Kukkakaaliwingsit
45 min (josta 20 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Tahmealla bbq-kastikkeella kuorrutetut wingsit ovat älyttömän hyviä! Joko olet kokeillut? Ei ihme, että resepti nousi aikoinaan hitiksi. Varoitus: näihin jää koukkuun.
| 700 g | (1 kpl) kukkakaalia |
| Barbecuekastike | |
|---|---|
| 4 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 1/2 dl | vaahterasiirappia |
| 1/2 dl | valkoviinietikkaa |
| 55 g | (3 rkl) tomaattipyreetä |
| 1 1/2 rkl | worcesterkastiketta |
| 1 1/2 tl | savupaprikaa |
| 1 tl | cayennepippuria |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 dl | vettä |
| 1 rkl | maissitärkkelystä |
| Sinihomejuustodippi | |
| 200 g | (1 prk) kermaviiliä |
| 75 g | (1.5 dl) sinihomejuustomurua |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
- 1.
Tee barbecuekastike. Kuori ja halkaise valkosipulit. Mittaa kastikkeen ainekset vettä ja maizenaa lukuun ottamatta kattilaan. Sekoita vesi ja maizena kulhossa. Kiehauta kastike ja sekoita maizenaseos joukkoon. Keitä 5 minuuttia. Kaada isoon kulhoon.
- 2.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Irrota kukkakaalista lehdet ja kanta. Huuhtele ja kuivaa kukkakaali. Irrota kukinnot noin 4 cm:n paloiksi. Kääntele palat barbequekastikkeessa. Siirrä ne leivinpaperin päälle pellille ja paahda uunissa noin 20 minuuttia. Kokeile kypsyyttä haarukalla. Wingsit saavat jäädä napakoiksi.
- 3.
Yhdistä dipin ainekset ja tarjoa wingsien kera.
Kukkakaaliwingsit
Tahmealla bbq-kastikkeella kuorrutetut wingsit ovat älyttömän hyviä! Joko olet kokeillut? Ei ihme, että resepti nousi aikoinaan hitiksi. Varoitus: näihin jää koukkuun.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 700 g | (1 kpl) kukkakaalia |
Barbecuekastike | |
| 4 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 1/2 dl | vaahterasiirappia |
| 1/2 dl | valkoviinietikkaa |
| 55 g | (3 rkl) tomaattipyreetä |
| 1 1/2 rkl | worcesterkastiketta |
| 1 1/2 tl | savupaprikaa |
| 1 tl | cayennepippuria |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 dl | vettä |
| 1 rkl | maissitärkkelystä |
Sinihomejuustodippi | |
| 200 g | (1 prk) kermaviiliä |
| 75 g | (1.5 dl) sinihomejuustomurua |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Tee barbecuekastike. Kuori ja halkaise valkosipulit. Mittaa kastikkeen ainekset vettä ja maizenaa lukuun ottamatta kattilaan. Sekoita vesi ja maizena kulhossa. Kiehauta kastike ja sekoita maizenaseos joukkoon. Keitä 5 minuuttia. Kaada isoon kulhoon.
Määrä Ainesosa 4 kpl valkosipulinkynttä 1 1/2 dl vaahterasiirappia 1/2 dl valkoviinietikkaa 55 g (3 rkl) tomaattipyreetä 1 1/2 rkl worcesterkastiketta 1 1/2 tl savupaprikaa 1 tl cayennepippuria 1/2 tl suolaa 1/4 dl vettä 1 rkl maissitärkkelystä - 2
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Irrota kukkakaalista lehdet ja kanta. Huuhtele ja kuivaa kukkakaali. Irrota kukinnot noin 4 cm:n paloiksi. Kääntele palat barbequekastikkeessa. Siirrä ne leivinpaperin päälle pellille ja paahda uunissa noin 20 minuuttia. Kokeile kypsyyttä haarukalla. Wingsit saavat jäädä napakoiksi.
Määrä Ainesosa 700 g (1 kpl) kukkakaalia - 3
Yhdistä dipin ainekset ja tarjoa wingsien kera.
Määrä Ainesosa 1/4 tl rouhittua mustapippuria 75 g (1.5 dl) sinihomejuustomurua 200 g (1 prk) kermaviiliä
Ravintosisältö
358
Energiaa kcal
1500
Energiaa kj
12,0 g
Rasvaa
7,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
49,0 g
Hiilihydraatteja
45,3 g
Sokereita
4,3 g
Kuituja
9,3 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
358
Energiaa kcal
1500
Energiaa kj
12,0 g
Rasvaa
7,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
49,0 g
Hiilihydraatteja
45,3 g
Sokereita
4,3 g
Kuituja
9,3 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1.5 tl savupaprikaa, 1 tl cayennepippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























