Lohi-perunasalaatti

arvosana5/5

(3)arviota
4 Annosta

30 min (josta 30 min aktiivista)

Ruokaisa perunasalaatti pyörähtää pikana lautaselle edellisenä päivänä keitetyistä perunoista ja pannuvalmiista kirjolohisuikaleista. Proteiinipitoinen pensaspapu ja pähkinäinen kastike tuovat salaattiin täyttävyyttä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kgkeitettyä perunoita (esim. siikli)
250 g(1 ps) pensaspapuja
300 g(1 pkt) kirjolohisuikaleita (miedosti suolattu)

Kastike

50 g(1 dl) saksanpähkinöitä
2 rklsitruunanmehua
2 rklrypsiöljyä
1 tldijoninsinappia
1 tlsokeria
1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna

Lisäksi

1 rklrypsiöljyä paistamiseen

Valmistus

  1. 1

    Aloita kastikkeesta. Rouhi pähkinät. Sekoita sitruunanmehu, öljy, sinappi ja mausteet keskenään. Lisää pähkinärouhe kastikkeeseen.

    MääräAinesosa
    50 g(1 dl) saksanpähkinöitä
    2 rklsitruunanmehua
    2 rklrypsiöljyä
    1 tldijoninsinappia
    1 tlsokeria
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
  2. 2

    Paloittele keitetyt ja kuoritut perunat kulhoon ja sekoita kastike joukkoon. Nosta jääkaappiin maustumaan.

    MääräAinesosa
    1 kgkeitettyä perunoita (esim. siikli)
  3. 3

    Huuhtele pavut. Poista kannat ja leikkaa pavut noin 3 cm:n paloiksi. Paista lohisuikaleita ja papuja öljyssä pannulla 5–7 minuuttia välillä käännellen, kunnes ne ovat kypsiä.

    MääräAinesosa
    250 g(1 ps) pensaspapuja
    300 g(1 pkt) kirjolohisuikaleita (miedosti suolattu)
    1 rklrypsiöljyä paistamiseen
  4. 4

    Yhdistä kaikki ainekset ja tarjoa heti.

Hyvästi hävikki: Hyödynnä salaatissa aiemmalta aterialta ylijääneet keitetyt perunat.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
5.7.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä