Poista siikafileistä tarvittaessa ruodot.
Sekoita misotahna, hunaja, soijakastike, sitruunamehu ja raastettu inkivääri keskenään ja sudi seos siikafileiden kummallekin puolelle. Anna kalojen maustua jääkaapissa puolisen tuntia.
Paista siikafileet öljyssä tai voissa pannulla melko kovalla lämmöllä, jotta saat pintaan kauniin paistuneen värin, mutta kala pysyy edelleen mehevänä.
Tarjoile misosiika tuoreen korianterin, kasviswokin ja keitetyn riisin kanssa.
Kuori sipuli ja leikkaa se suikaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori myskikurpitsa ja lanttu ja leikkaa ne ohuiksi suupalan kokoisiksi siivuiksi. Leikkaa siitakesienet muutamaan osaan koosta riippuen.
Kuumenna wokki ja paista ensin sipulia pari minuuttia. Lisää sitten myskikurpitsat ja lantut ja paista niitä noin viisi minuuttia. Lisää sitten siitakesienet ja valkosipulit ja paista, kunnes sienet ovat lähes kypsiä.
Sekoita sushiviinietikka, soijakastike ja mirin keskenään ja kaada seos wokkipannulle. Anna kiehahtaa.
Sekoita vihannesten joukkoon seesaminsiemenet ja tarjoile wokki heti kuumana ja kasvikset sopivan kypsyisinä.
Voit käyttää wokkiin muitakin sesongin vihanneksia, kuten kaalia, kiinankaalia, fenkolia, porkkanaa tai muita juureksia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
290
1212
8,8 g
1,5 g
19,3 g
16,8 g
3,8 g
29,5 g
3,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
3 rkl misotahnaa,
1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna,
hyppysellinen tuoretta korianteria,
1 rkl miriniä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli