Papaija-possuwokki
30 min

Nappaa talteen!
Nopeasti valmistuva possuwokki saa makua makeasta papaijasta, kirpeästä limestä ja chilikastikkeesta. Viimeistele annos rouskuvilla suolapähkinöillä ja hienonnetulla korianterilla.
| 400 g | (1 pkt) porsaan maustamattomia lihasuikaleita |
| 150 g | riisinuudelia |
| 1 kpl | papaija |
| 1/2 kpl | purjoa |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 200 g | herkkusieniä |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 3 rkl | soijakastiketta |
| 2 rkl | makeaa chilikastiketta |
| 2 rkl | limemehua |
| 1/2 dl | suolapähkinöitä |
| 1 kpl | ruukku korianteria |
- 1.
Ota lihasuikaleet huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen valmistusta. Keitä riisinuudelit kypsiksi kiehuvassa vedessä pakkauksen ohjeen mukaisesti. Kaada nuudelit lävikköön ja huuhtele kylmällä vedellä, jotta ne eivät tartu toisiinsa.
- 2.
Halkaise papaija. Kaavi siemenet pois, kuori ja kuutioi. Halkaise purjo, huuhtele se huolellisesti ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Puhdista ja viipaloi herkkusienet.
- 3.
Kuumenna öljy pannussa. Lisää lihasuikaleet ja paista pari minuuttia. Mausta suolalla. Lisää purjo, valkosipuli ja herkkusienet. Paista sekoitellen viisi minuuttia. Lisää riisinuudelit ja papaija. Mausta soija- ja chilikastikkeella sekä limemehulla.
- 4.
Lisää lopuksi suolapähkinät ja hienonna joukkoon korianteri.
Papaija-possuwokki
Nopeasti valmistuva possuwokki saa makua makeasta papaijasta, kirpeästä limestä ja chilikastikkeesta. Viimeistele annos rouskuvilla suolapähkinöillä ja hienonnetulla korianterilla.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | (1 pkt) porsaan maustamattomia lihasuikaleita |
| 150 g | riisinuudelia |
| 1 kpl | papaija |
| 1/2 kpl | purjoa |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 200 g | herkkusieniä |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 3 rkl | soijakastiketta |
| 2 rkl | makeaa chilikastiketta |
| 2 rkl | limemehua |
| 1/2 dl | suolapähkinöitä |
| 1 kpl | ruukku korianteria |
Valmistus
- 1
Ota lihasuikaleet huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen valmistusta. Keitä riisinuudelit kypsiksi kiehuvassa vedessä pakkauksen ohjeen mukaisesti. Kaada nuudelit lävikköön ja huuhtele kylmällä vedellä, jotta ne eivät tartu toisiinsa.
Määrä Ainesosa 400 g (1 pkt) porsaan maustamattomia lihasuikaleita 150 g riisinuudelia - 2
Halkaise papaija. Kaavi siemenet pois, kuori ja kuutioi. Halkaise purjo, huuhtele se huolellisesti ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Puhdista ja viipaloi herkkusienet.
Määrä Ainesosa 1 kpl papaija 1/2 kpl purjoa 2 kpl valkosipulinkynttä 200 g herkkusieniä - 3
Kuumenna öljy pannussa. Lisää lihasuikaleet ja paista pari minuuttia. Mausta suolalla. Lisää purjo, valkosipuli ja herkkusienet. Paista sekoitellen viisi minuuttia. Lisää riisinuudelit ja papaija. Mausta soija- ja chilikastikkeella sekä limemehulla.
Määrä Ainesosa 2 rkl rypsiöljyä 1/2 tl suolaa 2 rkl makeaa chilikastiketta 2 rkl limemehua - 4
Lisää lopuksi suolapähkinät ja hienonna joukkoon korianteri.
Määrä Ainesosa 1/2 dl suolapähkinöitä 1 kpl ruukku korianteria
Ravintosisältö
453
Energiaa kcal
1896
Energiaa kj
17,8 g
Rasvaa
3,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
43,0 g
Hiilihydraatteja
10,3 g
Sokereita
3,8 g
Kuituja
27,5 g
Proteiinia
2,8 g
Suolaa
453
Energiaa kcal
1896
Energiaa kj
17,8 g
Rasvaa
3,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
43,0 g
Hiilihydraatteja
10,3 g
Sokereita
3,8 g
Kuituja
27,5 g
Proteiinia
2,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl limemehua.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























