Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pippuriset ruusukaalit ja cashewkastike

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Pinnalta ihanasti karamellisoituneet ja sisältä sopivan napakat ruusukaalit maustetaan pippurilla ja tarjotaan sitruunaisen cashewkastikkeen kera.

Ainekset

1 kpl
(400 g) ruusukaaleja
2 rkl
Voita tai margariinia
1 rkl
Siirappia
1 tl
Pippurisekoitusta
1/2 tl
Suolaa

Kastike

2 dl
Cashewpähkinöitä
1 dl
Vettä
1 kpl
Valkosipulinkynsi
2 rkl
Sitruunamehua
1/2 tl
Suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pane cashewpähkinät veteen likoamaan pariksi tunniksi.

2 dl
Cashewpähkinöitä
2

Laita pähkinät ja 1 dl liotusvettä tehosekoittimeen tai sauvasekoittimen kulhoon, lisää kuorittu valkosipulinkynsi. Soseuta sileäksi.  Mausta sitruunamehulla ja suolalla.

2 dl
Cashewpähkinöitä
1 dl
Vettä
1 kpl
Valkosipulinkynsi
2 rkl
Sitruunamehua
1/2 tl
Suolaa
3

Poista ruusukaaleista uloimmat lehdet ja lyhennä kanta. Puolita kaalit, mikäli ne ovat isoja.

1 kpl
(400 g) ruusukaaleja
4

Sulata rasva pannulla. Lisää kaalit ja paista keskilämmöllä sekoitellen noin 10 minuuttia.

2 rkl
Voita tai margariinia
5

Lisää siirappi ja paista sekoitellen, kunnes kaalien pinta karamellisoituu. Mausta suolalla ja pippurisekoituksella. Tarjoa cashewkastikkeen kanssa.

1 rkl
Siirappia
1/2 tl
Suolaa
1 tl
Pippurisekoitusta
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 10.9.2018
|
Muokattu: 7.10.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

241

1007

19,8 g

6,0 g

9,5 g

5,3 g

1,0 g

6,0 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Pippurisekoitusta,

0,5 tl Suolaa,

1 dl Vettä,

Valkosipulinkynsi,

0,5 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli