Myskikurpitsasosekeitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Myskikurpitsakeitto

Myskikurpitsasosekeitto

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Samettinen ja mieto kurpitsakeitto on kevyt lounasruoka.

Ainekset

1 kpl
(n. 500 g) myskikurpitsa
3 rkl
Oliiviöljyä
1 kpl
Sipuli
1 kpl
Valkosipulinkynsi
2 kpl
Porkkanaa
4 kpl
Jauhoista perunaa
1 rkl
Öljyä
8 dl
Kasvislientä
1 dl
Kermaa
1 tl
Suolaa
1/4 tl
Muskottipähkinää
1/4 tl
Sokeria

pinnalle

Basilikaa, persiljaa
Paahdettuja kurpitsansiemeniä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Halkaise kurpitsa. Kaavi siemenet pois. Laita kurpitsa kuorineen pellille leikkauspinta alaspäin. Pistele haarukalla ja pirskottele oliiviöljyä päälle. Paahda uunissa 200 asteessa noin 45 minuuttia. Kurpitsa on kypsää kun haarukka menee siitä helposti läpi. Jäähdytä.

3 rkl
Oliiviöljyä
1 kpl
(n. 500 g) myskikurpitsa
2

Kuori ja hienonna sipulit. Kuori porkkanat ja leikkaa paloiksi. Kuori perunat ja leikkaa neljään osaan. Kuullota kasviksia kattilassa öljyssä pari minuuttia. Lusikoi kurpitsa joukkoon, myös kuoren voi käyttää. Kaada kasvisliemi päälle ja keitä kasvikset kypsiksi.

1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 kpl
Sipuli
2 kpl
Porkkanaa
1 rkl
Öljyä
8 dl
Kasvislientä
3

Soseuta sauvasekoittimella. Lisää kerma ja kuumenna. Mausta suolalla, muskottipähkinällä ja sokerilla.

1 dl
Kermaa
1 tl
Suolaa
1/4 tl
Muskottipähkinää
1/4 tl
Sokeria
4

Tarjoa hienonnettujen yrttien ja kuivalla pannulla paahdettujen kurpitsansiemenien kanssa.

Paahdettuja kurpitsansiemeniä
Basilikaa, persiljaa
Resepti:
Kaisa Nieminen
Kuvat:
Sami Repo
Julkaistu: 6.10.2015
Muokattu: 27.2.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

837

200

16,0 g

5,3 g

10,3 g

3,5 g

2,8 g

2,2 g

1,9 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Suolaa,

0,25 tl Muskottipähkinää,

Basilikaa, persiljaa,

Paahdettuja kurpitsansiemeniä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli