Palak paneer
30 min

Nappaa talteen!
Palak paneer eli juustoa pinaatti-kermakastikkeessa on intialaisen keittiön suosikkiruokia. Lämpimän mausteinen curry maistuu niin kasvis- kuin sekasyöjille. Tähän versioon käytetään paneer-juuston sijaan leipäjuustoa. Täyteläinen juusto pehmenee herkulliseksi kuumassa kastikkeessa.
| 300 g | (2 ps) hienonnettua pinaattia (pakaste) |
| 335 g | (1 pkt) leipäjuustoa |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1/2 - 1 kpl | punaista chiliä |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 200 g | (1 ps) pakastesipulikuutioita |
| 1 rkl | inkivääriä raastettuna |
| 2 tl | garam masalaa |
| 1 tl | juustokuminaa |
| 70 g | (1 pkt) tomaattipyreetä |
| 3/4 tl | suolaa |
| 2 dl | (1 prk) ruokakermaa |
- 1.
Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna chili.
- 2.
Kuullota sipulit pehmeiksi öljyssä. Lisää joukkoon valkosipuli, chili, inkivääri, garam masala ja juustokumina. Kuullota vielä pari minuuttia.
- 3.
Lisää pannulle tomaattipyree ja pinaatti. Kuumenna kunnes pinaatti sulaa, välillä sekoittaen. Jos seos vaikuttaa kuivalta, lisää 0,5-1 dl vettä. Kuutioi leipäjuusto pinaatin sulaessa.
- 4.
Lisää suola ja kerma. Kiehauta. Kääntele juustopalat kastikkeen joukkoon ja kuumenna, mutta älä enää keitä. Tarjoa esimerkiksi riisin, naan-leivän, paksun jogurtin ja hienonnetun korianterin kanssa.
Palak paneer eli juustoa pinaatti-kermakastikkeessa on intialaisen keittiön suosikkiruokia. Lämpimän mausteinen curry maistuu niin kasvis- kuin sekasyöjille. Tähän versioon käytetään paneer-juuston sijaan leipäjuustoa. Täyteläinen juusto pehmenee herkulliseksi kuumassa kastikkeessa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | (2 ps) hienonnettua pinaattia (pakaste) |
| 335 g | (1 pkt) leipäjuustoa |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1/2 - 1 kpl | punaista chiliä |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 200 g | (1 ps) pakastesipulikuutioita |
| 1 rkl | inkivääriä raastettuna |
| 2 tl | garam masalaa |
| 1 tl | juustokuminaa |
| 70 g | (1 pkt) tomaattipyreetä |
| 3/4 tl | suolaa |
| 2 dl | (1 prk) ruokakermaa |
Valmistus
- 1
Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna chili.
Määrä Ainesosa 3 kpl valkosipulinkynttä 1/2 - 1 kpl punaista chiliä - 2
Kuullota sipulit pehmeiksi öljyssä. Lisää joukkoon valkosipuli, chili, inkivääri, garam masala ja juustokumina. Kuullota vielä pari minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 rkl rypsiöljyä 200 g (1 ps) pakastesipulikuutioita 1 rkl inkivääriä raastettuna 2 tl garam masalaa 1 tl juustokuminaa - 3
Lisää pannulle tomaattipyree ja pinaatti. Kuumenna kunnes pinaatti sulaa, välillä sekoittaen. Jos seos vaikuttaa kuivalta, lisää 0,5-1 dl vettä. Kuutioi leipäjuusto pinaatin sulaessa.
Määrä Ainesosa 70 g (1 pkt) tomaattipyreetä 300 g (2 ps) hienonnettua pinaattia (pakaste) 335 g (1 pkt) leipäjuustoa - 4
Lisää suola ja kerma. Kiehauta. Kääntele juustopalat kastikkeen joukkoon ja kuumenna, mutta älä enää keitä. Tarjoa esimerkiksi riisin, naan-leivän, paksun jogurtin ja hienonnetun korianterin kanssa.
Määrä Ainesosa 3/4 tl suolaa 2 dl (1 prk) ruokakermaa
Vinkki: Herkullinen vegaaninen versio valmistuu vaihtamalla leipäjuusto paistettuihin tofukuutioihin ja ruokakerma vegaaniseen versioon. Voit myös käyttää tuoretta pinaattia. Soseuta pinaatti tällöin vesitilkan kanssa esimerkiksi sauvasekoittimella.
Ravintosisältö
381
Energiaa kcal
1598
Energiaa kj
29,0 g
Rasvaa
14,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
8,8 g
Hiilihydraatteja
6,5 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
19,3 g
Proteiinia
2,0 g
Suolaa
381
Energiaa kcal
1598
Energiaa kj
29,0 g
Rasvaa
14,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
8,8 g
Hiilihydraatteja
6,5 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
19,3 g
Proteiinia
2,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl garam masalaa, 1 tl juustokuminaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























