Maksakastike - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Maksakastike

Maksakastike
Annokset
4
Valmistusaika
30 min
Ruokavalio
Kermalla pehmennetty maksakastike on vaivaton arkiruoka, joka tuo monelle mieleen muistoja lapsuudesta.
Jaa Somessa

Ainekset

400 g
Naudan maksaa
2 rkl
rypsiöljyä tai margariinia
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
valkopippuria
1 rkl
Vehnäjauhoja
2 dl
vettä
2 dl
(1 prk) ruokakermaa
1 rkl
Sinappia
2 tl
lihafondia

Vinkki: Tarjoa maksakastike paistetun sipulin, perunamuusin ja raikkaan puolukkasurvoksen kanssa.

Näin teet

1

Poista maksasta kalvot ja leikkaa parin sentin kokoisiksi paloiksi.

400 g
Naudan maksaa
2

Kuumenna rasva pannulla. Ruskista maksapalat kauniin ruskeaksi sekoitellen. Mausta maksa suolalla ja valkopippurilla. Kääntele joukkoon vehnäjauhot.

2 rkl
rypsiöljyä tai margariinia
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
valkopippuria
1 rkl
Vehnäjauhoja
3

Lisää pannulle vesi, kerma, sinappi ja fondi. Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä 5–10 minuuttia.

2 dl
vettä
2 dl
(1 prk) ruokakermaa
1 rkl
Sinappia
2 tl
lihafondia
Resepti
Katri Schröder, Taina Salovaara
Kuvat
Ninna Lindström
Julkaistu: 25.9.2005
Muokattu: 28.6.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja11 g42 g
Proteiinia22 g87 g
Rasvaa15 g58 g
Kuituja1 g2 g
Energiaa kj1099 4397
Energiaa kcal263 1051

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0.25 tl valkopippuria

  • 2 dl vettä

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja11 g42 g
Proteiinia22 g87 g
Rasvaa15 g58 g
Kuituja1 g2 g
Energiaa kj1099 4397
Energiaa kcal263 1051

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0.25 tl valkopippuria

  • 2 dl vettä

Resepti
Katri Schröder, Taina Salovaara
Kuvat
Ninna Lindström

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.