Palak paneer | Pataruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Palak paneer
Play

Palak paneer

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Palak paneer eli juustoa pinaatti-kermakastikkeessa on intialaisen keittiön suosikkiruokia. Lämpimän mausteinen curry maistuu niin kasvis- kuin sekasyöjille. Tähän versioon käytetään paneer-juuston sijaan leipäjuustoa. Täyteläinen juusto pehmenee herkulliseksi kuumassa kastikkeessa.

Ruokavaliot

Ainekset

300 g
(2 ps) hienonnettua pinaattia (pakaste)
335 g
(1 pkt) leipäjuustoa
3 kpl
valkosipulinkynttä
1/2 - 1 kpl
punaista chiliä
1 rkl
rypsiöljyä
200 g
(1 ps) sipulikuutioita (pakaste)*
1 rkl
inkivääriä raastettuna
2 tl
garam masalaa
1 tl
juustokuminaa
70 g
(1 pkt) tomaattipyreetä
3/4 tl
suolaa
2 dl
(1 prk) ruokakermaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna chili.

3 kpl
valkosipulinkynttä
1/2 - 1 kpl
punaista chiliä
2

Kuullota sipulit pehmeiksi öljyssä. Lisää joukkoon valkosipuli, chili, inkivääri, garam masala ja juustokumina. Kuullota vielä pari minuuttia.

1 rkl
rypsiöljyä
200 g
(1 ps) sipulikuutioita (pakaste)*
1 rkl
inkivääriä raastettuna
2 tl
garam masalaa
1 tl
juustokuminaa
3

Lisää pannulle tomaattipyree ja pinaatti. Kuumenna kunnes pinaatti sulaa, välillä sekoittaen. Jos seos vaikuttaa kuivalta, lisää 0,5-1 dl vettä. Kuutioi leipäjuusto pinaatin sulaessa.

70 g
(1 pkt) tomaattipyreetä
300 g
(2 ps) hienonnettua pinaattia (pakaste)
335 g
(1 pkt) leipäjuustoa
4

Lisää suola ja kerma. Kiehauta. Kääntele juustopalat kastikkeen joukkoon ja kuumenna, mutta älä enää keitä.

3/4 tl
suolaa
2 dl
(1 prk) ruokakermaa

Vinkki: Herkullinen vegaaninen versio valmistuu vaihtamalla leipäjuusto paistettuihin kaurapala- tai tofukuutioihin ja ruokakerma vegaaniseen versioon. Voit myös käyttää tuoretta pinaattia. Soseuta pinaatti tällöin vesitilkan kanssa esimerkiksi sauvasekoittimella.

Tarjoa esimerkiksi riisin, naan-leivän, paksun jogurtin ja korianterisilpun kanssa.

*200 g pakastesipulikuutioita vastaa kahta sipulia.

Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 23.12.2019
Muokattu: 9.3.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1590

380

29,0 g

14,8 g

8,5 g

7,3 g

2,0 g

19,3 g

2,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl garam masalaa,

1 tl juustokuminaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli