Huuhtele kukkakaali. Leikkaa kukinnot suupaloiksi. Laita ne leivinpaperille pellille. Sekoita öljy, suola ja pippuri kaaleihin ja paahda 250-asteisessa uunissa 5–7 minuuttia, kunnes kaali saa väriä ja sisus pehmenee.
Sekoita juustokastike, mehu ja sinappi kulhossa.
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Säästä 1 dl keitinvettä. Kaada valutettu pasta takaisin kattilaan. Sekoita kastike ja keitinvesi pastaan, lämmitä hetki.
Hienonna persilja. Lisää kukkakaalit ja persilja pastaan. Viimeistele annokset halutessasi chilihiutaleilla.
Vinkki: Tarjoa kastike täysjyväpastan kanssa ja saat entistäkin ruokaisamman aterian.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
610
2553
28,7 g
12,3 g
53,0 g
7,0 g
13,0 g
28,7 g
4,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 tl (chilihiutaleita).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli