Oliivitahna eli tapenade
15 min

Nappaa talteen!
Oliivitahna eli tapenade on provencelainen maustetahna, joka sekoitetaan hienonnetuista oliiveista, kapriksista ja oliiviöljystä. Tahna maistuu ihanalta vaalean leivän kanssa.
| 1/2 kpl | valkosipulinkynsi |
| 100 g | kivettömiä oliiveja |
| 2 rkl | kapriksia |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1 tl | sitruunanmehua |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
- 1.
Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Pane valkosipuli oliivit, kaprikset, öljy ja sitruunanmehu tehosekoittimeen ja sekoita tahnaksi. Mausta mustapippurilla.
Oliivitahna eli tapenade on provencelainen maustetahna, joka sekoitetaan hienonnetuista oliiveista, kapriksista ja oliiviöljystä. Tahna maistuu ihanalta vaalean leivän kanssa.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1/2 kpl | valkosipulinkynsi |
| 100 g | kivettömiä oliiveja |
| 2 rkl | kapriksia |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1 tl | sitruunanmehua |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
Valmistus
- 1
Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Pane valkosipuli oliivit, kaprikset, öljy ja sitruunanmehu tehosekoittimeen ja sekoita tahnaksi. Mausta mustapippurilla.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl valkosipulinkynsi 100 g kivettömiä oliiveja 2 rkl kapriksia 2 rkl oliiviöljyä 1 tl sitruunanmehua 1/4 tl mustapippuria rouhittuna
Voit valmistaa tapenaden myös käsin morttelissa hiertämällä.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä
- 2.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Arja Elina hankki airfryerin – Sen jälkeen mikään ei ollut kuin ennen
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Neulotut lapaset – kolme perusohjetta













