Kukkakaaliwingsit | Dippikastikkeet | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Kukkakaaliwingsit

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Tahmealla bbq-kastikkeella kuorrutetut wingsit ovat älyttömän hyviä! Joko olet kokeillut? Ei ihme, että resepti nousi aikoinaan hitiksi. Varoitus: näihin jää koukkuun.

Ainekset

1 kpl
(700 g) kukkakaali

barbecuekastike

4 kpl
Valkosipulinkynttä
1 1/2 dl
Vaahterasiirappia
1/2 dl
Valkoviinietikkaa
3 rkl
Tomaattipyreetä
1 1/2 rkl
Worcesterkastiketta
1 1/2 tl
Savupaprikaa
1 tl
Cayennenpippuria
1/2 tl
Suolaa
1/4 dl
(1/4 dl) vettä
3 tl
Maissitärkkelystä (maizena)

sinihomejuustodippi

1 1/2 dl
(75 g) sinihomejuustomurua
1/4 tl
(1/4 tl) rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Tee barbecuekastike. Kuori ja halkaise valkosipulit. Mittaa kastikkeen ainekset vettä ja maizenaa lukuun ottamatta kattilaan. Sekoita vesi ja maizena kulhossa. Kiehauta kastike ja sekoita maizenaseos joukkoon. Keitä 5 minuuttia. Kaada isoon kulhoon.

Säädä uuni 200 asteeseen. Irrota kukkakaalista lehdet ja kanta. Huuhtele ja kuivaa kukkakaali. Irrota kukinnot noin 4 cm:n paloiksi. Kääntele palat barbequekastikkeessa. Siirrä ne leivinpaperin päälle pellille ja paahda uunissa noin 20 minuuttia. Kokeile kypsyyttä haarukalla. Wingsit saavat jäädä napakoiksi. Yhdistä dipin ainekset ja tarjoa wingsien kera.

Miltä maistui?
Resepti:
Prisca Leclerc
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 27.3.2017
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

774

185

0,3 g

41,3 g

41,0 g

2,3 g

1,8 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynttä,

3 rkl Tomaattipyreetä,

1,5 rkl Worcesterkastiketta,

1,5 tl Savupaprikaa,

1 tl Cayennenpippuria,

0,5 tl Suolaa,

0,25 dl (1/4 dl) vettä,

3 tl Maissitärkkelystä (maizena),

1,5 dl (75 g) sinihomejuustomurua,

0,25 tl (1/4 tl) rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli