Nopea sitruuna-kanapasta
15 min

Nappaa talteen!
Sitruuna maustaa nopean kanapastan. Herkullisen täyteläiseen sitruunapastaan käytetään juustotortelloneja ja sekaan sujautetaan paistettuja broccolineja. Lisää halutessasi tuoretta timjamia tai salviaa.
| 410 g | (1 rs) broilerin fileeleikkeitä (miedosti suolattu) |
| 2 1/2 rkl | rypsiöljyä |
| 200 g | (1 rs) broccolinia eli varsiparsakaalia |
| 1 kpl | sitruuna |
| 500 g | (2 rs) juustotäytteisiä tortelloneja |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| (tuoretta timjamia tai salviaa) |
- 1.
Kuumenna ½ rkl öljyä isolla paistinpannulla. Paista broilerileikkeet kypsiksi. Siirrä sivuun odottamaan.
- 2.
Broilerin kypsyessä pane tortellonien keitinvesi kuumenemaan. Huuhtele broccolinit ja leikkaa neljään osaan. Pese sitruuna hyvin ja raasta kuori. Purista puolikkaan sitruunan mehu. Revi irti timjamin- tai salvianlehdet.
- 3.
Keitä tortelloneja pakkauksen ohjeen mukaan. Kuumenna sillä aikaa 1 rkl öljyä pannulla ja paista broccolineja muutama minuutti, kunnes ne hieman pehmenevät. Kääntele yrtit ja sitruunankuori joukkoon. Viipaloi broileri. Lisää valutetut tortellonit ja broileriviipaleet broccolinien joukkoon. Viimeistele sitruunanmehulla, pippurilla ja 1 rkl:lla öljyä.
Sitruuna maustaa nopean kanapastan. Herkullisen täyteläiseen sitruunapastaan käytetään juustotortelloneja ja sekaan sujautetaan paistettuja broccolineja. Lisää halutessasi tuoretta timjamia tai salviaa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 410 g | (1 rs) broilerin fileeleikkeitä (miedosti suolattu) |
| 2 1/2 rkl | rypsiöljyä |
| 200 g | (1 rs) broccolinia eli varsiparsakaalia |
| 1 kpl | sitruuna |
| 500 g | (2 rs) juustotäytteisiä tortelloneja |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| (tuoretta timjamia tai salviaa) |
Valmistus
- 1
Kuumenna ½ rkl öljyä isolla paistinpannulla. Paista broilerileikkeet kypsiksi. Siirrä sivuun odottamaan.
Määrä Ainesosa 410 g (1 rs) broilerin fileeleikkeitä (miedosti suolattu) - 2
Broilerin kypsyessä pane tortellonien keitinvesi kuumenemaan. Huuhtele broccolinit ja leikkaa neljään osaan. Pese sitruuna hyvin ja raasta kuori. Purista puolikkaan sitruunan mehu. Revi irti timjamin- tai salvianlehdet.
Määrä Ainesosa 200 g (1 rs) broccolinia eli varsiparsakaalia 1 kpl sitruuna (tuoretta timjamia tai salviaa) - 3
Keitä tortelloneja pakkauksen ohjeen mukaan. Kuumenna sillä aikaa 1 rkl öljyä pannulla ja paista broccolineja muutama minuutti, kunnes ne hieman pehmenevät. Kääntele yrtit ja sitruunankuori joukkoon. Viipaloi broileri. Lisää valutetut tortellonit ja broileriviipaleet broccolinien joukkoon. Viimeistele sitruunanmehulla, pippurilla ja 1 rkl:lla öljyä.
Määrä Ainesosa 500 g (2 rs) juustotäytteisiä tortelloneja 1/2 tl mustapippuria rouhittuna
Ravintosisältö
550
Energiaa kcal
2301
Energiaa kj
14,5 g
Rasvaa
1,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
59,5 g
Hiilihydraatteja
2,3 g
Sokereita
13,3 g
Kuituja
38,0 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
550
Energiaa kcal
2301
Energiaa kj
14,5 g
Rasvaa
1,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
59,5 g
Hiilihydraatteja
2,3 g
Sokereita
13,3 g
Kuituja
38,0 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: (tuoretta timjamia tai salviaa).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























