Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pähkinäinen suklaamoussekakku

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta

Ainekset

Pohja

125 g
Voita
3 1/2 dl
Vehnäjauhoja
3 rkl
Sokeria
1 dl
Jauhettua hasselpähkinää
2 rkl
Kaakoajauhetta
1 kpl
Keltuainen
2 rkl
Vettä

Täyte

250 g
Tummaa suklaata
3 kpl
Keltuaista
3 dl
Vispikermaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sekoita pehmeän rasvan joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää keltuainen sekä vesi ja sekoita nopeasti kiinteäksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja anna levähtää viileässä noin puoli tuntia.Kauli taikina kelmun avulla ja levitä voideltuun halkaisijaltaan 25 cm irtopohjavuokaan. Aseta taikinan päälle kevyesti leivinpaperi ja painoksi esim. kuivattuja herneitä. Kypsennä pohjaa 200 asteessa ensin 15 minuuttia. poista varovasti herneet ja paperi. Kypsennä pohjaa vielä 5 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla.Sulata suklaa hitaasti vesihauteessa. Sekoita keltuaiset hieman jäähtyneeseen suklaaseen sekä 1/2 dl vispattua kermaa.Anna jäähtyä 15 minuuttia. Lisää loppu kermavaahto (2 1/2 dl) kevyesti käännellen. Anna hyytyä kylmässä muutaman tunnin ajan. Koristele suklaalastuilla tai kermavaahdolla.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 20.2.2005
|
Muokattu: 1.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.