Kvinoa-juuressalaatti | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Kvinoa-juuressalaatti

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta
Maukas linssi parantaa ruoan proteiini- ja kuitusisältöä. Tee kerralla uunikasviksia parille aterialle. Ne maistuvat myös kylminä.

Ainekset

2 kpl
Porkkanaa
4 kpl
Ruusukaalia
2 kpl
Pientä punajuurta
1 rkl
Öljyä
1/4 tl
Suolaa
1 dl
Kvinoaa
100 g
Tofua
1 kpl
Ruukku rucolaa

kastike

1 rkl
Öljyä
1 rkl
Balsamicoa
Suolaa
Mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja paloittele juurekset, puolita ruusukaalit. Pane kasvikset uunivuokaan, valuta päälle öljy, mausta suolalla. Paahda kasviksia 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Kypsennä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Paloittele tofu. Kokoa annokset lautasille, pirskota päälle kastiketta.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 26.9.2016
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2324

555

30,0 g

3,0 g

51,0 g

16,0 g

13,0 g

10,0 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,25 tl Suolaa,

100 g Tofua,

Ruukku rucolaa,

Suolaa,

Mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli