Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Paahdettu kukkakaalipasta

timer-icon15 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
3 Annosta
Paahdetusta kukkakaalista ja tuorepastasta syntyy vartissa valmis satokauden pikaruoka. Täyteläinen juustokastike saa makua sitruunasta ja sinapista.

Ainekset

500 g
(1 kpl) kukkakaali
1 rkl
rypsiöljyä
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
250 g
(1 prk) juustokastiketta (Koskenlaskija)
2 rkl
sitruunanmehua
1 rkl
sinappia

Lisäksi

300 g
(1 ps) fettuccine-tuorepastaa
1/2 kpl
ruukkua lehtipersiljaa
1/2 tl
(chilihiutaleita)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele kukkakaali. Leikkaa kukinnot suupaloiksi. Laita ne leivinpaperille pellille. Sekoita öljy, suola ja pippuri kaaleihin ja paahda 250-asteisessa uunissa 5–7 minuuttia, kunnes kaali saa väriä ja sisus pehmenee.

500 g
(1 kpl) kukkakaali
1 rkl
rypsiöljyä
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
2

Sekoita juustokastike, mehu ja sinappi kulhossa.

250 g
(1 prk) juustokastiketta (Koskenlaskija)
2 rkl
sitruunanmehua
1 rkl
sinappia
3

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Säästä 1 dl keitinvettä. Kaada valutettu pasta takaisin kattilaan. Sekoita kastike ja keitinvesi pastaan, lämmitä hetki.

300 g
(1 ps) fettuccine-tuorepastaa
4

Hienonna persilja. Lisää kukkakaalit ja persilja pastaan. Viimeistele annokset halutessasi chilihiutaleilla.

1/2 kpl
ruukkua lehtipersiljaa
1/2 tl
(chilihiutaleita)

Vinkki: Tarjoa kastike täysjyväpastan kanssa ja saat entistäkin ruokaisamman aterian.

Miltä maistui?(16 arviota)
Resepti:
Oona, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 5.7.2022
|
Muokattu: 28.10.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

610

2553

28,7 g

12,3 g

53,0 g

7,0 g

13,0 g

28,7 g

4,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl (chilihiutaleita).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli