Kukkakaaliwingsit | Dippikastikkeet | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Kukkakaaliwingsit

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Tahmealla bbq-kastikkeella kuorrutetut wingsit ovat älyttömän hyviä! Joko olet kokeillut? Ei ihme, että resepti nousi aikoinaan hitiksi. Varoitus: näihin jää koukkuun.

Ainekset

1 kpl
(700 g) kukkakaali

barbecuekastike

4 kpl
Valkosipulinkynttä
1 1/2 dl
Vaahterasiirappia
1/2 dl
Valkoviinietikkaa
3 rkl
Tomaattipyreetä
1 1/2 rkl
Worcesterkastiketta
1 1/2 tl
Savupaprikaa
1 tl
Cayennenpippuria
1/2 tl
Suolaa
1/4 dl
(1/4 dl) vettä
3 tl
Maissitärkkelystä (maizena)

sinihomejuustodippi

1 1/2 dl
(75 g) sinihomejuustomurua
1/4 tl
(1/4 tl) rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Tee barbecuekastike. Kuori ja halkaise valkosipulit. Mittaa kastikkeen ainekset vettä ja maizenaa lukuun ottamatta kattilaan. Sekoita vesi ja maizena kulhossa. Kiehauta kastike ja sekoita maizenaseos joukkoon. Keitä 5 minuuttia. Kaada isoon kulhoon.

Säädä uuni 200 asteeseen. Irrota kukkakaalista lehdet ja kanta. Huuhtele ja kuivaa kukkakaali. Irrota kukinnot noin 4 cm:n paloiksi. Kääntele palat barbequekastikkeessa. Siirrä ne leivinpaperin päälle pellille ja paahda uunissa noin 20 minuuttia. Kokeile kypsyyttä haarukalla. Wingsit saavat jäädä napakoiksi. Yhdistä dipin ainekset ja tarjoa wingsien kera.

Resepti:
Prisca Leclerc
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 27.3.2017
Muokattu: 1.7.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

774

185

0,3 g

41,3 g

41,0 g

2,3 g

1,8 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynttä,

3 rkl Tomaattipyreetä,

1,5 rkl Worcesterkastiketta,

1,5 tl Savupaprikaa,

1 tl Cayennenpippuria,

0,5 tl Suolaa,

0,25 dl (1/4 dl) vettä,

3 tl Maissitärkkelystä (maizena),

1,5 dl (75 g) sinihomejuustomurua,

0,25 tl (1/4 tl) rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli