Palak paneer - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Palak paneer

Annokset
4
Valmistusaika
30 min
Ruokavalio
Palak paneer eli juustoa pinaatti-kermakastikkeessa on intialaisen keittiön suosikkiruokia. Lämpimän mausteinen curry maistuu niin kasvis- kuin sekasyöjille. Tähän versioon käytetään paneer-juuston sijaan leipäjuustoa. Täyteläinen juusto pehmenee herkulliseksi kuumassa kastikkeessa.
Jaa Somessa

Ainekset

300 g
(2 ps) hienonnettua pinaattia (pakaste)
335 g
(1 pkt) leipäjuustoa
3 kpl
valkosipulinkynttä
1/2 - 1 kpl
punaista chiliä
1 rkl
rypsiöljyä
200 g
(1 ps) sipulikuutioita (pakaste)*
1 rkl
inkivääriä raastettuna
2 tl
garam masalaa
1 tl
juustokuminaa
70 g
(1 pkt) tomaattipyreetä
3/4 tl
suolaa
2 dl
(1 prk) ruokakermaa

Vinkki: Herkullinen vegaaninen versio valmistuu vaihtamalla leipäjuusto paistettuihin kaurapala- tai tofukuutioihin ja ruokakerma vegaaniseen versioon. Voit myös käyttää tuoretta pinaattia. Soseuta pinaatti tällöin vesitilkan kanssa esimerkiksi sauvasekoittimella.

Tarjoa esimerkiksi riisin, naan-leivän, paksun jogurtin ja korianterisilpun kanssa.

*200 g pakastesipulikuutioita vastaa kahta sipulia.

Näin teet

1

Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna chili.

3 kpl
valkosipulinkynttä
1/2 - 1 kpl
punaista chiliä
2

Kuullota sipulit pehmeiksi öljyssä. Lisää joukkoon valkosipuli, chili, inkivääri, garam masala ja juustokumina. Kuullota vielä pari minuuttia.

1 rkl
rypsiöljyä
200 g
(1 ps) sipulikuutioita (pakaste)*
1 rkl
inkivääriä raastettuna
2 tl
garam masalaa
1 tl
juustokuminaa
3

Lisää pannulle tomaattipyree ja pinaatti. Kuumenna kunnes pinaatti sulaa, välillä sekoittaen. Jos seos vaikuttaa kuivalta, lisää 0,5-1 dl vettä. Kuutioi leipäjuusto pinaatin sulaessa.

70 g
(1 pkt) tomaattipyreetä
300 g
(2 ps) hienonnettua pinaattia (pakaste)
335 g
(1 pkt) leipäjuustoa
4

Lisää suola ja kerma. Kiehauta. Kääntele juustopalat kastikkeen joukkoon ja kuumenna, mutta älä enää keitä.

3/4 tl
suolaa
2 dl
(1 prk) ruokakermaa
Resepti
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat
Panu Pälviä
Julkaistu: 23.12.2019
Muokattu: 9.1.2020

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja9 g34 g
Proteiinia19 g77 g
Rasvaa29 g116 g
Kuituja2 g8 g
Energiaa kj1590 6361
Energiaa kcal380 1518

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 tl garam masalaa

  • 1 tl juustokuminaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja9 g34 g
Proteiinia19 g77 g
Rasvaa29 g116 g
Kuituja2 g8 g
Energiaa kj1590 6361
Energiaa kcal380 1518

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 tl garam masalaa

  • 1 tl juustokuminaa

Resepti
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat
Panu Pälviä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.