Huuhtele kukkakaali. Leikkaa kukinnot suupaloiksi. Laita ne leivinpaperille pellille. Sekoita öljy, suola ja pippuri kaaleihin ja paahda 250-asteisessa uunissa 5–7 minuuttia, kunnes kaali saa väriä ja sisus pehmenee.
Sekoita juustokastike, mehu ja sinappi kulhossa.
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Säästä 1 dl keitinvettä. Kaada valutettu pasta takaisin kattilaan. Sekoita kastike ja keitinvesi pastaan, lämmitä hetki.
Hienonna persilja. Lisää kukkakaalit ja persilja pastaan. Viimeistele annokset halutessasi chilihiutaleilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
610
2553
28,7 g
12,3 g
53,0 g
7,0 g
13,0 g
28,7 g
4,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 tl (chilihiutaleita).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli