Perunaa pääsiäispöytään! Näistä lisukkeista tykkäävät kaikki
Kevään ykkösruokajuhla on pääsiäinen. Kaikille maistuvat lisukkeet pääsiäisaterioille onnistuvat tietysti perunasta.


Pääsiäisenä on neljä päivää aikaa nautiskella ihanista ruoista. Ja kun on monta ateriaa, ruoissa on hyvä olla myös vaihtelua. Peruna on tähän ihanteellinen aines: saat tehtyä siitä pehmeää muusia, rapeita röstejä ja lyttypottuja, kermaisia uuniperunoita tai raikasta perunasalaattia.
Pehmeän täyteläiset muusit ja vuoat
Perunamuusi on ikisuosikki, joka sopii hyvin juhlapöytään. Voit tuunata sen pakastepinaatilla tai pestolla. Voilla viimeistelty perinteinen perunamuusi on lisuke, joka antaa muiden ruokien loistaa. Se maistuu kaikille, ja oikea nautiskelija tekee juhlapöydän perunamuusin maidon sijasta kuohukermalla.
Gratiinit ja valkosipuliperunat käyvät perinteiseen pääsiäispöytään. Niiden teko vaatii alkuun hieman viitseliäisyyttä, mutta viipaloinnin jälkeen ne kypsyvät uunissa itsekseen. Mausta perunat sulatejuustolla tai valkosipuli-yrttivoilla.
Myös keitetyt, sitruunalla ja yrteillä maustetut perunat sopivat pääsiäisruokien seuraan.
Rapea alkupala tai rouskuva lisuke
Peruna sopii pienellä vaivannäöllä myös aterian alkupalaksi. Laita pienikokoiset rapeaksi paistetut perunat juhlavasti tarjolle. Lusikoi jokaisen perunan päälle hieman mätiä, ranskankermaa ja tilliä. Voit kokeilla myös italialaista makumaailmaa täyttämällä perunat pestolla ja mozzarellalla.
Jos kaipaat ruokapöytään rapeaa elementtiä, paista perunat rösteiksi, ihastuttaviksi annanperunoiksi tai perinteisempään hasselbackan tapaan.
Perunasalaatti sopii erityisesti lounaalle
Kevät on jo pitkällä ja vappukin kohta kulman takana, joten perunasalaatit palaavat taas ruokapöytiin. Mausta pääsiäisen perunasalaatti pähkinäisellä tahinilla ja pirteällä sitruunalla. Perunasalaatissakin voit luottaa italialaisiin makuihin tai valita yllättävän sinihomejuustosta makua saavan vaihtoehdon.