Yhteistyössä: Food Market Herkku

30 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kuha sopii erinomaisesti mausteisempiinkin ruokiin. Tässä reseptissä potkua antavat mm. misotahna, soijakastike ja tuore korianteri.
| 500 g | nahattomia siikafileitä |
| 3 rkl | misotahnaa |
| 3 rkl | hunajaa |
| 3 rkl | soijakastiketta |
| 3 rkl | sitruunamehua |
| 1 rkl | tuoretta inkivääriä raastettuna |
| 1 | hyppysellinen tuoretta korianteria |
| Kasviswokki | |
|---|---|
| 1 kpl | sipuli |
| 4 kpl | valkosipulinkynttä |
| 300 g | myskikurpitsaa |
| 150 g | lanttua |
| 100 g | siitakesieniä |
| 1 rkl | seesamiöljyä |
| 2 rkl | sushiviinietikka |
| 2 rkl | soijakastiketta |
| 1 rkl | miriniä |
| 2 rkl | seesaminsiemeniä |
Poista siikafileistä tarvittaessa ruodot.
Sekoita misotahna, hunaja, soijakastike, sitruunamehu ja raastettu inkivääri keskenään ja sudi seos siikafileiden kummallekin puolelle. Anna kalojen maustua jääkaapissa puolisen tuntia.
Paista siikafileet öljyssä tai voissa pannulla melko kovalla lämmöllä, jotta saat pintaan kauniin paistuneen värin, mutta kala pysyy edelleen mehevänä.
Tarjoile misosiika tuoreen korianterin, kasviswokin ja keitetyn riisin kanssa.
Kuori sipuli ja leikkaa se suikaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori myskikurpitsa ja lanttu ja leikkaa ne ohuiksi suupalan kokoisiksi siivuiksi. Leikkaa siitakesienet muutamaan osaan koosta riippuen.
Kuumenna wokki ja paista ensin sipulia pari minuuttia. Lisää sitten myskikurpitsat ja lantut ja paista niitä noin viisi minuuttia. Lisää sitten siitakesienet ja valkosipulit ja paista, kunnes sienet ovat lähes kypsiä.
Sekoita sushiviinietikka, soijakastike ja mirin keskenään ja kaada seos wokkipannulle. Anna kiehahtaa.
Sekoita vihannesten joukkoon seesaminsiemenet ja tarjoile wokki heti kuumana ja kasvikset sopivan kypsyisinä.


Yhteistyössä: Food Market Herkku

Kuha sopii erinomaisesti mausteisempiinkin ruokiin. Tässä reseptissä potkua antavat mm. misotahna, soijakastike ja tuore korianteri.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | nahattomia siikafileitä |
| 3 rkl | misotahnaa |
| 3 rkl | hunajaa |
| 3 rkl | soijakastiketta |
| 3 rkl | sitruunamehua |
| 1 rkl | tuoretta inkivääriä raastettuna |
| 1 | hyppysellinen tuoretta korianteria |
Kasviswokki | |
| 1 kpl | sipuli |
| 4 kpl | valkosipulinkynttä |
| 300 g | myskikurpitsaa |
| 150 g | lanttua |
| 100 g | siitakesieniä |
| 1 rkl | seesamiöljyä |
| 2 rkl | sushiviinietikka |
| 2 rkl | soijakastiketta |
| 1 rkl | miriniä |
| 2 rkl | seesaminsiemeniä |
Poista siikafileistä tarvittaessa ruodot.
Sekoita misotahna, hunaja, soijakastike, sitruunamehu ja raastettu inkivääri keskenään ja sudi seos siikafileiden kummallekin puolelle. Anna kalojen maustua jääkaapissa puolisen tuntia.
Paista siikafileet öljyssä tai voissa pannulla melko kovalla lämmöllä, jotta saat pintaan kauniin paistuneen värin, mutta kala pysyy edelleen mehevänä.
Tarjoile misosiika tuoreen korianterin, kasviswokin ja keitetyn riisin kanssa.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | nahattomia siikafileitä |
| 3 rkl | misotahnaa |
| 3 rkl | hunajaa |
| 1 | hyppysellinen tuoretta korianteria |
| 1 rkl | tuoretta inkivääriä raastettuna |
| 3 rkl | sitruunamehua |
| 3 rkl | soijakastiketta |
Kuori sipuli ja leikkaa se suikaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori myskikurpitsa ja lanttu ja leikkaa ne ohuiksi suupalan kokoisiksi siivuiksi. Leikkaa siitakesienet muutamaan osaan koosta riippuen.
Kuumenna wokki ja paista ensin sipulia pari minuuttia. Lisää sitten myskikurpitsat ja lantut ja paista niitä noin viisi minuuttia. Lisää sitten siitakesienet ja valkosipulit ja paista, kunnes sienet ovat lähes kypsiä.
Sekoita sushiviinietikka, soijakastike ja mirin keskenään ja kaada seos wokkipannulle. Anna kiehahtaa.
Sekoita vihannesten joukkoon seesaminsiemenet ja tarjoile wokki heti kuumana ja kasvikset sopivan kypsyisinä.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | sipuli |
| 4 kpl | valkosipulinkynttä |
| 300 g | myskikurpitsaa |
| 150 g | lanttua |
| 100 g | siitakesieniä |
| 1 rkl | seesamiöljyä |
| 2 rkl | sushiviinietikka |
| 2 rkl | soijakastiketta |
| 1 rkl | miriniä |
| 2 rkl | seesaminsiemeniä |
Voit käyttää wokkiin muitakin sesongin vihanneksia, kuten kaalia, kiinankaalia, fenkolia, porkkanaa tai muita juureksia.
293
Energiaa kcal
1224
Energiaa kj
8,8 g
Rasvaa
1,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
19,8 g
Hiilihydraatteja
17,0 g
Sokereita
3,8 g
Kuituja
29,8 g
Proteiinia
3,5 g
Suolaa
293
Energiaa kcal
1224
Energiaa kj
8,8 g
Rasvaa
1,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
19,8 g
Hiilihydraatteja
17,0 g
Sokereita
3,8 g
Kuituja
29,8 g
Proteiinia
3,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 3 rkl misotahnaa, 1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna, hyppysellinen tuoretta korianteria, 1 rkl miriniä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli