Nyhtökauravokki
30 min

Nappaa talteen!
Kasvisvokkiin saa lisää proteiinia nyhtökaurasta, jolla voi korvata lihan tai kanan. Ruokaan voit käyttää myös maustettua nyhtökauraa.
| 1 kpl | (250 g) nyhtökauraa |
| 100 g | nuudeleita |
| 1 rkl | tummaa sokeria |
| 3 rkl | soijakastiketta |
| 2 rkl | vettä |
| 3 rkl | oliiviöljyä |
| 1 rkl | tuoretta inkivääriä raastettuna |
| 3 - 5 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1/2 kpl | chiliä |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 1 kpl | paprika |
| 150 g | parsakaalia |
| 100 g | herkkusieniä |
| 50 g | cashew- tai maapähkinöitä |
- 1.
Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta ne. Raasta inkivääri ja hienonna valkosipulinkynnet. Poista chilistä siemenet ja hienonna chili. Suikaloi porkkanat ja paprika. Paloittele parsakaali ja viipaloi sienet.
- 2.
Sekoita keskenään sokeri, soijakastike ja vesi. Kuumenna öljy vokissa tai paistokasarissa. Lisää pannuun inkivääri, valkosipuli ja chili. Lisää porkkanat, paprikat, parsakaalit ja sienet. Paista sekoitellen 3–4 minuuttia niin, että kasvikset säilyttävät vielä purutuntuman.
- 3.
Lisää nyhtökaura, kypsennä sekoittaen vielä minuutin ajan. Sekoita nuudelit ja kastike kasvisten sekaan. Kuumenna. Lisää soijaa tarvittaessa. Ripottele päälle pähkinät.
Vinkki! Nopean vokin saat käyttämällä ruokaan pussin pakastevokkikasviksia.
Nyhtökauravokki
Kasvisvokkiin saa lisää proteiinia nyhtökaurasta, jolla voi korvata lihan tai kanan. Ruokaan voit käyttää myös maustettua nyhtökauraa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | (250 g) nyhtökauraa |
| 100 g | nuudeleita |
| 1 rkl | tummaa sokeria |
| 3 rkl | soijakastiketta |
| 2 rkl | vettä |
| 3 rkl | oliiviöljyä |
| 1 rkl | tuoretta inkivääriä raastettuna |
| 3 - 5 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1/2 kpl | chiliä |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 1 kpl | paprika |
| 150 g | parsakaalia |
| 100 g | herkkusieniä |
| 50 g | cashew- tai maapähkinöitä |
Valmistus
- 1
Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta ne. Raasta inkivääri ja hienonna valkosipulinkynnet. Poista chilistä siemenet ja hienonna chili. Suikaloi porkkanat ja paprika. Paloittele parsakaali ja viipaloi sienet.
Määrä Ainesosa 100 g nuudeleita 3 - 5 kpl valkosipulinkynttä 1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna 1/2 kpl chiliä 1 kpl paprika 2 kpl porkkanaa 150 g parsakaalia 100 g herkkusieniä - 2
Sekoita keskenään sokeri, soijakastike ja vesi. Kuumenna öljy vokissa tai paistokasarissa. Lisää pannuun inkivääri, valkosipuli ja chili. Lisää porkkanat, paprikat, parsakaalit ja sienet. Paista sekoitellen 3–4 minuuttia niin, että kasvikset säilyttävät vielä purutuntuman.
Määrä Ainesosa 3 rkl soijakastiketta 1 rkl tummaa sokeria 2 rkl vettä - 3
Lisää nyhtökaura, kypsennä sekoittaen vielä minuutin ajan. Sekoita nuudelit ja kastike kasvisten sekaan. Kuumenna. Lisää soijaa tarvittaessa. Ripottele päälle pähkinät.
Vinkki! Nopean vokin saat käyttämällä ruokaan pussin pakastevokkikasviksia.
Määrä Ainesosa 1 kpl (250 g) nyhtökauraa 50 g cashew- tai maapähkinöitä
Ravintosisältö
332
Energiaa kcal
1388
Energiaa kj
17,5 g
Rasvaa
2,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
27,3 g
Hiilihydraatteja
7,3 g
Sokereita
4,0 g
Kuituja
13,0 g
Proteiinia
2,2 g
Suolaa
332
Energiaa kcal
1388
Energiaa kj
17,5 g
Rasvaa
2,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
27,3 g
Hiilihydraatteja
7,3 g
Sokereita
4,0 g
Kuituja
13,0 g
Proteiinia
2,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl Vettä, 1 rkl Tuoretta inkivääriä raastettuna, Valkosipulinkynttä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























