Poista maksasta kalvot ja leikkaa parin sentin kokoisiksi paloiksi.
Kuumenna rasva pannulla. Ruskista maksapalat kauniin ruskeaksi sekoitellen. Mausta maksa suolalla ja valkopippurilla. Kääntele joukkoon vehnäjauhot.
Lisää pannulle vesi, kerma, sinappi ja fondi. Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä 5–10 minuuttia.
Vinkki: Tarjoa maksakastike paistetun sipulin, perunamuusin ja raikkaan puolukkasurvoksen kanssa.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1099
263
14,5 g
2,5 g
10,5 g
0,8 g
0,5 g
21,8 g
2,0 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,25 tl valkopippuria,
2 dl vettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli