Pippurinen nyhtöbroileri

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

Useita tunteja

Hauduta broileri meheväksi mausteliemessä ja revi liha suikaleiksi nyhtöpossun tapaan. Viimeistele nyhtökana rosee- ja mustapippurirouheella.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplsipuli
3 kplvalkosipulinkynttä
1 kg(1 pkt) broilerin koipireisiä
4 dlvettä
1 rklsiirappia
3 rklsoijakastiketta (gluteenitonta)
2 rklketsuppia
1 kplkanaliemikuutio (gluteeniton)
1 rklkokonaisia mustapippureita
1/2 rklroseepippureita

Valmistus (Uuni 150°C)

  1. 1

    Säädä uuni 150 asteeseen. Kuori ja lohko sipuli. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Laita broilerit ja sipulit korkeareunaiseen uunivuokaan.

    MääräAinesosa
    3 kplvalkosipulinkynttä
    1 kplsipuli
    1 kg(1 pkt) broilerin koipireisiä
  2. 2

    Mittaa kattilaan vesi, siirappi, soijakastike ja ketsuppi. Murenna sekaan liemikuutio. Rouhi mustapippurit karkeiksi. Lisää puolet pippureista liemeen ja säästä loput viimeistelyyn. Kiehauta liemi ja kaada vuokaan broilerien päälle. Peitä foliolla.

    MääräAinesosa
    4 dlvettä
    2 rklketsuppia
    1 rklsiirappia
    3 rklsoijakastiketta (gluteenitonta)
    1 kplkanaliemikuutio (gluteeniton)
    1 rklkokonaisia mustapippureita
  3. 3

    Kypsennä broilereita uunissa noin 2 tuntia. Nosta koivet liemestä ja anna jäähtyä hetki. Irrota liha luista ja revi suikaleiksi. Lisää 2–3 rkl lientä suikaleiden sekaan. Rouhi roseepippurit. Ripottele rouhitut rosee- ja mustapippurit broilerin pinnalle.

    MääräAinesosa
    1/2 rklroseepippureita

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
23.9.2019
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä