Oliivitahna eli tapenade
15 min

Nappaa talteen!
Oliivitahna eli tapenade on provencelainen maustetahna, joka sekoitetaan hienonnetuista oliiveista, kapriksista ja oliiviöljystä. Tahna maistuu ihanalta vaalean leivän kanssa.
| 1/2 kpl | valkosipulinkynsi |
| 100 g | kivettömiä oliiveja |
| 2 rkl | kapriksia |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1 tl | sitruunanmehua |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
- 1.
Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Pane valkosipuli oliivit, kaprikset, öljy ja sitruunanmehu tehosekoittimeen ja sekoita tahnaksi. Mausta mustapippurilla.
Oliivitahna eli tapenade on provencelainen maustetahna, joka sekoitetaan hienonnetuista oliiveista, kapriksista ja oliiviöljystä. Tahna maistuu ihanalta vaalean leivän kanssa.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1/2 kpl | valkosipulinkynsi |
| 100 g | kivettömiä oliiveja |
| 2 rkl | kapriksia |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1 tl | sitruunanmehua |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
Valmistus
- 1
Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Pane valkosipuli oliivit, kaprikset, öljy ja sitruunanmehu tehosekoittimeen ja sekoita tahnaksi. Mausta mustapippurilla.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl valkosipulinkynsi 100 g kivettömiä oliiveja 2 rkl kapriksia 2 rkl oliiviöljyä 1 tl sitruunanmehua 1/4 tl mustapippuria rouhittuna
Voit valmistaa tapenaden myös käsin morttelissa hiertämällä.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.






























