Parsa-nuudelisalaatti

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Kevyt ja helppo parsa-nuudelisalaatti sopii hyvin vaikkapa lounaaksi. Salaattiin tulee myös kurkkua ja kevätsipulin varsia.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
250 gvihreää parsaa
1 kpllevy nuudeleita
1/2 kplkurkkua
3 kplkevätsipulin vartta
1 kpllimetti
2 rklhienonnettua basilikaa
2 rklhienonnettua minttua
1 rkloliiviöljyä
suolaa
rouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele parsat ja poista tyvestä puumainen, kova osa. Kuori varret nupun alta, latvasta tyveen päin liikkuvateräisellä kuorimaveitsellä. Paloittele parsat ja kypsennä nuudelien kanssa kiehuvassa vedessä muutama minuutti. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta.

    MääräAinesosa
    250 gvihreää parsaa
    1 kpllevy nuudeleita
  2. 2

    Raasta kurkku karkeaksi. Hienonna kevätsipulin varret. Pese ja raasta limetin kuori, purista mehu. Sekoita salaatin ainekset limetin kuoren ja mehun sekä hienonnettujen yrttien ja öljyn kanssa.

    MääräAinesosa
    1/2 kplkurkkua
    3 kplkevätsipulin vartta
    1 kpllimetti
    2 rklhienonnettua basilikaa
    2 rklhienonnettua minttua
    1 rkloliiviöljyä
  3. 3

    Mausta suolalla ja pippurilla. Anna maustua viileässä hetki ennen tarjoilua.

    MääräAinesosa
    rouhittua mustapippuria
    suolaa

Vinkki: Keitä parsan kuorista ja puumaisista tyvipaloista kasvisliemi. Käytä keittoihin tai kastikkeisiin.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Limetti, 2 rkl Hienonnettua minttua, Suolaa, Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä