Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon muut pohjan ainekset ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä noin kaksinkertaiseksi.
Valuta tomaattimurska ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
Suikaloi kinkku. Huuhtele ja viipaloi persimonit.
Kauli tai taputtele taikina uunipellin kokoiseksi tai 2−4 pyöreäksi pohjaksi leivinpaperin päälle.
Levitä tomaattikastike, kinkkusuikaleet ja persimonviipaleet pizzapohjalle. Ripottele pinnalle juustoraaste.
Paista pizzaa 250 asteessa uunin alatasolla noin 15 minuuttia.
Vinkki: Voit käyttää itse tehdyn tomaattikastikkeen sijaan valmiiksi maustettua tomaattimurskaa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
702
2938
25,5 g
9,3 g
84,3 g
24,5 g
7,8 g
28,5 g
3,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
3 rkl tomaattipyreetä .
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli