Oliivitahna eli tapenade | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Oliivitahna eli tapenade

Fork and knife
1 Annosta
Fork and knife
1 Annosta

Ainekset

100 g
Kivettömiä oliiveja
1 - 2 rkl
Kapriksia
2 rkl
Oliiviöljyä
1 tl
Sitruunamehua
1/4 tl
Mustapippuria
1/2 kpl
Valkosipulinkynttä (halutessasi)

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Pane oliivit, kaprikset, öljy ja sitruunamehu tehosekoittimeen tai valmista tapenade käsin morttelissa tahnaksi hiertäen. Mausta mustapippurilla ja halutessasi valkosipulilla. Tarjoa alkupalana vaalean leivän kanssa.

100 g
Kivettömiä oliiveja
1 - 2 rkl
Kapriksia
2 rkl
Oliiviöljyä
1 tl
Sitruunamehua
1/4 tl
Mustapippuria
1/2 kpl
Valkosipulinkynttä (halutessasi)
2

Tapenadea voi myös käyttää mausteena esimerkiksi pata- ja pastaruoissa ja sitä voi sivellä kerroksen uunikalan pintaan.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.4.2014
Muokattu: 4.12.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.