Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pippurinen nyhtöbroileri

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Hauduta broileri meheväksi mausteliemessä ja revi liha suikaleiksi nyhtöpossun tapaan. Viimeistele nyhtökana rosee- ja mustapippurirouheella.

Ainekset

1 kpl
sipuli
3 kpl
valkosipulinkynttä
1 kg
(1 pkt) broilerin koipireisiä
4 dl
vettä
1 rkl
siirappia
3 rkl
soijakastiketta (gluteenitonta)
2 rkl
ketsuppia
1 kpl
kanaliemikuutio (gluteeniton)
1 rkl
kokonaisia mustapippureita
1/2 rkl
roseepippureita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Säädä uuni 150 asteeseen. Kuori ja lohko sipuli. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Laita broilerit ja sipulit korkeareunaiseen uunivuokaan.

3 kpl
valkosipulinkynttä
1 kpl
sipuli
1 kg
(1 pkt) broilerin koipireisiä
2

Mittaa kattilaan vesi, siirappi, soijakastike ja ketsuppi. Murenna sekaan liemikuutio. Rouhi mustapippurit karkeiksi. Lisää puolet pippureista liemeen ja säästä loput viimeistelyyn. Kiehauta liemi ja kaada vuokaan broilerien päälle. Peitä foliolla.

4 dl
vettä
2 rkl
ketsuppia
1 rkl
siirappia
3 rkl
soijakastiketta (gluteenitonta)
1 kpl
kanaliemikuutio (gluteeniton)
1 rkl
kokonaisia mustapippureita
3

Kypsennä broilereita uunissa noin 2 tuntia. Nosta koivet liemestä ja anna jäähtyä hetki. Irrota liha luista ja revi suikaleiksi. Lisää 2–3 rkl lientä suikaleiden sekaan. Rouhi roseepippurit. Ripottele rouhitut rosee- ja mustapippurit broilerin pinnalle.

1/2 rkl
roseepippureita
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 23.9.2019
|
Muokattu: 10.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

342

1431

12,3 g

3,3 g

8,0 g

6,3 g

0,3 g

49,3 g

4,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli