Samettinen myskikurpitsakeitto

arvosana4/5

(7)arviota
6 Annosta

60 min (josta 30 min aktiivista)

Samettinen myskikurpitsakeitto on kevyt ja herkullinen ruoka. Kurpitsan paahtaminen tuo keiton makuun lisää syvyyttä. Koristele kasvissosekeitto lopuksi paahdetuilla kurpitsansiemenillä.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
500 g myskikurpitsaa
3 rkloliiviöljyä
1 kplsipuli
1 kplvalkosipulinkynsi
2 kplporkkanaa
4 kpljauhoista perunaa
1 rklöljyä
8 dlkasvislientä
1 dlkermaa
1 tlsuolaa
1/4 tlmuskottipähkinää
1/4 tlsokeria

Pinnalle

paahdettuja kurpitsansiemeniä

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Halkaise kurpitsa. Kaavi siemenet pois. Laita kurpitsa kuorineen pellille leikkauspinta alaspäin. Pistele haarukalla ja pirskottele oliiviöljyä päälle. Paahda uunissa 200 asteessa noin 45 minuuttia. Kurpitsa on kypsää kun haarukka menee siitä helposti läpi.

    MääräAinesosa
    3 rkloliiviöljyä
    500 g myskikurpitsaa
  2. 2

    Kuori ja hienonna sipulit. Kuori porkkanat ja leikkaa paloiksi. Kuori perunat ja leikkaa neljään osaan. Kuullota kasviksia kattilassa öljyssä pari minuuttia. Kaada kasvisliemi päälle ja keitä kasvikset kypsiksi. Lisää kypsennyksen lopussa kurpitsa joukkoon, myös kuoren voi käyttää.

    MääräAinesosa
    1 kplvalkosipulinkynsi
    1 kplsipuli
    2 kplporkkanaa
    1 rklöljyä
    8 dlkasvislientä
    4 kpljauhoista perunaa
  3. 3

    Soseuta sauvasekoittimella. Lisää kerma ja kuumenna. Mausta suolalla, muskottipähkinällä ja sokerilla.

    MääräAinesosa
    1 dlkermaa
    1 tlsuolaa
    1/4 tlmuskottipähkinää
    1/4 tlsokeria
  4. 4

    Tarjoa keitto kuivalla pannulla paahdettujen kurpitsansiemenien kanssa.

    MääräAinesosa
    paahdettuja kurpitsansiemeniä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.25 tl Muskottipähkinää, Paahdettuja kurpitsansiemeniä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kaisa Nieminen
Kuvat:
Sami Repo
6.9.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä