Paneroitu hauki

arvosana4/5

(4)arviota
4 Annosta

30 min (josta 30 min aktiivista)

Kananmunasta, vehnäjauhoista ja korppujauhoista tehty kaksinkertainen leivitys tuo haukifileisiin ihanan rapean pinnan! Panerointi pitää fileet sisältä mehevinä, antaa makua ja tuo kauniin kullanruskean paistopinnan.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa

Ainekset

600 ghaukifileetä (ruodotonta)
2 kplkananmunaa
3/4 dlvehnäjauhoja
1 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna
1 1/2 dlkorppujauhoja

Paistamiseen

2 rklrypsiöljyä
2 rklvoita

Valmistus

  1. 1

    Kuivaa kalan pinta. Paloittele neljään osaan. Vatkaa munien rakenne rikki syvällä lautasella. Mittaa toiselle lautaselle vehnäjauhot ja mausteet sekä kolmannelle korppujauhot. Pyöräytä fileet ensin vehnäjauhoseoksessa, karista ylimääräinen pois. Pyöräytä sitten munassa, valuta ylimääräinen pois. Lopuksi pyöräytä korppujauhoissa.

    MääräAinesosa
    600 ghaukifileetä (ruodotonta)
    2 kplkananmunaa
    3/4 dlvehnäjauhoja
    1 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
    1 1/2 dlkorppujauhoja
  2. 2

    Kuumenna öljy ja voi pannulla. Vaahdon laskettua paista kalapalat kullanruskeiksi keskilämmöllä 2−3 minuuttia molemmin puolin tai kunnes kala on kypsää. Nosta kalapalat talouspaperin päälle. Tarjoa esimerkiksi perunamuusin ja kermaviilikastikkeen kanssa.

    MääräAinesosa
    2 rklrypsiöljyä
    2 rklvoita

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
21.2.2021
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä