Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Misosiika ja talvinen kasviswokki

timer-icon30 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Kuha sopii erinomaisesti mausteisempiinkin ruokiin. Tässä reseptissä potkua antavat mm. misotahna, soijakastike ja tuore korianteri.

Ainekset

500 g
Nahattomia siikafileitä
3 rkl
misotahnaa
3 rkl
hunajaa
3 rkl
soijakastiketta
3 rkl
sitruunamehua
1 rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
1
hyppysellinen tuoretta korianteria

Kasviswokki

1 kpl
sipuli
4 kpl
valkosipulinkynttä
300 g
myskikurpitsaa
150 g
lanttua
100 g
siitakesieniä
1 rkl
seesamiöljyä
2 rkl
sushiviinietikka
2 rkl
soijakastiketta
1 rkl
miriniä
2 rkl
seesaminsiemeniä

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Poista siikafileistä tarvittaessa ruodot.

Sekoita misotahna, hunaja, soijakastike, sitruunamehu ja raastettu inkivääri keskenään ja sudi seos siikafileiden kummallekin puolelle. Anna kalojen maustua jääkaapissa puolisen tuntia.

Paista siikafileet öljyssä tai voissa pannulla melko kovalla lämmöllä, jotta saat pintaan kauniin paistuneen värin, mutta kala pysyy edelleen mehevänä.

Tarjoile misosiika tuoreen korianterin, kasviswokin ja keitetyn riisin kanssa.

500 g
Nahattomia siikafileitä
3 rkl
misotahnaa
3 rkl
hunajaa
1
hyppysellinen tuoretta korianteria
1 rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
3 rkl
sitruunamehua
3 rkl
soijakastiketta
2

Kuori sipuli ja leikkaa se suikaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori myskikurpitsa ja lanttu ja leikkaa ne ohuiksi suupalan kokoisiksi siivuiksi. Leikkaa siitakesienet muutamaan osaan koosta riippuen.

Kuumenna wokki ja paista ensin sipulia pari minuuttia. Lisää sitten myskikurpitsat ja lantut ja paista niitä noin viisi minuuttia. Lisää sitten siitakesienet ja valkosipulit ja paista, kunnes sienet ovat lähes kypsiä.

Sekoita sushiviinietikka, soijakastike ja mirin keskenään ja kaada seos wokkipannulle. Anna kiehahtaa.

Sekoita vihannesten joukkoon seesaminsiemenet ja tarjoile wokki heti kuumana ja kasvikset sopivan kypsyisinä.

1 kpl
sipuli
4 kpl
valkosipulinkynttä
300 g
myskikurpitsaa
150 g
lanttua
100 g
siitakesieniä
1 rkl
seesamiöljyä
2 rkl
sushiviinietikka
2 rkl
soijakastiketta
1 rkl
miriniä
2 rkl
seesaminsiemeniä

Voit käyttää wokkiin muitakin sesongin vihanneksia, kuten kaalia, kiinankaalia, fenkolia, porkkanaa tai muita juureksia.

Miltä maistui?
Resepti:
Food Market Herkku
Kuvat:
Food Market Herkku
Julkaistu: 11.5.2020
|
Muokattu: 24.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

290

1212

8,8 g

1,5 g

19,3 g

16,8 g

3,8 g

29,5 g

3,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

3 rkl misotahnaa,

1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna,

hyppysellinen tuoretta korianteria,

1 rkl miriniä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli