Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lämmin raitajuuri-chorizosalaatti

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Salaatin makupalettia värittävät makeaksi paahtunut raitajuuri, rapea lehtikaali, lempeät kikherneet ja suolainen chorizo.

Ainekset

4 kpl
Raitajuurta
1 kpl
(200 g) lehtikaalia
1 kpl
Punasipuli
1 kpl
(290/175 g) kikherneitä
1 kpl
(130 g) chorizoviipaleita
3 rkl
Öljyä
1 rkl
Hunajaa
2 tl
Kuivattua rosmariinia
1 tl
Suolaa

Kastike

1 kpl
Valkosipulinkynsi
1/2 kpl
Sitruunan mehu
1 kpl
(200 g) fetaa
1 dl
Maustamatonta jogurttia
2 rkl
Öljyä
1/4 tl
(1/4 tl) rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja paloittele raitajuuret. Pilko lehtikaali. Leikkaa sipuli reilunkokoisiksi suikaleiksi. Valuta kikherneet. Yhdistä kasvikset ja chorizoviipaleet isossa vuoassa tai pellillä. Sekoita öljy, hunaja ja mausteet joukkoon. Paahda 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia, sekoita välillä.

Kuori ja hienonna valkosipuli, purista sitruunan mehu. Yhdistä kastikkeen ainekset ja soseuta sauvasekoittimella. Tarjoa lämpimän salaatin kanssa.

Vinkki: Voit korvata chorizon meetvurstilla.

Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 24.8.2017
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

239

1001

18,8 g

2,0 g

13,0 g

11,3 g

2,8 g

3,5 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl Kuivattua rosmariinia,

1 tl Suolaa,

Valkosipulinkynsi,

Sitruunan mehu,

0,25 tl (1/4 tl) rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli