Pese, kuori ja suikaloi ohuiksi tikuiksi porkkana, palsternakka sekä juuriselleri. Kuori ja suikaloi sipuli. Pese ja viipaloi limet.
Mausta kuhafileet suolalla ja pippurilla.
Valmista nyytit varaamalla jokaiselle fileelle oma leivinpaperi, noin arkin (38 cm x 42 cm) kokoinen. Laita paperille kasvissuikaleita ja nosta päälle kuhafilee. Asettele kalan päälle muutama limeviipale. Sulje leivinpaperit tiiviiksi paketeiksi ja taittele reunat niin, että nyytti pysyvät kiinni. Nosta uunipellin päälle.
Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes kala ja kasvikset ovat kypsiä. Pidennä kypsennysaikaa, jos valmistat yhden ison nyytin.
Vinkki: Kasviksia vaihtelemalla saat uusia makuja kuhan kaveriksi.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
196
823
1,3 g
0,3 g
12,0 g
8,3 g
6,0 g
29,5 g
1,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli