Minestronekeitto
30 min

Nappaa talteen!
Tee lounaaksi herkullinen italialaisklassikko eli minestronekeitto palvikinkulla. Tarjoa runsaasti kasviksia sisältävä ihana arkiruoka juustoraasteen kanssa.
| 150 g | palvikinkkua |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 kpl | porkkana |
| 100 g | juuriselleriä |
| 125 g | (1/2 kpl) purjoa |
| 200 g | keräkaalia |
| 1 dl | tomaattisosetta |
| 1/2 dl | pastaa |
| 12 dl | vettä |
| 2 kpl | lihaliemikuutiota |
| 100 g | vihreitä papuja |
| 2 rkl | persiljaa hienonnettuna |
| (ripaus suolaa) | |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 50 g | parmesaaniraastetta |
- 1.
Suikaloi kinkku ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Paista kinkkua ja sipuleita öljyssä kattilassa, kunnes sipulit ovat kuullottuneet.
- 2.
Huuhtele kasvikset. Kuori porkkana ja selleri. Leikkaa porkkana, selleri, purjo ja kaali suikaleiksi ja lisää kattilaan.
- 3.
Lisää kattilaan tomaattisose, pasta, vesi ja liemikuutiot. Kuumenna kiehuvaksi välillä sekoitellen. Keitä noin 15 minuuttia.
- 4.
Lisää pavut ja keitä vielä 5 minuuttia.
- 5.
Sekoita persilja keittoon. Tarkista keiton maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoa juustoraasteen kanssa.
Minestronekeitto
Tee lounaaksi herkullinen italialaisklassikko eli minestronekeitto palvikinkulla. Tarjoa runsaasti kasviksia sisältävä ihana arkiruoka juustoraasteen kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 150 g | palvikinkkua |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 kpl | porkkana |
| 100 g | juuriselleriä |
| 125 g | (1/2 kpl) purjoa |
| 200 g | keräkaalia |
| 1 dl | tomaattisosetta |
| 1/2 dl | pastaa |
| 12 dl | vettä |
| 2 kpl | lihaliemikuutiota |
| 100 g | vihreitä papuja |
| 2 rkl | persiljaa hienonnettuna |
| (ripaus suolaa) | |
Lisäksi | |
| 50 g | parmesaaniraastetta |
Valmistus
- 1
Suikaloi kinkku ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Paista kinkkua ja sipuleita öljyssä kattilassa, kunnes sipulit ovat kuullottuneet.
Määrä Ainesosa 150 g palvikinkkua 1 kpl sipuli 2 rkl rypsiöljyä 2 kpl valkosipulinkynttä - 2
Huuhtele kasvikset. Kuori porkkana ja selleri. Leikkaa porkkana, selleri, purjo ja kaali suikaleiksi ja lisää kattilaan.
Määrä Ainesosa 1 kpl porkkana 100 g juuriselleriä 125 g (1/2 kpl) purjoa 200 g keräkaalia - 3
Lisää kattilaan tomaattisose, pasta, vesi ja liemikuutiot. Kuumenna kiehuvaksi välillä sekoitellen. Keitä noin 15 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 dl tomaattisosetta 1/2 dl pastaa 12 dl vettä 2 kpl lihaliemikuutiota - 4
Lisää pavut ja keitä vielä 5 minuuttia.
Määrä Ainesosa 100 g vihreitä papuja - 5
Sekoita persilja keittoon. Tarkista keiton maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoa juustoraasteen kanssa.
Määrä Ainesosa 2 rkl persiljaa hienonnettuna (ripaus suolaa) 50 g parmesaaniraastetta
Ravintosisältö
237
Energiaa kcal
991
Energiaa kj
12,3 g
Rasvaa
3,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
13,8 g
Hiilihydraatteja
7,5 g
Sokereita
4,3 g
Kuituja
14,3 g
Proteiinia
2,3 g
Suolaa
237
Energiaa kcal
991
Energiaa kj
12,3 g
Rasvaa
3,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
13,8 g
Hiilihydraatteja
7,5 g
Sokereita
4,3 g
Kuituja
14,3 g
Proteiinia
2,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: (ripaus suolaa).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























