Maksakastike

arvosana5/5

(2)arviota
4 Annosta

30 min

Maksakastike on klassinen suomalainen kotiruoka, joka on helppo valmistaa pannulla. Kermalla pehmennetty maksakastike tuo monelle mieleen muistoja lapsuudesta.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 gnaudan maksaa
2 rklrypsiöljyä tai margariinia
1/2 tlsuolaa
1/4 tlvalkopippuria
1 rklvehnäjauhoja
2 dlvettä
2 dl(1 prk) ruokakermaa
1 rklsinappia
2 tllihafondia

Valmistus

  1. 1

    Poista maksasta kalvot ja leikkaa parin sentin kokoisiksi paloiksi.

    MääräAinesosa
    400 gnaudan maksaa
  2. 2

    Kuumenna rasva pannulla. Ruskista maksapalat kauniin ruskeaksi sekoitellen. Mausta maksa suolalla ja valkopippurilla. Kääntele joukkoon vehnäjauhot.

    MääräAinesosa
    2 rklrypsiöljyä tai margariinia
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlvalkopippuria
    1 rklvehnäjauhoja
  3. 3

    Lisää pannulle vesi, kerma, sinappi ja fondi. Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä 5–10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    2 dlvettä
    2 dl(1 prk) ruokakermaa
    1 rklsinappia
    2 tllihafondia

Vinkki: Tarjoa maksakastike paistetun sipulin, perunamuusin ja raikkaan puolukkasurvoksen kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder, Taina Salovaara
Kuvat:
Ninna Lindström
19.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä