Papaija-possuwokki

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min

Nopeasti valmistuva possuwokki saa makua makeasta papaijasta, kirpeästä limestä ja chilikastikkeesta. Viimeistele annos rouskuvilla suolapähkinöillä ja hienonnetulla korianterilla.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 g(1 pkt) porsaan maustamattomia lihasuikaleita
150 griisinuudelia
1 kplpapaija
1/2 kplpurjoa
2 kplvalkosipulinkynttä
200 gherkkusieniä
2 rklrypsiöljyä
1/2 tlsuolaa
3 rklsoijakastiketta
2 rklmakeaa chilikastiketta
2 rkllimemehua
1/2 dlsuolapähkinöitä
1 kplruukku korianteria

Valmistus

  1. 1

    Ota lihasuikaleet huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen valmistusta. Keitä riisinuudelit kypsiksi kiehuvassa vedessä pakkauksen ohjeen mukaisesti. Kaada nuudelit lävikköön ja huuhtele kylmällä vedellä, jotta ne eivät tartu toisiinsa.

    MääräAinesosa
    400 g(1 pkt) porsaan maustamattomia lihasuikaleita
    150 griisinuudelia
  2. 2

    Halkaise papaija. Kaavi siemenet pois, kuori ja kuutioi. Halkaise purjo, huuhtele se huolellisesti ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Puhdista ja viipaloi herkkusienet.

    MääräAinesosa
    1 kplpapaija
    1/2 kplpurjoa
    2 kplvalkosipulinkynttä
    200 gherkkusieniä
  3. 3

    Kuumenna öljy pannussa. Lisää lihasuikaleet ja paista pari minuuttia. Mausta suolalla. Lisää purjo, valkosipuli ja herkkusienet. Paista sekoitellen viisi minuuttia. Lisää riisinuudelit ja papaija. Mausta soija- ja chilikastikkeella sekä limemehulla.

    MääräAinesosa
    2 rklrypsiöljyä
    1/2 tlsuolaa
    2 rklmakeaa chilikastiketta
    2 rkllimemehua
  4. 4

    Lisää lopuksi suolapähkinät ja hienonna joukkoon korianteri.

    MääräAinesosa
    1/2 dlsuolapähkinöitä
    1 kplruukku korianteria

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl limemehua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Suvi Rüster
Kuvausjärjestelyt:
Kaisa Jouhki
Kuvat:
Panu Pälviä
18.2.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä