Palak paneer

arvosana4/5

(10)arviota
4 Annosta

30 min

Palak paneer eli juustoa pinaatti-kermakastikkeessa on intialaisen keittiön suosikkiruokia. Lämpimän mausteinen curry maistuu niin kasvis- kuin sekasyöjille. Tähän versioon käytetään paneer-juuston sijaan leipäjuustoa. Täyteläinen juusto pehmenee herkulliseksi kuumassa kastikkeessa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
300 g(2 ps) hienonnettua pinaattia (pakaste)
335 g(1 pkt) leipäjuustoa
3 kplvalkosipulinkynttä
1/2 - 1 kplpunaista chiliä
1 rklrypsiöljyä
200 g(1 ps) pakastesipulikuutioita
1 rklinkivääriä raastettuna
2 tlgaram masalaa
1 tljuustokuminaa
70 g(1 pkt) tomaattipyreetä
3/4 tlsuolaa
2 dl(1 prk) ruokakermaa

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna chili.

    MääräAinesosa
    3 kplvalkosipulinkynttä
    1/2 - 1 kplpunaista chiliä
  2. 2

    Kuullota sipulit pehmeiksi öljyssä. Lisää joukkoon valkosipuli, chili, inkivääri, garam masala ja juustokumina. Kuullota vielä pari minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 rklrypsiöljyä
    200 g(1 ps) pakastesipulikuutioita
    1 rklinkivääriä raastettuna
    2 tlgaram masalaa
    1 tljuustokuminaa
  3. 3

    Lisää pannulle tomaattipyree ja pinaatti. Kuumenna kunnes pinaatti sulaa, välillä sekoittaen. Jos seos vaikuttaa kuivalta, lisää 0,5-1 dl vettä. Kuutioi leipäjuusto pinaatin sulaessa.

    MääräAinesosa
    70 g(1 pkt) tomaattipyreetä
    300 g(2 ps) hienonnettua pinaattia (pakaste)
    335 g(1 pkt) leipäjuustoa
  4. 4

    Lisää suola ja kerma. Kiehauta. Kääntele juustopalat kastikkeen joukkoon ja kuumenna, mutta älä enää keitä. Tarjoa esimerkiksi riisin, naan-leivän, paksun jogurtin ja hienonnetun korianterin kanssa.

    MääräAinesosa
    3/4 tlsuolaa
    2 dl(1 prk) ruokakermaa

Vinkki: Herkullinen vegaaninen versio valmistuu vaihtamalla leipäjuusto paistettuihin tofukuutioihin ja ruokakerma vegaaniseen versioon. Voit myös käyttää tuoretta pinaattia. Soseuta pinaatti tällöin vesitilkan kanssa esimerkiksi sauvasekoittimella.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl garam masalaa, 1 tl juustokuminaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
23.12.2019
|
Päivitetty: 2.10.2025

Samankaltaisia reseptejä