Pippurinen nyhtöbroileri
Useita tunteja

Nappaa talteen!
Hauduta broileri meheväksi mausteliemessä ja revi liha suikaleiksi nyhtöpossun tapaan. Viimeistele nyhtökana rosee- ja mustapippurirouheella.
| 1 kpl | sipuli |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kg | (1 pkt) broilerin koipireisiä |
| 4 dl | vettä |
| 1 rkl | siirappia |
| 3 rkl | soijakastiketta (gluteenitonta) |
| 2 rkl | ketsuppia |
| 1 kpl | kanaliemikuutio (gluteeniton) |
| 1 rkl | kokonaisia mustapippureita |
| 1/2 rkl | roseepippureita |
- 1.
Säädä uuni 150 asteeseen. Kuori ja lohko sipuli. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Laita broilerit ja sipulit korkeareunaiseen uunivuokaan.
- 2.
Mittaa kattilaan vesi, siirappi, soijakastike ja ketsuppi. Murenna sekaan liemikuutio. Rouhi mustapippurit karkeiksi. Lisää puolet pippureista liemeen ja säästä loput viimeistelyyn. Kiehauta liemi ja kaada vuokaan broilerien päälle. Peitä foliolla.
- 3.
Kypsennä broilereita uunissa noin 2 tuntia. Nosta koivet liemestä ja anna jäähtyä hetki. Irrota liha luista ja revi suikaleiksi. Lisää 2–3 rkl lientä suikaleiden sekaan. Rouhi roseepippurit. Ripottele rouhitut rosee- ja mustapippurit broilerin pinnalle.
Pippurinen nyhtöbroileri
arvosana5/5
Useita tunteja
Hauduta broileri meheväksi mausteliemessä ja revi liha suikaleiksi nyhtöpossun tapaan. Viimeistele nyhtökana rosee- ja mustapippurirouheella.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | sipuli |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kg | (1 pkt) broilerin koipireisiä |
| 4 dl | vettä |
| 1 rkl | siirappia |
| 3 rkl | soijakastiketta (gluteenitonta) |
| 2 rkl | ketsuppia |
| 1 kpl | kanaliemikuutio (gluteeniton) |
| 1 rkl | kokonaisia mustapippureita |
| 1/2 rkl | roseepippureita |
Valmistus (Uuni 150°C)
- 1
Säädä uuni 150 asteeseen. Kuori ja lohko sipuli. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Laita broilerit ja sipulit korkeareunaiseen uunivuokaan.
Määrä Ainesosa 3 kpl valkosipulinkynttä 1 kpl sipuli 1 kg (1 pkt) broilerin koipireisiä - 2
Mittaa kattilaan vesi, siirappi, soijakastike ja ketsuppi. Murenna sekaan liemikuutio. Rouhi mustapippurit karkeiksi. Lisää puolet pippureista liemeen ja säästä loput viimeistelyyn. Kiehauta liemi ja kaada vuokaan broilerien päälle. Peitä foliolla.
Määrä Ainesosa 4 dl vettä 2 rkl ketsuppia 1 rkl siirappia 3 rkl soijakastiketta (gluteenitonta) 1 kpl kanaliemikuutio (gluteeniton) 1 rkl kokonaisia mustapippureita - 3
Kypsennä broilereita uunissa noin 2 tuntia. Nosta koivet liemestä ja anna jäähtyä hetki. Irrota liha luista ja revi suikaleiksi. Lisää 2–3 rkl lientä suikaleiden sekaan. Rouhi roseepippurit. Ripottele rouhitut rosee- ja mustapippurit broilerin pinnalle.
Määrä Ainesosa 1/2 rkl roseepippureita
Ravintosisältö
345
Energiaa kcal
1443
Energiaa kj
12,3 g
Rasvaa
3,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
8,5 g
Hiilihydraatteja
6,5 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
49,5 g
Proteiinia
4,1 g
Suolaa
345
Energiaa kcal
1443
Energiaa kj
12,3 g
Rasvaa
3,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
8,5 g
Hiilihydraatteja
6,5 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
49,5 g
Proteiinia
4,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























