Piri piri -broileri

Arvostele resepti
4 Annosta

Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)

Piri piri on Portugalissa paljon käytetty chilipohjainen mausteseos, jota voi käyttää myös kalaan ja äyriäisiin. Jos haluat mausteseoksesta kunnolla tulista, käytä chilit siemenineen.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kgbroilerin koipi-reisipaloja
4 kplchiliä
3 kplvalkosipulinkynttä
2 tlpaprikajauhetta
2 rklpunaviinietikkaa
2 rkloliiviöljyä
1 tlsormisuolaa
1/2 tlmustapippuria

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Laita paloitellut chilit, kuoritut valkosipulinkynnet, paprikajauhe ja punaviinietikka monitoimikoneeseen, jossa on leikkuuterä. Anna koneen käydä hetki. Lisää öljy, suola ja pippuri. Käytä konetta vielä hetki.

    MääräAinesosa
    4 kplchiliä
    3 kplvalkosipulinkynttä
    2 tlpaprikajauhetta
    2 rklpunaviinietikkaa
    2 rkloliiviöljyä
    1 tlsormisuolaa
    1/2 tlmustapippuria
  2. 2

    Paloittele koipi-reisipalat kolmeen osaan. Pane palat muovipussiin, lisää päälle marinadi. Sulje pussi ja puristele sitä niin, että kaikki palat ovat mausteliemen peitossa. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään tunti, mielellään yön yli.

    MääräAinesosa
    1 kgbroilerin koipi-reisipaloja
  3. 3

    Pane kanapalat uunivuokaan ja kypsennä 200-asteisessa uunissa 45–55 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulinkynttä, 2 tl Paprikajauhetta, 1 tl Sormisuolaa, 0,5 tl Mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä