Leikkaa koipi-reisipalat kolmeen osaan. Ruskista palat öljyssä. Siirrä palat pataan tai uunivuokaan ja mausta suolalla. Ruskista myös puolitetut sipulit kevyesti ja lisää pataan. Lisää puolitetut chilit, oliivit ja sitruunaviipaleet kanapalojen päälle.
Kuumenna öljy pannulla, lisää valkosipulit, mausteet ja sokeri. Kuumenna. Kaada pannulle omenamehu, murenna sekaan kanaliemikuutio. Kiehauta liemi ja kaada pataan. Hauduta ruokaa 200-asteisessa uunissa 45–60 minuuttia. Jos käytät sahramia lisää se ruokaan loppuvaiheessa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
641
2682
51,5 g
10,0 g
12,8 g
12,8 g
6,3 g
26,8 g
7,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Öljyä,
1 tl Suolaa,
Chiliä,
Hienonnettua valkosipulinkynttä,
0,5 tl Kanelia,
1 - 2 tl Juustokuminaa,
0,5 tl Mustapippuria,
Kana- tai kasvisliemikuutio,
(pari hyppysellistä sahramia).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli