Kuivaa kalan pinta. Paloittele neljään osaan. Vatkaa munien rakenne rikki syvällä lautasella. Mittaa toiselle lautaselle vehnäjauhot ja mausteet sekä kolmannelle korppujauhot. Pyöräytä fileet ensin vehnäjauhoseoksessa, karista ylimääräinen pois. Pyöräytä sitten munassa, valuta ylimääräinen pois. Lopuksi pyöräytä korppujauhoissa.
Kuumenna öljy ja voi pannulla. Vaahdon laskettua paista kalapalat kullanruskeiksi keskilämmöllä 2−3 minuuttia molemmin puolin tai kunnes kala on kypsää. Nosta kalapalat talouspaperin päälle. Tarjoa esimerkiksi perunamuusin ja kermaviilikastikkeen kanssa.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1602
383
16,3 g
5,3 g
22,8 g
0,5 g
1,3 g
35,8 g
1,9 g
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli