Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Maistuva makkarakeitto

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Perinteinen makkarakeitto on vartissa valmis arkiruoka. Maistuvan makkarakeiton salaisuus on maukas liemi.

Ainekset

290 g
(½ pkt) lenkkimakkaraa
2 rkl
rypsiöljyä
6 kpl
perunaa
2 kpl
Porkkanaa
150 g
Lanttua
100 g
juuriselleriä
1/2 kpl
Purjoa
1 l
Vettä
1 kpl
Lihaliemikuutio
1 kpl
Laakerinlehti
2 rkl
Tomaattisosetta
1 tl
Basilikaa
(ripaus suolaa)
(3 rkl hienonnettua persiljaa)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja kuutioi makkara. Ruskista kevyesti öljyssä pannulla.

290 g
(½ pkt) lenkkimakkaraa
2 rkl
rypsiöljyä
2

Kuori ja kuutioi juurekset. Huuhtele purjo ja leikkaa se renkaiksi.

1/2 kpl
Purjoa
100 g
juuriselleriä
2 kpl
Porkkanaa
6 kpl
perunaa
150 g
Lanttua
3

Kuumenna vesi kattilassa. Lisää veteen lihaliemikuutio ja laakerinlehti. Lisää juurekset ja keitä noin 15 minuuttia, kunnes juurekset ovat lähes kypsiä.

1 l
Vettä
1 kpl
Lihaliemikuutio
1 kpl
Laakerinlehti
4

Sekoita keittoon makkarat ja tomaattisose. Mausta basilikalla. Anna kiehua vielä hetki.

2 rkl
Tomaattisosetta
1 tl
Basilikaa
5

Tarkista maku ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa. Viimeistele halutessasi hienonnetulla persiljalla.

(3 rkl hienonnettua persiljaa)
(ripaus suolaa)
Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 1.3.2007
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

315

1319

18,8 g

5,0 g

24,5 g

5,3 g

3,5 g

10,0 g

1,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 l Vettä,

1 kpl Laakerinlehti,

(ripaus suolaa),

(3 rkl hienonnettua persiljaa).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli