Kinkku-persimonpizza - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kinkku-persimonpizza

Kinkku-persimonpizza
Annokset
4
Valmistusaika
Tunti
Uunin lämpötila
250°C
Ruokavalio
Mehukas ja maukas persimon antaa luonteen tälle kinkku-ananaspizzan uudelle versiolle. Lisää halutessasi paistetun pizzan päälle basilikaa tai rucolaa ja puolitettuja kirsikkatomaatteja.
Jaa Somessa

Ainekset

POHJA

2 dl
vettä
25 g
hiivaa
1/2 tl
suolaa
3 rkl
öljyä
5 dl
vehnäjauhoja

TOMAATTIKASTIKE

500 g
tomaattimurskaa (1 tlk)
3 rkl
tomaattipyreetä
1 kpl
valkosipulinkynsi
2 rkl
pizzamaustetta
1 tl
sokeria
1/2 tl
suolaa

TÄYTE

200 g
palvikinkkua
2 kpl
persimonia
150 g
juustoraastetta (1 ps)

Vinkki: Voit käyttää itse tehdyn tomaattikastikkeen sijaan valmiiksi maustettua tomaattimurskaa.

Näin teet

1

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon muut pohjan ainekset ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä noin kaksinkertaiseksi.

25 g
hiivaa
2 dl
vettä
1/2 tl
suolaa
5 dl
vehnäjauhoja
3 rkl
öljyä
2

Valuta tomaattimurska ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.

500 g
tomaattimurskaa (1 tlk)
1 kpl
valkosipulinkynsi
3 rkl
tomaattipyreetä
2 rkl
pizzamaustetta
1/2 tl
suolaa
1 tl
sokeria
3

Suikaloi kinkku. Huuhtele ja viipaloi persimonit.

200 g
palvikinkkua
2 kpl
persimonia
4

Kauli tai taputtele taikina uunipellin kokoiseksi tai 2−4 pyöreäksi pohjaksi leivinpaperin päälle.

5

Levitä tomaattikastike, kinkkusuikaleet ja persimonviipaleet pizzapohjalle. Ripottele pinnalle juustoraaste.

150 g
juustoraastetta (1 ps)
6

Paista pizzaa 250 asteessa uunin alatasolla noin 15 minuuttia.

Resepti
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat
Panu Pälviä
Julkaistu: 26.8.2019
Muokattu: 28.10.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja84 g337 g
Proteiinia29 g114 g
Rasvaa26 g102 g
Kuituja8 g31 g
Energiaa kj2938 11751
Energiaa kcal702 2806

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 3 rkl tomaattipyreetä

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja84 g337 g
Proteiinia29 g114 g
Rasvaa26 g102 g
Kuituja8 g31 g
Energiaa kj2938 11751
Energiaa kcal702 2806

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 3 rkl tomaattipyreetä

Resepti
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat
Panu Pälviä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.