Oliivitahna eli tapenade

arvosana3/5

(2)arviota
2 Desilitraa

15 min

Oliivitahna eli tapenade on provencelainen maustetahna, joka sekoitetaan hienonnetuista oliiveista, kapriksista ja oliiviöljystä. Tahna maistuu ihanalta vaalean leivän kanssa.

Ainekset

MääräAinesosa
1/2 kplvalkosipulinkynsi
100 gkivettömiä oliiveja
2 rklkapriksia
2 rkloliiviöljyä
1 tlsitruunanmehua
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Pane valkosipuli oliivit, kaprikset, öljy ja sitruunanmehu tehosekoittimeen ja sekoita tahnaksi. Mausta mustapippurilla.

    MääräAinesosa
    1/2 kplvalkosipulinkynsi
    100 gkivettömiä oliiveja
    2 rklkapriksia
    2 rkloliiviöljyä
    1 tlsitruunanmehua
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Voit valmistaa tapenaden myös käsin morttelissa hiertämällä.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
16.9.2018
|
Päivitetty: 10.11.2025

Samankaltaisia reseptejä