Pinaatti-broilerikiusaus | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Pinaatti-broilerikiusaus

Pinaatti-broilerikiusaus

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Lempeä broilerikiusaus sopii fodmap-ruokavalioon. Maidoton kiusaus saa potkua pinaatista ja ruohosipulista ja mehevyyttä kaurakermasta.

Ainekset

400 g
Broilerinjauhelihaa
1 rkl
Rypsiöljyä
1 tl
Kuivattua timjamia
2 tl
Suolaa
1 kg
Kasviksia (esim. 2 jauhoista perunaa ja 2 palsternakkaa)
1 l
Pinaattia
1 dl
Ruohosipulia hienonnettuna
100 g
Kasvirasvavalmistetta ("kasvisrasvajuustoa")
4 dl
Kauravalmistetta ("kermaa")

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Säädä uuni 200 asteeseen. Paista jauheliha öljyssä pannulla. Mausta timjamilla ja 1 tl:lla suolaa.

400 g
Broilerinjauhelihaa
1 rkl
Rypsiöljyä
1 tl
Kuivattua timjamia
2 tl
Suolaa
2

Kuori kasvikset. Raasta ne karkeaksi raasteeksi tai suikaloi kasvisleikkurilla. Huuhtele ja hienonna pinaatti. Hienonna ruohosipuli.

1 kg
Kasviksia (esim. 2 jauhoista perunaa ja 2 palsternakkaa)
1 l
Pinaattia
1 dl
Ruohosipulia hienonnettuna
3

Sekoita 2 litran uunivuoassa kasvisraasteet, 1 tl suolaa, pinaatti, ruohosipuli ja paistettu jauheliha. Raasta kasvirasvavalmiste ja sekoita se kiusaukseen. Kaada kauravalmiste joukkoon.

2 tl
Suolaa
100 g
Kasvirasvavalmistetta ("kasvisrasvajuustoa")
4 dl
Kauravalmistetta ("kermaa")
4

Kypsennä uunissa noin 50 minuuttia, kunnes kasvikset tuntuvat pehmeiltä.

Resepti:
Suvi Rüster
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 9.10.2018
Muokattu: 9.3.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2227

532

30,3 g

9,5 g

30,8 g

15,3 g

11,5 g

28,0 g

0,8 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Kuivattua timjamia,

2 tl Suolaa,

1 l Pinaattia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli