Kvinoa-juuressalaatti

Arvostele resepti
2 Annosta

45 min (josta 30 min aktiivista)

Kokoa värikäs, lämmin salaatti uunijuureksista, kvinoasta, tofusta ja rucolasta.

Ainekset (2 annosta)

MääräAinesosa
2 kplporkkanaa
4 kplruusukaalia
2 kplpientä punajuurta
1 rklöljyä
1/4 tlsuolaa
1 dlkvinoaa
100 gtofua
1 kplruukku rucolaa

Kastike

1 rklöljyä
1 rklbalsamicoa
1/4 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Kuori ja paloittele juurekset, puolita ruusukaalit. Pane kasvikset uunivuokaan, valuta päälle öljy, mausta suolalla. Paahda kasviksia 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

    MääräAinesosa
    2 kplporkkanaa
    4 kplruusukaalia
    2 kplpientä punajuurta
    1 rklöljyä
    1/4 tlsuolaa
  2. 2

    Kypsennä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Paloittele tofu. Kokoa annokset lautasille, pirskota päälle kastiketta.

    MääräAinesosa
    1/4 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria
    1 rklbalsamicoa
    1 rklöljyä
    100 gtofua
    1 kplruukku rucolaa
    1 dlkvinoaa

Vinkki: Tee kerralla uunikasviksia parille aterialle.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä