Kinkku-persimonpizza
60 min

Nappaa talteen!
Mehukas ja maukas persimon antaa luonteen tälle kinkku-ananaspizzan uudelle versiolle. Lisää halutessasi paistetun pizzan päälle basilikaa tai rucolaa ja puolitettuja kirsikkatomaatteja.
| Pohja | |
|---|---|
| 2 dl | vettä |
| 25 g | hiivaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 3 rkl | öljyä |
| 5 dl | vehnäjauhoja |
| Tomaattikastike | |
| 500 g | tomaattimurskaa (1 tlk) |
| 3 rkl | tomaattipyreetä |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 2 rkl | pizzamaustetta |
| 1 tl | sokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
| Täyte | |
| 200 g | palvikinkkua |
| 2 kpl | persimonia |
| 150 g | juustoraastetta (1 ps) |
- 1.
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon muut pohjan ainekset ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä noin kaksinkertaiseksi.
- 2.
Valuta tomaattimurska ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
- 3.
Suikaloi kinkku. Huuhtele ja viipaloi persimonit.
- 4.
Kauli tai taputtele taikina uunipellin kokoiseksi tai 2−4 pyöreäksi pohjaksi leivinpaperin päälle.
- 5.
Levitä tomaattikastike, kinkkusuikaleet ja persimonviipaleet pizzapohjalle. Ripottele pinnalle juustoraaste.
- 6.
Paista pizzaa 250 asteessa uunin alatasolla noin 15 minuuttia.
Kinkku-persimonpizza
Mehukas ja maukas persimon antaa luonteen tälle kinkku-ananaspizzan uudelle versiolle. Lisää halutessasi paistetun pizzan päälle basilikaa tai rucolaa ja puolitettuja kirsikkatomaatteja.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 2 dl | vettä |
| 25 g | hiivaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 3 rkl | öljyä |
| 5 dl | vehnäjauhoja |
Tomaattikastike | |
| 500 g | tomaattimurskaa (1 tlk) |
| 3 rkl | tomaattipyreetä |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 2 rkl | pizzamaustetta |
| 1 tl | sokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
Täyte | |
| 200 g | palvikinkkua |
| 2 kpl | persimonia |
| 150 g | juustoraastetta (1 ps) |
Valmistus (Uuni 250°C)
- 1
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon muut pohjan ainekset ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä noin kaksinkertaiseksi.
Määrä Ainesosa 25 g hiivaa 2 dl vettä 1/2 tl suolaa 5 dl vehnäjauhoja 3 rkl öljyä - 2
Valuta tomaattimurska ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
Määrä Ainesosa 500 g tomaattimurskaa (1 tlk) 1 kpl valkosipulinkynsi 3 rkl tomaattipyreetä 2 rkl pizzamaustetta 1/2 tl suolaa 1 tl sokeria - 3
Suikaloi kinkku. Huuhtele ja viipaloi persimonit.
Määrä Ainesosa 200 g palvikinkkua 2 kpl persimonia - 4
Kauli tai taputtele taikina uunipellin kokoiseksi tai 2−4 pyöreäksi pohjaksi leivinpaperin päälle.
- 5
Levitä tomaattikastike, kinkkusuikaleet ja persimonviipaleet pizzapohjalle. Ripottele pinnalle juustoraaste.
Määrä Ainesosa 150 g juustoraastetta (1 ps) - 6
Paista pizzaa 250 asteessa uunin alatasolla noin 15 minuuttia.
Vinkki: Voit käyttää itse tehdyn tomaattikastikkeen sijaan valmiiksi maustettua tomaattimurskaa.
Ravintosisältö
702
Energiaa kcal
2938
Energiaa kj
25,5 g
Rasvaa
9,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
84,3 g
Hiilihydraatteja
24,5 g
Sokereita
7,8 g
Kuituja
28,5 g
Proteiinia
3,5 g
Suolaa
702
Energiaa kcal
2938
Energiaa kj
25,5 g
Rasvaa
9,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
84,3 g
Hiilihydraatteja
24,5 g
Sokereita
7,8 g
Kuituja
28,5 g
Proteiinia
3,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 3 rkl tomaattipyreetä .
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























