Kinkku-persimonpizza

Arvostele resepti
4 Annosta

60 min

Mehukas ja maukas persimon antaa luonteen tälle kinkku-ananaspizzan uudelle versiolle. Lisää halutessasi paistetun pizzan päälle basilikaa tai rucolaa ja puolitettuja kirsikkatomaatteja.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa

Pohja

2 dlvettä
25 ghiivaa
1/2 tlsuolaa
3 rklöljyä
5 dlvehnäjauhoja

Tomaattikastike

500 gtomaattimurskaa (1 tlk)
3 rkltomaattipyreetä
1 kplvalkosipulinkynsi
2 rklpizzamaustetta
1 tlsokeria
1/2 tlsuolaa

Täyte

200 gpalvikinkkua
2 kplpersimonia
150 gjuustoraastetta (1 ps)

Valmistus (Uuni 250°C)

  1. 1

    Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon muut pohjan ainekset ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä noin kaksinkertaiseksi.

    MääräAinesosa
    25 ghiivaa
    2 dlvettä
    1/2 tlsuolaa
    5 dlvehnäjauhoja
    3 rklöljyä
  2. 2

    Valuta tomaattimurska ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.

    MääräAinesosa
    500 gtomaattimurskaa (1 tlk)
    1 kplvalkosipulinkynsi
    3 rkltomaattipyreetä
    2 rklpizzamaustetta
    1/2 tlsuolaa
    1 tlsokeria
  3. 3

    Suikaloi kinkku. Huuhtele ja viipaloi persimonit.

    MääräAinesosa
    200 gpalvikinkkua
    2 kplpersimonia
  4. 4

    Kauli tai taputtele taikina uunipellin kokoiseksi tai 2−4 pyöreäksi pohjaksi leivinpaperin päälle.

  5. 5

    Levitä tomaattikastike, kinkkusuikaleet ja persimonviipaleet pizzapohjalle. Ripottele pinnalle juustoraaste.

    MääräAinesosa
    150 gjuustoraastetta (1 ps)
  6. 6

    Paista pizzaa 250 asteessa uunin alatasolla noin 15 minuuttia.

Vinkki: Voit käyttää itse tehdyn tomaattikastikkeen sijaan valmiiksi maustettua tomaattimurskaa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 3 rkl tomaattipyreetä .

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
26.8.2019
|
Päivitetty: 20.10.2025

Samankaltaisia reseptejä