Maistuva makkarakeitto
30 min

Nappaa talteen!
Perinteinen makkarakeitto on vartissa valmis arkiruoka. Maistuvan makkarakeiton salaisuus on maukas liemi.
| 290 g | (½ pkt) lenkkimakkaraa |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 6 kpl | perunaa |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 150 g | lanttua |
| 100 g | juuriselleriä |
| 1/2 kpl | purjoa |
| 1 l | vettä |
| 1 kpl | lihaliemikuutio |
| 1 kpl | laakerinlehti |
| 2 rkl | tomaattisosetta |
| 1 tl | basilikaa |
| ripaus suolaa | |
| 3 rkl hienonnettua persiljaa |
- 1.
Kuori ja kuutioi makkara. Ruskista kevyesti öljyssä pannulla.
- 2.
Kuori ja kuutioi juurekset. Huuhtele purjo ja leikkaa se renkaiksi.
- 3.
Kuumenna vesi kattilassa. Lisää veteen lihaliemikuutio ja laakerinlehti. Lisää juurekset ja keitä noin 15 minuuttia, kunnes juurekset ovat lähes kypsiä.
- 4.
Sekoita keittoon makkarat ja tomaattisose. Mausta basilikalla. Anna kiehua vielä hetki.
- 5.
Tarkista maku ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa. Viimeistele halutessasi hienonnetulla persiljalla.
Maistuva makkarakeitto
Perinteinen makkarakeitto on vartissa valmis arkiruoka. Maistuvan makkarakeiton salaisuus on maukas liemi.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 290 g | (½ pkt) lenkkimakkaraa |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 6 kpl | perunaa |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 150 g | lanttua |
| 100 g | juuriselleriä |
| 1/2 kpl | purjoa |
| 1 l | vettä |
| 1 kpl | lihaliemikuutio |
| 1 kpl | laakerinlehti |
| 2 rkl | tomaattisosetta |
| 1 tl | basilikaa |
| ripaus suolaa | |
| 3 rkl hienonnettua persiljaa |
Valmistus
- 1
Kuori ja kuutioi makkara. Ruskista kevyesti öljyssä pannulla.
Määrä Ainesosa 290 g (½ pkt) lenkkimakkaraa 2 rkl rypsiöljyä - 2
Kuori ja kuutioi juurekset. Huuhtele purjo ja leikkaa se renkaiksi.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl purjoa 100 g juuriselleriä 2 kpl porkkanaa 6 kpl perunaa 150 g lanttua - 3
Kuumenna vesi kattilassa. Lisää veteen lihaliemikuutio ja laakerinlehti. Lisää juurekset ja keitä noin 15 minuuttia, kunnes juurekset ovat lähes kypsiä.
Määrä Ainesosa 1 l vettä 1 kpl lihaliemikuutio 1 kpl laakerinlehti - 4
Sekoita keittoon makkarat ja tomaattisose. Mausta basilikalla. Anna kiehua vielä hetki.
Määrä Ainesosa 2 rkl tomaattisosetta 1 tl basilikaa - 5
Tarkista maku ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa. Viimeistele halutessasi hienonnetulla persiljalla.
Määrä Ainesosa 3 rkl hienonnettua persiljaa ripaus suolaa
Ravintosisältö
315
Energiaa kcal
1319
Energiaa kj
18,8 g
Rasvaa
5,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
24,5 g
Hiilihydraatteja
5,3 g
Sokereita
3,5 g
Kuituja
10,0 g
Proteiinia
1,9 g
Suolaa
315
Energiaa kcal
1319
Energiaa kj
18,8 g
Rasvaa
5,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
24,5 g
Hiilihydraatteja
5,3 g
Sokereita
3,5 g
Kuituja
10,0 g
Proteiinia
1,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 l Vettä, 1 kpl Laakerinlehti, ripaus suolaa, 3 rkl hienonnettua persiljaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























