Makoisat liha-kasvisvartaat ja valelukastike

Nappaa talteen!
| 500 g | naudan ulkofileetä |
| 500 g | porsaan paistia, fileetä tai kasleria |
| 170 g | amerikanpekonia |
| muutama tuore herkkusieni ja minitomaatti | |
| 2 kpl | banaania |
| 1 kpl | kesäkurpitsa |
| 1 kpl | munakoiso |
| 1 kpl | paprika |
| 8 - 10 kpl | salottisipulia tai 4 kesäsipulia |
| vettä jasuolaa tarvittaessa | |
| Valelukastike: | |
|---|---|
| 1 dl | hillottujen inkiväärinjuurien sokerilientä tai mangochutneyta |
| 1/4 dl | viinietikkaa |
| 2 rkl | öljyä |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria ja paprikaa |
| 1/2 tl | korianteria hienonnettuna |
- 1.
Sekoita valeluliemi, jossa on vain vähän rasvaa sen vuoksi, että sitä on aina porsaanlihassa.Leikkaa lihat tukeviksi kuutioiksi ja voitele valeluliemellä, jos haluat niihin enemmän makua. Mausta kuutioita 1/2-1 tuntia huoneenlämmössä tai muutama tunti jääkaapissa.Kuori ja kiehauta salottisipulit puolikypsiksi. Kesäsipulit voit grillata sellaisinaan 2-4 palaan lohkottuina.Puhdista ja paloittele kasvikset tukeviksi paloiksi. Pistele tomaatit.Pujota kaikki ainekset vuorotellen vartaisiin niin, että väliin tulee tasaisesti rypytetty puolikas pekoninviipaletta, josta tulee kaikkeen lisämakua. Jos tiedät joukossa olevan kasvissyöjän, tee hänelle omat kasvisvartaat samoista aineksista ilman lihoja.Valele vartaat kastikkeella ja jätä odottamaan. Kypsennä ne huoneenlämpöisinä grillin jälkihehkussa. Kypsymisaika on noin 15 minuuttia. Valele vartaita välillä.Liha-kasvisvartaiden kanssa ei välttämättä tarvita muuta - ei edes salaattia. Hyvä jälkiruoka ja kahvi riittävät.
Makoisat liha-kasvisvartaat ja valelukastike
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | naudan ulkofileetä |
| 500 g | porsaan paistia, fileetä tai kasleria |
| 170 g | amerikanpekonia |
| muutama tuore herkkusieni ja minitomaatti | |
| 2 kpl | banaania |
| 1 kpl | kesäkurpitsa |
| 1 kpl | munakoiso |
| 1 kpl | paprika |
| 8 - 10 kpl | salottisipulia tai 4 kesäsipulia |
| vettä jasuolaa tarvittaessa | |
Valelukastike: | |
| 1 dl | hillottujen inkiväärinjuurien sokerilientä tai mangochutneyta |
| 1/4 dl | viinietikkaa |
| 2 rkl | öljyä |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria ja paprikaa |
| 1/2 tl | korianteria hienonnettuna |
Valmistus
- 1
Sekoita valeluliemi, jossa on vain vähän rasvaa sen vuoksi, että sitä on aina porsaanlihassa.Leikkaa lihat tukeviksi kuutioiksi ja voitele valeluliemellä, jos haluat niihin enemmän makua. Mausta kuutioita 1/2-1 tuntia huoneenlämmössä tai muutama tunti jääkaapissa.Kuori ja kiehauta salottisipulit puolikypsiksi. Kesäsipulit voit grillata sellaisinaan 2-4 palaan lohkottuina.Puhdista ja paloittele kasvikset tukeviksi paloiksi. Pistele tomaatit.Pujota kaikki ainekset vuorotellen vartaisiin niin, että väliin tulee tasaisesti rypytetty puolikas pekoninviipaletta, josta tulee kaikkeen lisämakua. Jos tiedät joukossa olevan kasvissyöjän, tee hänelle omat kasvisvartaat samoista aineksista ilman lihoja.Valele vartaat kastikkeella ja jätä odottamaan. Kypsennä ne huoneenlämpöisinä grillin jälkihehkussa. Kypsymisaika on noin 15 minuuttia. Valele vartaita välillä.Liha-kasvisvartaiden kanssa ei välttämättä tarvita muuta - ei edes salaattia. Hyvä jälkiruoka ja kahvi riittävät.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 2.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä












