Kurpitsa-kuskussalaatti
60 min

Nappaa talteen!
Tee salaatti ja kastike valmiiksi edellispäivänä ja nappaa mukaan töihin. Purkillisesta riittää työkavereillekin.
| 1 kpl | myskikurpitsa |
| 2 kpl | punasipulia |
| 1 kpl | paprika |
| 1 kpl | (290 g) kikherneitä |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| 1/2 tl | savupaprikajauhetta |
| 1/2 tl | suolaa |
| Kastike | |
|---|---|
| 1/2 dl | appelsiinin mehu |
| 3 rkl | oliiviöljyä |
| 1 rkl | valkoviinietikkaa |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | (¼ tl) rouhittua mustapippuria |
| Lisäksi | |
| 2 dl | kuskusia |
| 1/2 kpl | ruukku persiljaa |
| 2 rkl | kurpitsansiemeniä |
| 2 rkl | kuivattuja karpaloita |
- 1.
Säädä uuni 200 asteeseen. Halkaise kurpitsa ja poista siemenet. Kuori ja kuutioi kurpitsa. Kuori ja lohko sipulit. Paloittele paprika. Huuhtele kikherneet siivilässä.
- 2.
Kuori ja silppua valkosipuli kulhoon. Lisää öljy ja mausteet sekä kasvikset ja kikherneet, sekoita. Levitä leivinpaperille pellille. Paahda uunissa noin 20 minuuttia, kunnes kurpitsa on kypsää. Anna jäähtyä.
- 3.
Kypsennä kuskus pakkauksen ohjeen mukaan. Silppua persilja.
- 4.
Tee kastike. Purista appelsiinin mehu. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
- 5.
Kokoa salaatti kerroksittain astiaan.
- 6.
Kaada kastike päälle. Anna salaatin maustua 10 minuuttia ennen tarjoamista.
Kurpitsa-kuskussalaatti
Tee salaatti ja kastike valmiiksi edellispäivänä ja nappaa mukaan töihin. Purkillisesta riittää työkavereillekin.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | myskikurpitsa |
| 2 kpl | punasipulia |
| 1 kpl | paprika |
| 1 kpl | (290 g) kikherneitä |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| 1/2 tl | savupaprikajauhetta |
| 1/2 tl | suolaa |
Kastike | |
| 1/2 dl | appelsiinin mehu |
| 3 rkl | oliiviöljyä |
| 1 rkl | valkoviinietikkaa |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | (¼ tl) rouhittua mustapippuria |
Lisäksi | |
| 2 dl | kuskusia |
| 1/2 kpl | ruukku persiljaa |
| 2 rkl | kurpitsansiemeniä |
| 2 rkl | kuivattuja karpaloita |
Valmistus
- 1
Säädä uuni 200 asteeseen. Halkaise kurpitsa ja poista siemenet. Kuori ja kuutioi kurpitsa. Kuori ja lohko sipulit. Paloittele paprika. Huuhtele kikherneet siivilässä.
Määrä Ainesosa 1 kpl myskikurpitsa 2 kpl punasipulia 1 kpl paprika 1 kpl (290 g) kikherneitä - 2
Kuori ja silppua valkosipuli kulhoon. Lisää öljy ja mausteet sekä kasvikset ja kikherneet, sekoita. Levitä leivinpaperille pellille. Paahda uunissa noin 20 minuuttia, kunnes kurpitsa on kypsää. Anna jäähtyä.
Määrä Ainesosa 1 kpl valkosipulinkynsi 1 rkl oliiviöljyä 1/2 tl suolaa 1/2 tl savupaprikajauhetta - 3
Kypsennä kuskus pakkauksen ohjeen mukaan. Silppua persilja.
Määrä Ainesosa 2 dl kuskusia 1/2 kpl ruukku persiljaa - 4
Tee kastike. Purista appelsiinin mehu. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
Määrä Ainesosa 1 rkl valkoviinietikkaa 1/2 dl appelsiinin mehu 1 tl suolaa 3 rkl oliiviöljyä 1/4 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria - 5
Kokoa salaatti kerroksittain astiaan.
Määrä Ainesosa 2 rkl kuivattuja karpaloita 2 rkl kurpitsansiemeniä - 6
Kaada kastike päälle. Anna salaatin maustua 10 minuuttia ennen tarjoamista.
Vinkki: Salaatti sopii myös broilerin lisukkeeksi.
Ravintosisältö
357
Energiaa kcal
1495
Energiaa kj
17,5 g
Rasvaa
2,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
39,3 g
Hiilihydraatteja
8,5 g
Sokereita
6,8 g
Kuituja
8,3 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
357
Energiaa kcal
1495
Energiaa kj
17,5 g
Rasvaa
2,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
39,3 g
Hiilihydraatteja
8,5 g
Sokereita
6,8 g
Kuituja
8,3 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 kpl Valkosipulinkynsi, 0.5 tl Savupaprikajauhetta, 0.5 tl Suolaa, 0,5 dl Appelsiinin mehu, 0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria, 0.5 kpl Ruukku persiljaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























