Maistuva makkarakeitto

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min

Perinteinen makkarakeitto on vartissa valmis arkiruoka. Maistuvan makkarakeiton salaisuus on maukas liemi.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
290 g(½ pkt) lenkkimakkaraa
2 rklrypsiöljyä
6 kplperunaa
2 kplporkkanaa
150 glanttua
100 gjuuriselleriä
1/2 kplpurjoa
1 lvettä
1 kpllihaliemikuutio
1 kpllaakerinlehti
2 rkltomaattisosetta
1 tlbasilikaa
ripaus suolaa
3 rkl hienonnettua persiljaa

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja kuutioi makkara. Ruskista kevyesti öljyssä pannulla.

    MääräAinesosa
    290 g(½ pkt) lenkkimakkaraa
    2 rklrypsiöljyä
  2. 2

    Kuori ja kuutioi juurekset. Huuhtele purjo ja leikkaa se renkaiksi.

    MääräAinesosa
    1/2 kplpurjoa
    100 gjuuriselleriä
    2 kplporkkanaa
    6 kplperunaa
    150 glanttua
  3. 3

    Kuumenna vesi kattilassa. Lisää veteen lihaliemikuutio ja laakerinlehti. Lisää juurekset ja keitä noin 15 minuuttia, kunnes juurekset ovat lähes kypsiä.

    MääräAinesosa
    1 lvettä
    1 kpllihaliemikuutio
    1 kpllaakerinlehti
  4. 4

    Sekoita keittoon makkarat ja tomaattisose. Mausta basilikalla. Anna kiehua vielä hetki.

    MääräAinesosa
    2 rkltomaattisosetta
    1 tlbasilikaa
  5. 5

    Tarkista maku ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa. Viimeistele halutessasi hienonnetulla persiljalla.

    MääräAinesosa
    3 rkl hienonnettua persiljaa
    ripaus suolaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 l Vettä, 1 kpl Laakerinlehti, ripaus suolaa, 3 rkl hienonnettua persiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Ninna Lindström
16.9.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä