Marrakechin broileri
Noin 1,5 tuntia (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
| 1 kg | broilerin koipi-reisiä |
| 2 tl | rypsiöljyä |
| 1 tl | suolaa |
| 4 kpl | sipulia |
| 1 kpl | chiliä |
| 1 kpl | sitruuna |
| 12 kpl | kivellistä oliivia |
| Liemi | |
|---|---|
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 tl | kanelia |
| 2 tl | juustokuminaa |
| 1/2 tl | mustapippuria |
| 1 rkl | fariinisokeria |
| 3 dl | omenamehua |
| 1 kpl | kanaliemikuutio |
- 1.
Leikkaa koipi-reisipalat kolmeen osaan. Ruskista palat öljyssä paistinpannulla. Siirrä palat pataan tai uunivuokaan ja mausta suolalla.
- 2.
Kuori ja lohko sipulit. Huuhtele ja halkaise chili. Pese ja viipaloi sitruuna.
- 3.
Ruskista sipulit kevyesti ja lisää pataan. Lisää chilit, oliivit ja sitruunaviipaleet kanapalojen päälle.
- 4.
Valmista liemi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannulla, lisää valkosipulit, mausteet ja sokeri. Kuumenna. Kaada pannulle omenamehu, murenna sekaan kanaliemikuutio. Kiehauta liemi ja kaada pataan.
- 5.
Hauduta pataa 200-asteisessa uunissa 45–60 minuuttia.
Marrakechin broileri
arvosana5/5
Noin 1,5 tuntia (josta 15 min aktiivista)
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | broilerin koipi-reisiä |
| 2 tl | rypsiöljyä |
| 1 tl | suolaa |
| 4 kpl | sipulia |
| 1 kpl | chiliä |
| 1 kpl | sitruuna |
| 12 kpl | kivellistä oliivia |
Liemi | |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 tl | kanelia |
| 2 tl | juustokuminaa |
| 1/2 tl | mustapippuria |
| 1 rkl | fariinisokeria |
| 3 dl | omenamehua |
| 1 kpl | kanaliemikuutio |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Leikkaa koipi-reisipalat kolmeen osaan. Ruskista palat öljyssä paistinpannulla. Siirrä palat pataan tai uunivuokaan ja mausta suolalla.
Määrä Ainesosa 1 kg broilerin koipi-reisiä 2 tl rypsiöljyä 1 tl suolaa - 2
Kuori ja lohko sipulit. Huuhtele ja halkaise chili. Pese ja viipaloi sitruuna.
Määrä Ainesosa 4 kpl sipulia 1 kpl chiliä 1 kpl sitruuna - 3
Ruskista sipulit kevyesti ja lisää pataan. Lisää chilit, oliivit ja sitruunaviipaleet kanapalojen päälle.
Määrä Ainesosa 12 kpl kivellistä oliivia - 4
Valmista liemi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannulla, lisää valkosipulit, mausteet ja sokeri. Kuumenna. Kaada pannulle omenamehu, murenna sekaan kanaliemikuutio. Kiehauta liemi ja kaada pataan.
Määrä Ainesosa 3 kpl valkosipulinkynttä 2 rkl rypsiöljyä 1/2 tl kanelia 2 tl juustokuminaa 1/2 tl mustapippuria 1 rkl fariinisokeria 3 dl omenamehua 1 kpl kanaliemikuutio - 5
Hauduta pataa 200-asteisessa uunissa 45–60 minuuttia.
Ravintosisältö
932
Energiaa kcal
3900
Energiaa kj
72,5 g
Rasvaa
15,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
16,0 g
Hiilihydraatteja
13,8 g
Sokereita
7,3 g
Kuituja
48,8 g
Proteiinia
10,9 g
Suolaa
932
Energiaa kcal
3900
Energiaa kj
72,5 g
Rasvaa
15,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
16,0 g
Hiilihydraatteja
13,8 g
Sokereita
7,3 g
Kuituja
48,8 g
Proteiinia
10,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























