Säädä uuni 200 asteeseen. Halkaise kurpitsa ja poista siemenet. Kuori ja kuutioi kurpitsa. Kuori ja lohko sipulit. Paloittele paprika. Huuhtele kikherneet siivilässä.
Kuori ja silppua valkosipuli kulhoon. Lisää öljy ja mausteet sekä kasvikset ja kikherneet, sekoita. Levitä leivinpaperille pellille. Paahda uunissa noin 20 minuuttia, kunnes kurpitsa on kypsää. Anna jäähtyä.
Kypsennä kuskus pakkauksen ohjeen mukaan. Silppua persilja.
Tee kastike. Purista appelsiinin mehu. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
Kokoa salaatti kerroksittain astiaan.
Kaada kastike päälle. Anna salaatin maustua 10 minuuttia ennen tarjoamista.
Vinkki: Salaatti sopii myös broilerin lisukkeeksi.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
351
1472
17,5 g
2,3 g
38,3 g
8,3 g
6,5 g
8,0 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 kpl Valkosipulinkynsi,
0,5 tl Savupaprikajauhetta,
0,5 tl Suolaa,
0,5 dl Appelsiinin mehu,
0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria,
0,5 kpl Ruukku persiljaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli