Kuivaa kalan pinta. Paloittele neljään osaan. Vatkaa munien rakenne rikki syvällä lautasella. Mittaa toiselle lautaselle vehnäjauhot ja mausteet sekä kolmannelle korppujauhot. Pyöräytä fileet ensin vehnäjauhoseoksessa, karista ylimääräinen pois. Pyöräytä sitten munassa, valuta ylimääräinen pois. Lopuksi pyöräytä korppujauhoissa.
Kuumenna öljy ja voi pannulla. Vaahdon laskettua paista kalapalat kullanruskeiksi keskilämmöllä 2−3 minuuttia molemmin puolin tai kunnes kala on kypsää. Nosta kalapalat talouspaperin päälle. Tarjoa esimerkiksi perunamuusin ja kermaviilikastikkeen kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
383
1602
16,3 g
5,3 g
22,8 g
0,5 g
1,3 g
35,8 g
1,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli