Kuori ja hienonna liemen sipuli. Kuullota voissa kattilassa. Lisää vesi, valkoviini, laakerinlehdet, maustepippurit ja suola. Kuumenna kiehuvaksi.
Huuhtele kala ja varmista, että kidukset on poistettu. Leikkaa kala ruotoineen ja päineen muutamaan osaan. Nosta kalapalat kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Kuori vaahto pois. Hauduta kala kypsäksi miedolla lämmöllä kannen alla 10−15 minuuttia. Nosta kala vadille ja siivilöi liemi talteen. Poimi laakerinlehdet liemen joukkoon.
Kuori ja hienonna keiton sipuli. Pese, kuori ja paloittele porkkanat sekä perunat. Huuhtele ja hienonna selleri.
Kuullota sipuli, porkkanat ja selleri voissa kattilassa. Lisää liemi, kala-annosfondi ja perunat. Keitä kunnes perunat ovat kypsiä. Perkaa käsittelylämpöiseksi jäähtynyt kala ruodottomaksi sormin ja leikkaa suupaloiksi. Hienonna tilli.
Lisää kala keittoon. Viimeistele sitruunanmehulla, pippurilla ja tillillä.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1151
275
7,3 g
4,0 g
23,8 g
7,3 g
2,3 g
22,0 g
2,7 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
4 kpl laakerinlehteä,
10 kpl maustepippuria,
2 kpl varsisellerin vartta,
0,5 kpl ruukkua tilliä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli