Misosiika ja talvinen kasviswok
Misosiika ja talvinen kasviswok
Yhteistyössä

Misosiika ja talvinen kasviswokki

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min (josta 30 min aktiivista)

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Kuha sopii erinomaisesti mausteisempiinkin ruokiin. Tässä reseptissä potkua antavat mm. misotahna, soijakastike ja tuore korianteri.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 gnahattomia siikafileitä
3 rklmisotahnaa
3 rklhunajaa
3 rklsoijakastiketta
3 rklsitruunamehua
1 rkltuoretta inkivääriä raastettuna
1 hyppysellinen tuoretta korianteria

Kasviswokki

1 kplsipuli
4 kplvalkosipulinkynttä
300 gmyskikurpitsaa
150 glanttua
100 gsiitakesieniä
1 rklseesamiöljyä
2 rklsushiviinietikka
2 rklsoijakastiketta
1 rklmiriniä
2 rklseesaminsiemeniä

Valmistus

  1. 1

    Poista siikafileistä tarvittaessa ruodot.

    Sekoita misotahna, hunaja, soijakastike, sitruunamehu ja raastettu inkivääri keskenään ja sudi seos siikafileiden kummallekin puolelle. Anna kalojen maustua jääkaapissa puolisen tuntia.

    Paista siikafileet öljyssä tai voissa pannulla melko kovalla lämmöllä, jotta saat pintaan kauniin paistuneen värin, mutta kala pysyy edelleen mehevänä.

    Tarjoile misosiika tuoreen korianterin, kasviswokin ja keitetyn riisin kanssa.

    MääräAinesosa
    500 gnahattomia siikafileitä
    3 rklmisotahnaa
    3 rklhunajaa
    1 hyppysellinen tuoretta korianteria
    1 rkltuoretta inkivääriä raastettuna
    3 rklsitruunamehua
    3 rklsoijakastiketta
  2. 2

    Kuori sipuli ja leikkaa se suikaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori myskikurpitsa ja lanttu ja leikkaa ne ohuiksi suupalan kokoisiksi siivuiksi. Leikkaa siitakesienet muutamaan osaan koosta riippuen.

    Kuumenna wokki ja paista ensin sipulia pari minuuttia. Lisää sitten myskikurpitsat ja lantut ja paista niitä noin viisi minuuttia. Lisää sitten siitakesienet ja valkosipulit ja paista, kunnes sienet ovat lähes kypsiä.

    Sekoita sushiviinietikka, soijakastike ja mirin keskenään ja kaada seos wokkipannulle. Anna kiehahtaa.

    Sekoita vihannesten joukkoon seesaminsiemenet ja tarjoile wokki heti kuumana ja kasvikset sopivan kypsyisinä.

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli
    4 kplvalkosipulinkynttä
    300 gmyskikurpitsaa
    150 glanttua
    100 gsiitakesieniä
    1 rklseesamiöljyä
    2 rklsushiviinietikka
    2 rklsoijakastiketta
    1 rklmiriniä
    2 rklseesaminsiemeniä

Voit käyttää wokkiin muitakin sesongin vihanneksia, kuten kaalia, kiinankaalia, fenkolia, porkkanaa tai muita juureksia.

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 3 rkl misotahnaa, 1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna, hyppysellinen tuoretta korianteria, 1 rkl miriniä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Food Market Herkku
Kuvat:
Food Market Herkku
11.5.2020
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä