Paahdetut juuripersiljat

arvosana4/5

(4)arviota
4 Annosta

30 min (josta 10 min aktiivista)

Joko olet maistanut juuripersiljaa? Paahda juuripersiljat uunijuuresten tapaan hunajalla maustettuna ja tarjoa esimerkiksi broilerin lisukkeena.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 gjuuripersiljaa
2 rkljuoksevaa hunajaa
2 rklmargariinia
1/2 tlsuolaa
1/4 tlrouhittua mustapippuria

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori ja lohko juuripersiljat. Laita lohkot uunivuokaan. Valuta päälle hunaja. Lisää margariini nokareina. Mausta suolalla ja pippurilla.

    MääräAinesosa
    500 gjuuripersiljaa
    2 rkljuoksevaa hunajaa
    1/4 tlrouhittua mustapippuria
    1/2 tlsuolaa
    2 rklmargariinia
  2. 2

    Kypsennä uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Käännä kerran kypsennyksen aikana.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
23.9.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä