Munakoiso-mozzarellavuoka
Ainekset
Valmistus
Tee tomaattikastike. Hienonna valkosipulinkynnet ja kuullota ne öljyssä kattilassa. Lisää pyree ja kuumenna. Kaada kattilaan tomaattimurska, mausta sokerilla, suolalla ja pippurilla. Anna kastikkeen hautua 15 minuuttia. Lisää parmesaaniraaste.
Huuhtele ja viipaloi munakoisot. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista viipaleita pari minuuttia molemmin puolin.
Lado kerros munakoisoviipaleita uunivuoan pohjalle, kaada päälle puolet kastikkeesta, lisää pinnalle mozzarellaviipaleita ja basilikanlehtiä. Tee toinen samanlainen kerros. Kypsennä vuokaa 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia tai kunnes munakoiso on pehmeää. Kuutioi leipä. Lisää kuutiot vuoan pinnalle kypsennyksen loppupuolella.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
363
1521
23,7 g
12,5 g
15,5 g
12,2 g
6,2 g
17,8 g
2,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Valkosipulinkynttä,
3 rkl Tomaattipyreetä,
Ruukku basilikaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli