreganoa, basilikaa tai lehtipersiljaa) | |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Huuhtele ja halkaise kesäkurpitsat pituussuunnassa. Koverra kurpitsojen sisukset lusikalla ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi.
Määrä Ainesosa 700 g (n. 2) kesäkurpitsaa - 2
Kuutioi chorizoviipaleet. Paista makkaraa ja sipulia pannulla muutama minuutti. Lisää pannulle kurpitsakuutiot, tomaattimurska, pippuri ja halutessasi chili. Keitä seosta kasaan 5–10 minuuttia välillä sekoittaen.
Määrä Ainesosa 130 g (1 pkt) chorizoviipaleita 50 g (1 dl) sipulikuutioita (pakaste) 390 g (1 prk) yrttimaustettua tomaattimurskaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna (½ tl chilihiutaleita) - 3
Nosta kurpitsaveneet leivinpaperin päälle pellille ja jaa täyte niille tasaisesti. Sekoita juustoraaste ja pankojauhot. Ripottele seos veneiden pinnalle. Paista veneitä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Määrä Ainesosa 100 g (2 dl) juustoraastetta 1 dl pankojauhoja - 4
Viimeistele kesäkurpitsaveneet halutessasi yrteillä ja tarjoa esimerkiksi salaatin tai ruokakauran kanssa.
Määrä Ainesosa (½ ruukkua oreganoa, basilikaa tai lehtipersiljaa)
Hyvästi hävikki: Jos chorizotäytettä jää yli, ripottele se lämpimien voileipien tai pizzan täytteeksi.
Ravintosisältö
272
Energiaa kcal
1140
Energiaa kj
12,5 g
Rasvaa
5,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
19,8 g
Hiilihydraatteja
10,3 g
Sokereita
3,8 g
Kuituja
16,8 g
Proteiinia
1,5 g
Suolaa
272
Energiaa kcal
1140
Energiaa kj
12,5 g
Rasvaa
5,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
19,8 g
Hiilihydraatteja
10,3 g
Sokereita
3,8 g
Kuituja
16,8 g
Proteiinia
1,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: (½ tl chilihiutaleita), (½ ruukkua oreganoa, basilikaa tai lehtipersiljaa).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























