Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Munakoiso-juustonyytit ja basilikaöljy

Munakoiso-juustonyytit ja basilikaöljy

timer-icon30 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
10 Kappaletta
Fork and knife
10 Kappaletta
Kääri pehmeiden munakoisoviipaleiden sisään maukasta halloumin tapaista kotimaista grillijuustoa, basilikaa ja tomaattia. Viimeistele grillinyytit basilikaöljyllä ja tarjoa pääruokana tai muun grilliruoan lisukkeena.

Ainekset

600 g
(2 kpl) munakoisoa (mahdollisimman pitkulaisia)
1 kpl
valkosipulinkynsi
2 rkl
rypsiöljyä
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
2 kpl
tomaattia
150 g
(1 pkt) halloumi- tai grillijuustoa (esim. Halla)
1/4 kpl
ruukkua basilikaa

basilikaöljy

3/4 kpl
ruukkua basilikaa
1/2 dl
rypsiöljyä
2 tl
sitruunanmehua
1/4 tl
suolaa

lisäksi

10 kpl
cocktailtikkua

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Laita cocktailtikut veteen likoamaan. Huuhtele munakoisot ja poista kannat. Leikkaa molemmista munakoisoista pitkittäin 5 viipaletta (paksuus reilu 0,5 cm).

10 kpl
cocktailtikkua
600 g
(2 kpl) munakoisoa (mahdollisimman pitkulaisia)
2

Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita öljy, valkosipuli, suola ja pippuri. Sivele munakoisoviipaleet molemmin puolin mausteöljyllä. Paista munakoisot taipuisan pehmeiksi, ei kokonaan kypsiksi, grillissä epäsuoralla lämmöllä noin 5 minuuttia välillä kääntäen. Siirrä pehmeät munakoisot esimerkiksi uunipellille täyttöä varten.

1 kpl
valkosipulinkynsi
2 rkl
rypsiöljyä
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
3

Huuhtele tomaatit. Leikkaa tomaatit ja juusto 10 viipaleeksi. Aseta juustoviipale, muutama basilikanlehti ja tomaattiviipale munakoisojen keskelle. Taita munakoisoviipaleiden päät täytteiden päälle ja kiinnitä cocktailtikuilla. Paahda nyyttejä grillissä epäsuoralla lämmöllä, kunnes juusto pehmenee ja munakoisot saavat hieman väriä.

2 kpl
tomaattia
150 g
(1 pkt) halloumi- tai grillijuustoa (esim. Halla)
1/4 kpl
ruukkua basilikaa
4

Soseuta basilikaöljyn ainekset sauvasekoittimella sileäksi. Valuta öljy valmiiden munakoisonyyttien päälle tai tarjoa öljy erikseen nyyttien kanssa.

3/4 kpl
ruukkua basilikaa
1/2 dl
rypsiöljyä
2 tl
sitruunanmehua
1/4 tl
suolaa

Vinkki: Voit valmistaa nyytit myös pellillä 225-asteisen uunin ylätasolla.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 20.4.2021
Muokattu: 20.4.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

124

519

10,6 g

2,3 g

2,9 g

2,4 g

1,7 g

3,3 g

0,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

10 kpl cocktailtikkua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli