Pinaatti-broilerikiusaus

arvosana5/5

(2)arviota
4 Annosta

Noin 1,5 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Pinaatti-broilerikiusaus sopii saa potkua pinaatista ja palsternakasta. Maidoton uuniruoka mehevöitetään lempeällä kaurapohjaisella kermankorvikkeella.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 gbroilerinjauhelihaa
1 rklrypsiöljyä
1 tlkuivattua timjamia
2 tlsuolaa
600 gjauhoisia perunoita
400 gpalsternakkaa
150 gpinaattia
1 kplruukku ruohosipulia
4 dlkauravalmistetta

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paista jauheliha öljyssä pannulla. Mausta timjamilla ja 1 tl:lla suolaa.

    MääräAinesosa
    400 gbroilerinjauhelihaa
    1 rklrypsiöljyä
    1 tlkuivattua timjamia
    2 tlsuolaa
  2. 2

    Kuori perunat ja palsternakka. Suikaloi tai raasta ne karkeaksi raasteeksi. Huuhtele ja hienonna pinaatti. Hienonna ruohosipuli.

    MääräAinesosa
    600 gjauhoisia perunoita
    400 gpalsternakkaa
    150 gpinaattia
    1 kplruukku ruohosipulia
  3. 3

    Sekoita 2 litran uunivuoassa kasvisraasteet, 1 tl suolaa, pinaatti, ruohosipuli ja paistettu jauheliha. Kaada kauravalmiste joukkoon.

    MääräAinesosa
    4 dlkauravalmistetta
  4. 4

    Kypsennä kiusausta uunissa noin 50 minuuttia, kunnes kasvikset tuntuvat pehmeiltä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Suvi Rüster
Kuvat:
Panu Pälviä
13.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä