Munakoiso-mozzarellavuoka
Noin 1,5 tuntia (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Maukas munakoiso-mozzarellapaistos maistuu raikkaan salaatin kanssa. Tarjoa lisänä rapeaa leipää.
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 tl | öljyä |
| 3 rkl | tomaattipyreetä |
| 800 g | (2 prk, à 400 g) tomaattimurskaa |
| 2 tl | sokeria |
| 1 1/2 tl | suolaa |
| 1 tl | mustapippuria |
| 100 g | parmesaaniraastetta |
| 800 g | munakoisoa |
| 1 rkl | öljyä |
| 400 g | mozzarellaa |
| 1 kpl | ruukku basilikaa |
| Pinnalle | |
|---|---|
| 2 kpl | viipaletta vaaleaa leipää |
- 1.
Tee tomaattikastike. Hienonna valkosipulinkynnet ja kuullota ne öljyssä kattilassa. Lisää pyree ja kuumenna. Kaada kattilaan tomaattimurska, mausta sokerilla, suolalla ja pippurilla. Anna kastikkeen hautua 15 minuuttia. Lisää parmesaaniraaste.
- 2.
Huuhtele ja viipaloi munakoisot. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista viipaleita pari minuuttia molemmin puolin.
- 3.
Lado kerros munakoisoviipaleita uunivuoan pohjalle, kaada päälle puolet kastikkeesta, lisää pinnalle mozzarellaviipaleita ja basilikanlehtiä. Tee toinen samanlainen kerros. Kypsennä vuokaa 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia tai kunnes munakoiso on pehmeää. Kuutioi leipä. Lisää kuutiot vuoan pinnalle kypsennyksen loppupuolella.
Munakoiso-mozzarellavuoka
Maukas munakoiso-mozzarellapaistos maistuu raikkaan salaatin kanssa. Tarjoa lisänä rapeaa leipää.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 tl | öljyä |
| 3 rkl | tomaattipyreetä |
| 800 g | (2 prk, à 400 g) tomaattimurskaa |
| 2 tl | sokeria |
| 1 1/2 tl | suolaa |
| 1 tl | mustapippuria |
| 100 g | parmesaaniraastetta |
| 800 g | munakoisoa |
| 1 rkl | öljyä |
| 400 g | mozzarellaa |
| 1 kpl | ruukku basilikaa |
Pinnalle | |
| 2 kpl | viipaletta vaaleaa leipää |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Tee tomaattikastike. Hienonna valkosipulinkynnet ja kuullota ne öljyssä kattilassa. Lisää pyree ja kuumenna. Kaada kattilaan tomaattimurska, mausta sokerilla, suolalla ja pippurilla. Anna kastikkeen hautua 15 minuuttia. Lisää parmesaaniraaste.
Määrä Ainesosa 3 kpl valkosipulinkynttä 1 rkl öljyä 3 rkl tomaattipyreetä 800 g (2 prk, à 400 g) tomaattimurskaa 2 tl sokeria 1 1/2 tl suolaa 1 tl mustapippuria 100 g parmesaaniraastetta - 2
Huuhtele ja viipaloi munakoisot. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista viipaleita pari minuuttia molemmin puolin.
Määrä Ainesosa 800 g munakoisoa 2 tl öljyä - 3
Lado kerros munakoisoviipaleita uunivuoan pohjalle, kaada päälle puolet kastikkeesta, lisää pinnalle mozzarellaviipaleita ja basilikanlehtiä. Tee toinen samanlainen kerros. Kypsennä vuokaa 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia tai kunnes munakoiso on pehmeää. Kuutioi leipä. Lisää kuutiot vuoan pinnalle kypsennyksen loppupuolella.
Määrä Ainesosa 400 g mozzarellaa 1 kpl ruukku basilikaa 2 kpl viipaletta vaaleaa leipää
Ravintosisältö
363
Energiaa kcal
1521
Energiaa kj
23,7 g
Rasvaa
12,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
15,5 g
Hiilihydraatteja
12,2 g
Sokereita
6,2 g
Kuituja
17,8 g
Proteiinia
2,7 g
Suolaa
363
Energiaa kcal
1521
Energiaa kj
23,7 g
Rasvaa
12,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
15,5 g
Hiilihydraatteja
12,2 g
Sokereita
6,2 g
Kuituja
17,8 g
Proteiinia
2,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulinkynttä, 3 rkl Tomaattipyreetä, Ruukku basilikaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























