Lämmin raitajuuri-chorizosalaatti

Salaatin makupalettia värittävät makeaksi paahtunut raitajuuri, rapea lehtikaali, lempeät kikherneet ja suolainen chorizo.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
4 kplraitajuurta
1 kpl(200 g) lehtikaalia
1 kplpunasipuli
1 kpl(290/175 g) kikherneitä
1 kpl(130 g) chorizoviipaleita
3 rklöljyä
1 rklhunajaa
2 tlkuivattua rosmariinia
1 tlsuolaa

Kastike

1 kplvalkosipulinkynsi
1/2 kplsitruunan mehu
1 kpl(200 g) fetaa
1 dlmaustamatonta jogurttia
2 rklöljyä
1/4 tl(1/4 tl) rouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja paloittele raitajuuret. Pilko lehtikaali. Leikkaa sipuli reilunkokoisiksi suikaleiksi. Valuta kikherneet. Yhdistä kasvikset ja chorizoviipaleet isossa vuoassa tai pellillä. Sekoita öljy, hunaja ja mausteet joukkoon. Paahda 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia, sekoita välillä.

    Kuori ja hienonna valkosipuli, purista sitruunan mehu. Yhdistä kastikkeen ainekset ja soseuta sauvasekoittimella. Tarjoa lämpimän salaatin kanssa.

    Vinkki: Voit korvata chorizon meetvurstilla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl Kuivattua rosmariinia, 1 tl Suolaa, Valkosipulinkynsi, Sitruunan mehu, 0,25 tl (1/4 tl) rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä