Parsa-nuudelisalaatti
15 min

Nappaa talteen!
Kevyt ja helppo parsa-nuudelisalaatti sopii hyvin vaikkapa lounaaksi. Salaattiin tulee myös kurkkua ja kevätsipulin varsia.
| 250 g | vihreää parsaa |
| 1 kpl | levy nuudeleita |
| 1/2 kpl | kurkkua |
| 3 kpl | kevätsipulin vartta |
| 1 kpl | limetti |
| 2 rkl | hienonnettua basilikaa |
| 2 rkl | hienonnettua minttua |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| suolaa | |
| rouhittua mustapippuria |
- 1.
Huuhtele parsat ja poista tyvestä puumainen, kova osa. Kuori varret nupun alta, latvasta tyveen päin liikkuvateräisellä kuorimaveitsellä. Paloittele parsat ja kypsennä nuudelien kanssa kiehuvassa vedessä muutama minuutti. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta.
- 2.
Raasta kurkku karkeaksi. Hienonna kevätsipulin varret. Pese ja raasta limetin kuori, purista mehu. Sekoita salaatin ainekset limetin kuoren ja mehun sekä hienonnettujen yrttien ja öljyn kanssa.
- 3.
Mausta suolalla ja pippurilla. Anna maustua viileässä hetki ennen tarjoilua.
Parsa-nuudelisalaatti
Kevyt ja helppo parsa-nuudelisalaatti sopii hyvin vaikkapa lounaaksi. Salaattiin tulee myös kurkkua ja kevätsipulin varsia.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 250 g | vihreää parsaa |
| 1 kpl | levy nuudeleita |
| 1/2 kpl | kurkkua |
| 3 kpl | kevätsipulin vartta |
| 1 kpl | limetti |
| 2 rkl | hienonnettua basilikaa |
| 2 rkl | hienonnettua minttua |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| suolaa | |
| rouhittua mustapippuria |
Valmistus
- 1
Huuhtele parsat ja poista tyvestä puumainen, kova osa. Kuori varret nupun alta, latvasta tyveen päin liikkuvateräisellä kuorimaveitsellä. Paloittele parsat ja kypsennä nuudelien kanssa kiehuvassa vedessä muutama minuutti. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta.
Määrä Ainesosa 250 g vihreää parsaa 1 kpl levy nuudeleita - 2
Raasta kurkku karkeaksi. Hienonna kevätsipulin varret. Pese ja raasta limetin kuori, purista mehu. Sekoita salaatin ainekset limetin kuoren ja mehun sekä hienonnettujen yrttien ja öljyn kanssa.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl kurkkua 3 kpl kevätsipulin vartta 1 kpl limetti 2 rkl hienonnettua basilikaa 2 rkl hienonnettua minttua 1 rkl oliiviöljyä - 3
Mausta suolalla ja pippurilla. Anna maustua viileässä hetki ennen tarjoilua.
Määrä Ainesosa rouhittua mustapippuria suolaa
Vinkki: Keitä parsan kuorista ja puumaisista tyvipaloista kasvisliemi. Käytä keittoihin tai kastikkeisiin.
Ravintosisältö
115
Energiaa kcal
480
Energiaa kj
4,5 g
Rasvaa
0,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
13,3 g
Hiilihydraatteja
1,8 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
3,8 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
115
Energiaa kcal
480
Energiaa kj
4,5 g
Rasvaa
0,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
13,3 g
Hiilihydraatteja
1,8 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
3,8 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Limetti, 2 rkl Hienonnettua minttua, Suolaa, Rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























