Parsa-nuudelisalaatti - Yhteishyvä

Parsa-nuudelisalaatti

???
Annokset
4
Valmistusaika
15 min
Kevyt parsa-nuudelisalaatti sopii hyvin lounaaksi. Parsan kuorista ja puumaisista tyvipaloista voit keittää kasvisliemen ja käyttää sitä keittoihin tai kastikkeisiin.
Jaa Somessa

Ainekset

250 g
Vihreää parsaa
1 kpl
Levy nuudeleita
1/2 kpl
Kurkkua
3 kpl
Kevätsipulin vartta
1 kpl
Limetti
2 rkl
Hienonnettua basilikaa
2 rkl
Hienonnettua minttua
1 rkl
Oliiviöljyä
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Näin teet

1

Huuhtele parsat ja poista tyvestä puumainen, kova osa. Kuori varret nupun alta, latvasta tyveen päin liikkuvateräisellä kuorimaveitsellä. Paloittele parsat ja kypsennä nuudelien kanssa kiehuvassa vedessä muutama minuutti. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta.
Raasta kurkku karkeaksi. Hienonna kevätsipulin varret. Pese ja raasta limetin kuori, purista mehu. Sekoita salaatin ainekset limetin kuoren ja mehun sekä hienonnettujen yrttien ja öljyn kanssa.
Mausta suolalla ja pippurilla. Anna maustua viileässä hetki ennen tarjoilua.

Vinkki:
Keitä parsan kuorista ja puumaisista tyvipaloista kasvisliemi. Käytä keittoihin tai kastikkeisiin.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 24.3.2016
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja13 g53 g
Proteiinia4 g15 g
Rasvaa5 g18 g
Kuituja3 g12 g
Energiaa kj480 1918
Energiaa kcal115 458

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Limetti

  • 2 rkl Hienonnettua minttua

  • Suolaa

  • Rouhittua mustapippuria

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja13 g53 g
Proteiinia4 g15 g
Rasvaa5 g18 g
Kuituja3 g12 g
Energiaa kj480 1918
Energiaa kcal115 458

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Limetti

  • 2 rkl Hienonnettua minttua

  • Suolaa

  • Rouhittua mustapippuria

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.