Minestronekeitto - Yhteishyvä

Minestronekeitto

Minestrone keitto
Annokset
4
Minestronekeitto on herkullinen liha-vihanneskeitto, jonka maun täydentää pinnalle ripoteltava parmesaanijuustoraaste.
Jaa Somessa

Ainekset

150 g
Palvikinkku
1 kpl
Sipuli
2 rkl
Öljyä
1 kpl
Porkkana
1 kpl
Purjo (pieni)
100 g
Selleriä
200 g
Keräkaalia
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 dl
Tomaattisosetta
100 g
Vihreitä papuja
1/2 dl
Pastaa (riisiä)
1 1/4 l
Lihalientä
Persiljaa

LISÄKSI

50 g
Parmesaaniraastetta (tai emmental)

Näin teet

1

Leikkaa kinkku suikaleiksi ja hienonna sipuli. Kuullota ne yhdessä isossa kattilassa. Suikaloi kasvikset ohuiksi suikaleiksi. Lisää kattilaan kasvikset, murskattu valkosipuli, riisi tai pasta ja tomaattisose. Jos käytät tuoreita papuja, lisää myös ne paloiteltuina. Sekoita ainekset ja lisää lihaliemi. Keitä 20 minuuttia. Lisää pakastepavut ja keitä 5–10 minuuttia eli kunnes ainekset ovat kypsiä. Tarkista maku ja lisää hienonnettu persilja.

Resepti
Aila Pakarinen
Kuvat
Timo Viljakainen ja Reeta Nygård
Julkaistu: 27.8.2010
Muokattu: 4.1.2019
Jaa Somessa