Paneroitu hauki
30 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kananmunasta, vehnäjauhoista ja korppujauhoista tehty kaksinkertainen leivitys tuo haukifileisiin ihanan rapean pinnan! Panerointi pitää fileet sisältä mehevinä, antaa makua ja tuo kauniin kullanruskean paistopinnan.
| Ainekset | |
|---|---|
| 600 g | haukifileetä (ruodotonta) |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 3/4 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1 1/2 dl | korppujauhoja |
| Paistamiseen | |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 2 rkl | voita |
- 1.
Kuivaa kalan pinta. Paloittele neljään osaan. Vatkaa munien rakenne rikki syvällä lautasella. Mittaa toiselle lautaselle vehnäjauhot ja mausteet sekä kolmannelle korppujauhot. Pyöräytä fileet ensin vehnäjauhoseoksessa, karista ylimääräinen pois. Pyöräytä sitten munassa, valuta ylimääräinen pois. Lopuksi pyöräytä korppujauhoissa.
- 2.
Kuumenna öljy ja voi pannulla. Vaahdon laskettua paista kalapalat kullanruskeiksi keskilämmöllä 2−3 minuuttia molemmin puolin tai kunnes kala on kypsää. Nosta kalapalat talouspaperin päälle. Tarjoa esimerkiksi perunamuusin ja kermaviilikastikkeen kanssa.
Kananmunasta, vehnäjauhoista ja korppujauhoista tehty kaksinkertainen leivitys tuo haukifileisiin ihanan rapean pinnan! Panerointi pitää fileet sisältä mehevinä, antaa makua ja tuo kauniin kullanruskean paistopinnan.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Ainekset | |
| 600 g | haukifileetä (ruodotonta) |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 3/4 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1 1/2 dl | korppujauhoja |
Paistamiseen | |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 2 rkl | voita |
Valmistus
- 1
Kuivaa kalan pinta. Paloittele neljään osaan. Vatkaa munien rakenne rikki syvällä lautasella. Mittaa toiselle lautaselle vehnäjauhot ja mausteet sekä kolmannelle korppujauhot. Pyöräytä fileet ensin vehnäjauhoseoksessa, karista ylimääräinen pois. Pyöräytä sitten munassa, valuta ylimääräinen pois. Lopuksi pyöräytä korppujauhoissa.
Määrä Ainesosa 600 g haukifileetä (ruodotonta) 2 kpl kananmunaa 3/4 dl vehnäjauhoja 1 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna 1 1/2 dl korppujauhoja - 2
Kuumenna öljy ja voi pannulla. Vaahdon laskettua paista kalapalat kullanruskeiksi keskilämmöllä 2−3 minuuttia molemmin puolin tai kunnes kala on kypsää. Nosta kalapalat talouspaperin päälle. Tarjoa esimerkiksi perunamuusin ja kermaviilikastikkeen kanssa.
Määrä Ainesosa 2 rkl rypsiöljyä 2 rkl voita
Ravintosisältö
383
Energiaa kcal
1602
Energiaa kj
16,3 g
Rasvaa
5,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
22,8 g
Hiilihydraatteja
0,5 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
35,8 g
Proteiinia
1,9 g
Suolaa
383
Energiaa kcal
1602
Energiaa kj
16,3 g
Rasvaa
5,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
22,8 g
Hiilihydraatteja
0,5 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
35,8 g
Proteiinia
1,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























