Piri piri -broileri
Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Piri piri on Portugalissa paljon käytetty chilipohjainen mausteseos, jota voi käyttää myös kalaan ja äyriäisiin. Jos haluat mausteseoksesta kunnolla tulista, käytä chilit siemenineen.
| 1 kg | broilerin koipi-reisipaloja |
| 4 kpl | chiliä |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 tl | paprikajauhetta |
| 2 rkl | punaviinietikkaa |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1 tl | sormisuolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria |
- 1.
Laita paloitellut chilit, kuoritut valkosipulinkynnet, paprikajauhe ja punaviinietikka monitoimikoneeseen, jossa on leikkuuterä. Anna koneen käydä hetki. Lisää öljy, suola ja pippuri. Käytä konetta vielä hetki.
- 2.
Paloittele koipi-reisipalat kolmeen osaan. Pane palat muovipussiin, lisää päälle marinadi. Sulje pussi ja puristele sitä niin, että kaikki palat ovat mausteliemen peitossa. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään tunti, mielellään yön yli.
- 3.
Pane kanapalat uunivuokaan ja kypsennä 200-asteisessa uunissa 45–55 minuuttia.
Piri piri -broileri
Piri piri on Portugalissa paljon käytetty chilipohjainen mausteseos, jota voi käyttää myös kalaan ja äyriäisiin. Jos haluat mausteseoksesta kunnolla tulista, käytä chilit siemenineen.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | broilerin koipi-reisipaloja |
| 4 kpl | chiliä |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 tl | paprikajauhetta |
| 2 rkl | punaviinietikkaa |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1 tl | sormisuolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Laita paloitellut chilit, kuoritut valkosipulinkynnet, paprikajauhe ja punaviinietikka monitoimikoneeseen, jossa on leikkuuterä. Anna koneen käydä hetki. Lisää öljy, suola ja pippuri. Käytä konetta vielä hetki.
Määrä Ainesosa 4 kpl chiliä 3 kpl valkosipulinkynttä 2 tl paprikajauhetta 2 rkl punaviinietikkaa 2 rkl oliiviöljyä 1 tl sormisuolaa 1/2 tl mustapippuria - 2
Paloittele koipi-reisipalat kolmeen osaan. Pane palat muovipussiin, lisää päälle marinadi. Sulje pussi ja puristele sitä niin, että kaikki palat ovat mausteliemen peitossa. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään tunti, mielellään yön yli.
Määrä Ainesosa 1 kg broilerin koipi-reisipaloja - 3
Pane kanapalat uunivuokaan ja kypsennä 200-asteisessa uunissa 45–55 minuuttia.
Ravintosisältö
614
Energiaa kcal
2567
Energiaa kj
45,5 g
Rasvaa
12,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,5 g
Hiilihydraatteja
4,5 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
46,3 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
614
Energiaa kcal
2567
Energiaa kj
45,5 g
Rasvaa
12,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,5 g
Hiilihydraatteja
4,5 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
46,3 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulinkynttä, 2 tl Paprikajauhetta, 1 tl Sormisuolaa, 0,5 tl Mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























