Maksakastike - Yhteishyvä

Maksakastike

Maksakastike
Annokset
4
Valmistusaika
Tunti
Ruokavalio
Tarjoa kermainen maksakastike perunoiden, sipulirenkaiden ja puolukkahillon kanssa.
Jaa Somessa

Ainekset

400 g
Naudan maksaa
2 rkl
Öljyä tai margariinia
1/2 tl
Rouhittua valkopippuria
1 rkl
Vehnäjauhoja
1 dl
Lihalientä
2 dl
Ruokakermaa
2 tl
Sinappia
Suolaa

LISÄKSI:

2 kpl
Paistettua sipulia renkaina

Näin teet

1

Irrota maksasta kalvot ja leikkaa maksa ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna rasva pannulla ja paista maksat pannulla käännellen. Mausta rouhitulla valkopippurilla. Lisää pannulle vehnäjauhot ja kääntele muutaman kerran. Kaada päälle lihaliemi ja kerma. Anna maksan kiehua miedolla lämmöllä 15–20 minuuttia ilman kantta. Mausta kastike lopuksi sinapilla ja ripauksella suolaa. Tarjoile maksakastike paistettujen sipulirenkaiden, puolukkahillon ja perunoiden kanssa.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 25.9.2005
Muokattu: 14.1.2019
Jaa Somessa