Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta ne. Raasta inkivääri ja hienonna valkosipulinkynnet. Poista chilistä siemenet ja hienonna chili. Suikaloi porkkanat ja paprika. Paloittele parsakaali ja viipaloi sienet.
Sekoita keskenään sokeri, soijakastike ja vesi. Kuumenna öljy vokissa tai paistokasarissa. Lisää pannuun inkivääri, valkosipuli ja chili. Lisää porkkanat, paprikat, parsakaalit ja sienet. Paista sekoitellen 3–4 minuuttia niin, että kasvikset säilyttävät vielä purutuntuman.
Lisää nyhtökaura, kypsennä sekoittaen vielä minuutin ajan. Sekoita nuudelit ja kastike kasvisten sekaan. Kuumenna. Lisää soijaa tarvittaessa. Ripottele päälle pähkinät.
Vinkki! Nopean vokin saat käyttämällä ruokaan pussin pakastevokkikasviksia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
332
1388
17,5 g
2,8 g
27,3 g
7,3 g
4,0 g
13,0 g
2,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 rkl Vettä,
1 rkl Tuoretta inkivääriä raastettuna,
Valkosipulinkynttä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli