Marrakechin broileri

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

Noin 1,5 tuntia (josta 15 min aktiivista)

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kgbroilerin koipi-reisiä
2 tlrypsiöljyä
1 tlsuolaa
4 kplsipulia
1 kplchiliä
1 kplsitruuna
12 kplkivellistä oliivia

Liemi

3 kplvalkosipulinkynttä
2 rklrypsiöljyä
1/2 tlkanelia
2 tljuustokuminaa
1/2 tlmustapippuria
1 rklfariinisokeria
3 dlomenamehua
1 kplkanaliemikuutio

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Leikkaa koipi-reisipalat kolmeen osaan. Ruskista palat öljyssä paistinpannulla. Siirrä palat pataan tai uunivuokaan ja mausta suolalla.

    MääräAinesosa
    1 kgbroilerin koipi-reisiä
    2 tlrypsiöljyä
    1 tlsuolaa
  2. 2

    Kuori ja lohko sipulit. Huuhtele ja halkaise chili. Pese ja viipaloi sitruuna.

    MääräAinesosa
    4 kplsipulia
    1 kplchiliä
    1 kplsitruuna
  3. 3

    Ruskista sipulit kevyesti ja lisää pataan. Lisää chilit, oliivit ja sitruunaviipaleet kanapalojen päälle.

    MääräAinesosa
    12 kplkivellistä oliivia
  4. 4

    Valmista liemi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannulla, lisää valkosipulit, mausteet ja sokeri. Kuumenna. Kaada pannulle omenamehu, murenna sekaan kanaliemikuutio. Kiehauta liemi ja kaada pataan.

    MääräAinesosa
    3 kplvalkosipulinkynttä
    2 rklrypsiöljyä
    1/2 tlkanelia
    2 tljuustokuminaa
    1/2 tlmustapippuria
    1 rklfariinisokeria
    3 dlomenamehua
    1 kplkanaliemikuutio
  5. 5

    Hauduta pataa 200-asteisessa uunissa 45–60 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä