Kurpitsansiemen-porkkanatahna

Arvostele resepti
4 Annosta

45 min (josta 15 min aktiivista)

Kurpitsansiemen-porkkanatahna valmistuu uunissa paahdetuista porkkanoista. Kasvistahna on ihana levite leivälle – kokeile myös ruislastujen dippailuun!

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 gporkkanoita
5 rklrypsiöljyä
2 kplvalkosipulinkynttä
4 rklkurpitsansiemeniä
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna
1 tlomenaviinietikkaa

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese ja kuori porkkanat. Halkaise isoimmat. Laita uunivuokaan ja valuta päälle 1 rkl öljyä. Lisää valkosipulinkynnet kuorimatta. Kypsennä uunissa pehmeiksi, noin 30 minuuttia.

    MääräAinesosa
    500 gporkkanoita
    5 rklrypsiöljyä
    2 kplvalkosipulinkynttä
  2. 2

    Paloittele porkkanat ja kuori valkosipulit. Soseuta porkkanat, valkosipulit, 4 rkl öljyä ja 2 rkl siemeniä teho- tai sauvasekoittimella. Lisää suola, pippuri ja tarvittaessa tilkka öljyä. Lisää viinietikkaa, jos haluat makuun terävyyttä. Lusikoi tahna kulhoon ja ripottele loput siemenet pinnalle.

    MääräAinesosa
    500 gporkkanoita
    4 rklkurpitsansiemeniä
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
    1 tlomenaviinietikkaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 4 rkl kurpitsansiemeniä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
3.9.2025
|
Päivitetty: 11.11.2025

Samankaltaisia reseptejä