Samettinen myskikurpitsakeitto
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Samettinen myskikurpitsakeitto on kevyt ja herkullinen ruoka. Kurpitsan paahtaminen tuo keiton makuun lisää syvyyttä. Koristele kasvissosekeitto lopuksi paahdetuilla kurpitsansiemenillä.
| 500 g | myskikurpitsaa |
| 3 rkl | oliiviöljyä |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 4 kpl | jauhoista perunaa |
| 1 rkl | öljyä |
| 8 dl | kasvislientä |
| 1 dl | kermaa |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | muskottipähkinää |
| 1/4 tl | sokeria |
| Pinnalle | |
|---|---|
| paahdettuja kurpitsansiemeniä | |
- 1.
Halkaise kurpitsa. Kaavi siemenet pois. Laita kurpitsa kuorineen pellille leikkauspinta alaspäin. Pistele haarukalla ja pirskottele oliiviöljyä päälle. Paahda uunissa 200 asteessa noin 45 minuuttia. Kurpitsa on kypsää kun haarukka menee siitä helposti läpi.
- 2.
Kuori ja hienonna sipulit. Kuori porkkanat ja leikkaa paloiksi. Kuori perunat ja leikkaa neljään osaan. Kuullota kasviksia kattilassa öljyssä pari minuuttia. Kaada kasvisliemi päälle ja keitä kasvikset kypsiksi. Lisää kypsennyksen lopussa kurpitsa joukkoon, myös kuoren voi käyttää.
- 3.
Soseuta sauvasekoittimella. Lisää kerma ja kuumenna. Mausta suolalla, muskottipähkinällä ja sokerilla.
- 4.
Tarjoa keitto kuivalla pannulla paahdettujen kurpitsansiemenien kanssa.
Samettinen myskikurpitsakeitto
arvosana4/5
60 min (josta 30 min aktiivista)
Samettinen myskikurpitsakeitto on kevyt ja herkullinen ruoka. Kurpitsan paahtaminen tuo keiton makuun lisää syvyyttä. Koristele kasvissosekeitto lopuksi paahdetuilla kurpitsansiemenillä.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | myskikurpitsaa |
| 3 rkl | oliiviöljyä |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 4 kpl | jauhoista perunaa |
| 1 rkl | öljyä |
| 8 dl | kasvislientä |
| 1 dl | kermaa |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | muskottipähkinää |
| 1/4 tl | sokeria |
Pinnalle | |
| paahdettuja kurpitsansiemeniä | |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Halkaise kurpitsa. Kaavi siemenet pois. Laita kurpitsa kuorineen pellille leikkauspinta alaspäin. Pistele haarukalla ja pirskottele oliiviöljyä päälle. Paahda uunissa 200 asteessa noin 45 minuuttia. Kurpitsa on kypsää kun haarukka menee siitä helposti läpi.
Määrä Ainesosa 3 rkl oliiviöljyä 500 g myskikurpitsaa - 2
Kuori ja hienonna sipulit. Kuori porkkanat ja leikkaa paloiksi. Kuori perunat ja leikkaa neljään osaan. Kuullota kasviksia kattilassa öljyssä pari minuuttia. Kaada kasvisliemi päälle ja keitä kasvikset kypsiksi. Lisää kypsennyksen lopussa kurpitsa joukkoon, myös kuoren voi käyttää.
Määrä Ainesosa 1 kpl valkosipulinkynsi 1 kpl sipuli 2 kpl porkkanaa 1 rkl öljyä 8 dl kasvislientä 4 kpl jauhoista perunaa - 3
Soseuta sauvasekoittimella. Lisää kerma ja kuumenna. Mausta suolalla, muskottipähkinällä ja sokerilla.
Määrä Ainesosa 1 dl kermaa 1 tl suolaa 1/4 tl muskottipähkinää 1/4 tl sokeria - 4
Tarjoa keitto kuivalla pannulla paahdettujen kurpitsansiemenien kanssa.
Määrä Ainesosa paahdettuja kurpitsansiemeniä
Ravintosisältö
199
Energiaa kcal
834
Energiaa kj
16,0 g
Rasvaa
5,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
10,3 g
Hiilihydraatteja
3,5 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
2,2 g
Proteiinia
2,9 g
Suolaa
199
Energiaa kcal
834
Energiaa kj
16,0 g
Rasvaa
5,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
10,3 g
Hiilihydraatteja
3,5 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
2,2 g
Proteiinia
2,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.25 tl Muskottipähkinää, Paahdettuja kurpitsansiemeniä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























