Lohi-perunasalaatti
30 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Ruokaisa perunasalaatti pyörähtää pikana lautaselle edellisenä päivänä keitetyistä perunoista ja pannuvalmiista kirjolohisuikaleista. Proteiinipitoinen pensaspapu ja pähkinäinen kastike tuovat salaattiin täyttävyyttä.
| 1 kg | keitettyä perunoita (esim. siikli) |
| 250 g | (1 ps) pensaspapuja |
| 300 g | (1 pkt) kirjolohisuikaleita (miedosti suolattu) |
| Kastike | |
|---|---|
| 50 g | (1 dl) saksanpähkinöitä |
| 2 rkl | sitruunanmehua |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 tl | dijoninsinappia |
| 1 tl | sokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Lisäksi | |
| 1 rkl | rypsiöljyä paistamiseen |
- 1.
Aloita kastikkeesta. Rouhi pähkinät. Sekoita sitruunanmehu, öljy, sinappi ja mausteet keskenään. Lisää pähkinärouhe kastikkeeseen.
- 2.
Paloittele keitetyt ja kuoritut perunat kulhoon ja sekoita kastike joukkoon. Nosta jääkaappiin maustumaan.
- 3.
Huuhtele pavut. Poista kannat ja leikkaa pavut noin 3 cm:n paloiksi. Paista lohisuikaleita ja papuja öljyssä pannulla 5–7 minuuttia välillä käännellen, kunnes ne ovat kypsiä.
- 4.
Yhdistä kaikki ainekset ja tarjoa heti.
Ruokaisa perunasalaatti pyörähtää pikana lautaselle edellisenä päivänä keitetyistä perunoista ja pannuvalmiista kirjolohisuikaleista. Proteiinipitoinen pensaspapu ja pähkinäinen kastike tuovat salaattiin täyttävyyttä.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | keitettyä perunoita (esim. siikli) |
| 250 g | (1 ps) pensaspapuja |
| 300 g | (1 pkt) kirjolohisuikaleita (miedosti suolattu) |
Kastike | |
| 50 g | (1 dl) saksanpähkinöitä |
| 2 rkl | sitruunanmehua |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 tl | dijoninsinappia |
| 1 tl | sokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
Lisäksi | |
| 1 rkl | rypsiöljyä paistamiseen |
Valmistus
- 1
Aloita kastikkeesta. Rouhi pähkinät. Sekoita sitruunanmehu, öljy, sinappi ja mausteet keskenään. Lisää pähkinärouhe kastikkeeseen.
Määrä Ainesosa 50 g (1 dl) saksanpähkinöitä 2 rkl sitruunanmehua 2 rkl rypsiöljyä 1 tl dijoninsinappia 1 tl sokeria 1/2 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna - 2
Paloittele keitetyt ja kuoritut perunat kulhoon ja sekoita kastike joukkoon. Nosta jääkaappiin maustumaan.
Määrä Ainesosa 1 kg keitettyä perunoita (esim. siikli) - 3
Huuhtele pavut. Poista kannat ja leikkaa pavut noin 3 cm:n paloiksi. Paista lohisuikaleita ja papuja öljyssä pannulla 5–7 minuuttia välillä käännellen, kunnes ne ovat kypsiä.
Määrä Ainesosa 250 g (1 ps) pensaspapuja 300 g (1 pkt) kirjolohisuikaleita (miedosti suolattu) 1 rkl rypsiöljyä paistamiseen - 4
Yhdistä kaikki ainekset ja tarjoa heti.
Hyvästi hävikki: Hyödynnä salaatissa aiemmalta aterialta ylijääneet keitetyt perunat.
Ravintosisältö
489
Energiaa kcal
2046
Energiaa kj
26,0 g
Rasvaa
2,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
39,5 g
Hiilihydraatteja
6,3 g
Sokereita
4,5 g
Kuituja
19,0 g
Proteiinia
3,9 g
Suolaa
489
Energiaa kcal
2046
Energiaa kj
26,0 g
Rasvaa
2,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
39,5 g
Hiilihydraatteja
6,3 g
Sokereita
4,5 g
Kuituja
19,0 g
Proteiinia
3,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























