Lämmin raitajuuri-chorizosalaatti - Yhteishyvä

Lämmin raitajuuri-chorizosalaatti

Annokset
4
Ruokavalio
Salaatin makupalettia värittävät makeaksi paahtunut raitajuuri, rapea lehtikaali, lempeät kikherneet ja suolainen chorizo.
Jaa Somessa

Ainekset

4 kpl
Raitajuurta
1 kpl
(200 g) lehtikaalia
1 kpl
Punasipuli
1 kpl
(290/175 g) kikherneitä
1 kpl
(130 g) chorizoviipaleita
3 rkl
Öljyä
1 rkl
Hunajaa
2 tl
Kuivattua rosmariinia
1 tl
Suolaa

KASTIKE

1 kpl
Valkosipulinkynsi
1/2 kpl
Sitruunan mehu
1 kpl
(200 g) fetaa
1 dl
Maustamatonta jogurttia
2 rkl
Öljyä
1/4 tl
(1/4 tl) rouhittua mustapippuria

Näin teet

1

Kuori ja paloittele raitajuuret. Pilko lehtikaali. Leikkaa sipuli reilunkokoisiksi suikaleiksi. Valuta kikherneet. Yhdistä kasvikset ja chorizoviipaleet isossa vuoassa tai pellillä. Sekoita öljy, hunaja ja mausteet joukkoon. Paahda 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia, sekoita välillä.

Kuori ja hienonna valkosipuli, purista sitruunan mehu. Yhdistä kastikkeen ainekset ja soseuta sauvasekoittimella. Tarjoa lämpimän salaatin kanssa.

Vinkki: Voit korvata chorizon meetvurstilla.

Resepti
Anu Brask
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 24.8.2017
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja13 g52 g
Proteiinia4 g14 g
Rasvaa19 g75 g
Kuituja3 g11 g
Energiaa kj1001 4003
Energiaa kcal239 956

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 tl Kuivattua rosmariinia

  • 1 tl Suolaa

  • Valkosipulinkynsi

  • Sitruunan mehu

  • 0,25 tl (1/4 tl) rouhittua mustapippuria

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja13 g52 g
Proteiinia4 g14 g
Rasvaa19 g75 g
Kuituja3 g11 g
Energiaa kj1001 4003
Energiaa kcal239 956

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 tl Kuivattua rosmariinia

  • 1 tl Suolaa

  • Valkosipulinkynsi

  • Sitruunan mehu

  • 0,25 tl (1/4 tl) rouhittua mustapippuria

Resepti
Anu Brask

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.