Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna chili.
Kuullota sipulit pehmeiksi öljyssä. Lisää joukkoon valkosipuli, chili, inkivääri, garam masala ja juustokumina. Kuullota vielä pari minuuttia.
Lisää pannulle tomaattipyree ja pinaatti. Kuumenna kunnes pinaatti sulaa, välillä sekoittaen. Jos seos vaikuttaa kuivalta, lisää 0,5-1 dl vettä. Kuutioi leipäjuusto pinaatin sulaessa.
Lisää suola ja kerma. Kiehauta. Kääntele juustopalat kastikkeen joukkoon ja kuumenna, mutta älä enää keitä.
Vinkki: Herkullinen vegaaninen versio valmistuu vaihtamalla leipäjuusto paistettuihin kaurapala- tai tofukuutioihin ja ruokakerma vegaaniseen versioon. Voit myös käyttää tuoretta pinaattia. Soseuta pinaatti tällöin vesitilkan kanssa esimerkiksi sauvasekoittimella.
Tarjoa esimerkiksi riisin, naan-leivän, paksun jogurtin ja korianterisilpun kanssa.
*200 g pakastesipulikuutioita vastaa kahta sipulia.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1590
380
29,0 g
14,8 g
8,5 g
7,3 g
2,0 g
19,3 g
2,0 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl garam masalaa,
1 tl juustokuminaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli