Pane cashewpähkinät veteen likoamaan pariksi tunniksi.
Laita pähkinät ja 1 dl liotusvettä tehosekoittimeen tai sauvasekoittimen kulhoon, lisää kuorittu valkosipulinkynsi. Soseuta sileäksi. Mausta sitruunamehulla ja suolalla.
Poista ruusukaaleista uloimmat lehdet ja lyhennä kanta. Puolita kaalit, mikäli ne ovat isoja.
Sulata rasva pannulla. Lisää kaalit ja paista keskilämmöllä sekoitellen noin 10 minuuttia.
Lisää siirappi ja paista sekoitellen, kunnes kaalien pinta karamellisoituu. Mausta suolalla ja pippurisekoituksella. Tarjoa cashewkastikkeen kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
241
1007
19,8 g
6,0 g
9,5 g
5,3 g
1,0 g
6,0 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Pippurisekoitusta,
0,5 tl Suolaa,
1 dl Vettä,
Valkosipulinkynsi,
0,5 tl Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli