Nyhtökauravokki

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min

Kasvisvokkiin saa lisää proteiinia nyhtökaurasta, jolla voi korvata lihan tai kanan. Ruokaan voit käyttää myös maustettua nyhtökauraa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kpl(250 g) nyhtökauraa
100 gnuudeleita
1 rkltummaa sokeria
3 rklsoijakastiketta
2 rklvettä
3 rkloliiviöljyä
1 rkltuoretta inkivääriä raastettuna
3 - 5 kplvalkosipulinkynttä
1/2 kplchiliä
2 kplporkkanaa
1 kplpaprika
150 gparsakaalia
100 gherkkusieniä
50 gcashew- tai maapähkinöitä

Valmistus

  1. 1

    Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta ne. Raasta inkivääri ja hienonna valkosipulinkynnet. Poista chilistä siemenet ja hienonna chili. Suikaloi porkkanat ja paprika. Paloittele parsakaali ja viipaloi sienet.

    MääräAinesosa
    100 gnuudeleita
    3 - 5 kplvalkosipulinkynttä
    1 rkltuoretta inkivääriä raastettuna
    1/2 kplchiliä
    1 kplpaprika
    2 kplporkkanaa
    150 gparsakaalia
    100 gherkkusieniä
  2. 2

    Sekoita keskenään sokeri, soijakastike ja vesi. Kuumenna öljy vokissa tai paistokasarissa. Lisää pannuun inkivääri, valkosipuli ja chili. Lisää porkkanat, paprikat, parsakaalit ja sienet. Paista sekoitellen 3–4 minuuttia niin, että kasvikset säilyttävät vielä purutuntuman.

    MääräAinesosa
    3 rklsoijakastiketta
    1 rkltummaa sokeria
    2 rklvettä
  3. 3

    Lisää nyhtökaura, kypsennä sekoittaen vielä minuutin ajan. Sekoita nuudelit ja kastike kasvisten sekaan. Kuumenna. Lisää soijaa tarvittaessa. Ripottele päälle pähkinät.

    Vinkki! Nopean vokin saat käyttämällä ruokaan pussin pakastevokkikasviksia.

    MääräAinesosa
    1 kpl(250 g) nyhtökauraa
    50 gcashew- tai maapähkinöitä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl Vettä, 1 rkl Tuoretta inkivääriä raastettuna, Valkosipulinkynttä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Tiina Rantanen
Kuvat:
Tiina Rantanen
16.7.2018
|
Päivitetty: 7.11.2025

Samankaltaisia reseptejä