Korealainen grillattu kassler

Arvostele resepti
6 Annosta

Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)

Kassler valmistuu helposti grillissä. Mausta liha korealaiseen tyyliin bulgogimarinadilla, joka valmistuu hetkessä. Laita liha marinoitumaan jo illalla, niin se ehtii maustumaan kunnolla.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
850 gkassleria

BULGOGIMARINADI

50 g(n. 5 cm:n pala) inkivääriä
2 kplvalkosipulinkynttä
1 dlsoijakastiketta
1/2 dlriisiviinietikkaa
1/2 dlosterikastiketta
1/2 dlseesaminsiemeniä

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja hienonna inkivääri ja valkosipulinkynnet. Mittaa marinadin ainekset vahvaan pakastuspussiin tai laakeaan astiaan.

    MääräAinesosa
    50 g(n. 5 cm:n pala) inkivääriä
    2 kplvalkosipulinkynttä
    1 dlsoijakastiketta
    1/2 dlriisiviinietikkaa
    1/2 dlosterikastiketta
    1/2 dlseesaminsiemeniä
  2. 2

    Leikkaa kassler pihveiksi ja lisää marinadin joukkoon. Nosta jääkaappiin marinoitumaan vähintään 6 tunniksi tai yön yli. Kääntele välillä, jotta liha marinoituu tasaisesti.

    MääräAinesosa
    850 gkassleria
  3. 3

    Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen grillaamista. Pyyhi ylimääräinen marinadi talouspaperilla. Paista grillissä noin 8–10 minuuttia pihvien paksuudesta riippuen. Anna vetäytyä hetki peitettynä. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

Vinkki: Voit grillata lihan kokonaisena. Käytä apuna paistomittaria. Paista lihan pintaan kaunis väri suoralla lämmöllä ja siirrä liha epäsuoraan lämpöön, kunnes mittari näyttää noin 80 astetta.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sandra, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Anna Huovinen
19.3.2020
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä