Lämmin raitajuuri-chorizosalaatti

Nappaa talteen!
Salaatin makupalettia värittävät makeaksi paahtunut raitajuuri, rapea lehtikaali, lempeät kikherneet ja suolainen chorizo.
| 4 kpl | raitajuurta |
| 1 kpl | (200 g) lehtikaalia |
| 1 kpl | punasipuli |
| 1 kpl | (290/175 g) kikherneitä |
| 1 kpl | (130 g) chorizoviipaleita |
| 3 rkl | öljyä |
| 1 rkl | hunajaa |
| 2 tl | kuivattua rosmariinia |
| 1 tl | suolaa |
| Kastike | |
|---|---|
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1/2 kpl | sitruunan mehu |
| 1 kpl | (200 g) fetaa |
| 1 dl | maustamatonta jogurttia |
| 2 rkl | öljyä |
| 1/4 tl | (1/4 tl) rouhittua mustapippuria |
- 1.
Kuori ja paloittele raitajuuret. Pilko lehtikaali. Leikkaa sipuli reilunkokoisiksi suikaleiksi. Valuta kikherneet. Yhdistä kasvikset ja chorizoviipaleet isossa vuoassa tai pellillä. Sekoita öljy, hunaja ja mausteet joukkoon. Paahda 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia, sekoita välillä.
Kuori ja hienonna valkosipuli, purista sitruunan mehu. Yhdistä kastikkeen ainekset ja soseuta sauvasekoittimella. Tarjoa lämpimän salaatin kanssa.
Vinkki: Voit korvata chorizon meetvurstilla.
Lämmin raitajuuri-chorizosalaatti
Salaatin makupalettia värittävät makeaksi paahtunut raitajuuri, rapea lehtikaali, lempeät kikherneet ja suolainen chorizo.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | raitajuurta |
| 1 kpl | (200 g) lehtikaalia |
| 1 kpl | punasipuli |
| 1 kpl | (290/175 g) kikherneitä |
| 1 kpl | (130 g) chorizoviipaleita |
| 3 rkl | öljyä |
| 1 rkl | hunajaa |
| 2 tl | kuivattua rosmariinia |
| 1 tl | suolaa |
Kastike | |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1/2 kpl | sitruunan mehu |
| 1 kpl | (200 g) fetaa |
| 1 dl | maustamatonta jogurttia |
| 2 rkl | öljyä |
| 1/4 tl | (1/4 tl) rouhittua mustapippuria |
Valmistus
- 1
Kuori ja paloittele raitajuuret. Pilko lehtikaali. Leikkaa sipuli reilunkokoisiksi suikaleiksi. Valuta kikherneet. Yhdistä kasvikset ja chorizoviipaleet isossa vuoassa tai pellillä. Sekoita öljy, hunaja ja mausteet joukkoon. Paahda 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia, sekoita välillä.
Kuori ja hienonna valkosipuli, purista sitruunan mehu. Yhdistä kastikkeen ainekset ja soseuta sauvasekoittimella. Tarjoa lämpimän salaatin kanssa.
Vinkki: Voit korvata chorizon meetvurstilla.
Ravintosisältö
242
Energiaa kcal
1013
Energiaa kj
18,8 g
Rasvaa
2,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
13,5 g
Hiilihydraatteja
11,5 g
Sokereita
2,8 g
Kuituja
3,8 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
242
Energiaa kcal
1013
Energiaa kj
18,8 g
Rasvaa
2,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
13,5 g
Hiilihydraatteja
11,5 g
Sokereita
2,8 g
Kuituja
3,8 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl Kuivattua rosmariinia, 1 tl Suolaa, Valkosipulinkynsi, Sitruunan mehu, 0,25 tl (1/4 tl) rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























