Paahdettu kukkakaalipasta
15 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Paahdetusta kukkakaalista ja tuorepastasta syntyy vartissa valmis satokauden pikaruoka. Täyteläinen juustokastike saa makua sitruunasta ja sinapista.
| 500 g | (1 kpl) kukkakaali |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 250 g | (1 prk) juustokastiketta (koskenlaskija) |
| 2 rkl | sitruunanmehua |
| 1 rkl | sinappia |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 300 g | (1 ps) fettuccine-tuorepastaa |
| 1/2 kpl | ruukkua lehtipersiljaa |
| 1/2 tl | (chilihiutaleita) |
- 1.
Huuhtele kukkakaali. Leikkaa kukinnot suupaloiksi. Laita ne leivinpaperille pellille. Sekoita öljy, suola ja pippuri kaaleihin ja paahda 250-asteisessa uunissa 5–7 minuuttia, kunnes kaali saa väriä ja sisus pehmenee.
- 2.
Sekoita juustokastike, mehu ja sinappi kulhossa.
- 3.
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Säästä 1 dl keitinvettä. Kaada valutettu pasta takaisin kattilaan. Sekoita kastike ja keitinvesi pastaan, lämmitä hetki.
- 4.
Hienonna persilja. Lisää kukkakaalit ja persilja pastaan. Viimeistele annokset halutessasi chilihiutaleilla.
Paahdettu kukkakaalipasta
arvosana4/5
15 min (josta 15 min aktiivista)
Paahdetusta kukkakaalista ja tuorepastasta syntyy vartissa valmis satokauden pikaruoka. Täyteläinen juustokastike saa makua sitruunasta ja sinapista.
Ainekset (3 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | (1 kpl) kukkakaali |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 250 g | (1 prk) juustokastiketta (koskenlaskija) |
| 2 rkl | sitruunanmehua |
| 1 rkl | sinappia |
Lisäksi | |
| 300 g | (1 ps) fettuccine-tuorepastaa |
| 1/2 kpl | ruukkua lehtipersiljaa |
| 1/2 tl | (chilihiutaleita) |
Valmistus (Uuni 250°C)
- 1
Huuhtele kukkakaali. Leikkaa kukinnot suupaloiksi. Laita ne leivinpaperille pellille. Sekoita öljy, suola ja pippuri kaaleihin ja paahda 250-asteisessa uunissa 5–7 minuuttia, kunnes kaali saa väriä ja sisus pehmenee.
Määrä Ainesosa 500 g (1 kpl) kukkakaali 1 rkl rypsiöljyä 1/4 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 2
Sekoita juustokastike, mehu ja sinappi kulhossa.
Määrä Ainesosa 250 g (1 prk) juustokastiketta (koskenlaskija) 2 rkl sitruunanmehua 1 rkl sinappia - 3
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Säästä 1 dl keitinvettä. Kaada valutettu pasta takaisin kattilaan. Sekoita kastike ja keitinvesi pastaan, lämmitä hetki.
Määrä Ainesosa 300 g (1 ps) fettuccine-tuorepastaa - 4
Hienonna persilja. Lisää kukkakaalit ja persilja pastaan. Viimeistele annokset halutessasi chilihiutaleilla.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl ruukkua lehtipersiljaa 1/2 tl (chilihiutaleita)
Vinkki: Tarjoa kastike täysjyväpastan kanssa ja saat entistäkin ruokaisamman aterian.
Ravintosisältö
609
Energiaa kcal
2553
Energiaa kj
28,7 g
Rasvaa
12,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
53,0 g
Hiilihydraatteja
7,0 g
Sokereita
13,0 g
Kuituja
28,7 g
Proteiinia
4,2 g
Suolaa
609
Energiaa kcal
2553
Energiaa kj
28,7 g
Rasvaa
12,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
53,0 g
Hiilihydraatteja
7,0 g
Sokereita
13,0 g
Kuituja
28,7 g
Proteiinia
4,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 tl (chilihiutaleita).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























