Maistuva makkarakeitto - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Maistuva makkarakeitto

Maistuva makkarakeitto
Annokset
4
Valmistusaika
15 min
Perinteinen makkarakeitto on vartissa valmis arkiruoka. Maistuvan makkarakeiton salaisuus on maukas liemi.
Jaa Somessa

Ainekset

290 g
(½ pkt) lenkkimakkaraa
2 rkl
rypsiöljyä
6 kpl
perunaa
2 kpl
Porkkanaa
150 g
Lanttua
100 g
juuriselleriä
1/2 kpl
Purjoa
1 l
Vettä
1 kpl
Lihaliemikuutio
1 kpl
Laakerinlehti
2 rkl
Tomaattisosetta
1 tl
Basilikaa
(ripaus suolaa)
(3 rkl hienonnettua persiljaa)

Näin teet

1

Kuori ja kuutioi makkara. Ruskista kevyesti öljyssä pannulla.

290 g
(½ pkt) lenkkimakkaraa
2 rkl
rypsiöljyä
2

Kuori ja kuutioi juurekset. Huuhtele purjo ja leikkaa se renkaiksi.

1/2 kpl
Purjoa
100 g
juuriselleriä
2 kpl
Porkkanaa
6 kpl
perunaa
150 g
Lanttua
3

Kuumenna vesi kattilassa. Lisää veteen lihaliemikuutio ja laakerinlehti. Lisää juurekset ja keitä noin 15 minuuttia, kunnes juurekset ovat lähes kypsiä.

1 l
Vettä
1 kpl
Lihaliemikuutio
1 kpl
Laakerinlehti
4

Sekoita keittoon makkarat ja tomaattisose. Mausta basilikalla. Anna kiehua vielä hetki.

2 rkl
Tomaattisosetta
1 tl
Basilikaa
5

Tarkista maku ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa. Viimeistele halutessasi hienonnetulla persiljalla.

(3 rkl hienonnettua persiljaa)
(ripaus suolaa)
Resepti
Anu Brask
Kuvat
Ninna Lindström
Julkaistu: 1.3.2007
Muokattu: 2.7.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja25 g98 g
Proteiinia10 g40 g
Rasvaa19 g75 g
Kuituja4 g14 g
Energiaa kj1319 5277
Energiaa kcal315 1261

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 l Vettä

  • 1 kpl Laakerinlehti

  • (ripaus suolaa)

  • (3 rkl hienonnettua persiljaa)

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja25 g98 g
Proteiinia10 g40 g
Rasvaa19 g75 g
Kuituja4 g14 g
Energiaa kj1319 5277
Energiaa kcal315 1261

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 l Vettä

  • 1 kpl Laakerinlehti

  • (ripaus suolaa)

  • (3 rkl hienonnettua persiljaa)

Resepti
Anu Brask
Kuvat
Ninna Lindström

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.