Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Piri piri -broileri

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Piri piri on Portugalissa paljon käytetty chilipohjainen mausteseos, jota voi käyttää myös kalaan ja äyriäisiin. Jos haluat mausteseoksesta kunnolla tulista, käytä chilit siemenineen. Anna broileripalojen maustua riittävän kauan, mielellään yön yli.

Ainekset

1 kg
Broilerin koipi-reisipaloja
4 kpl
Chiliä
3 kpl
Valkosipulinkynttä
2 tl
Paprikajauhetta
2 rkl
Punaviinietikkaa
2 rkl
Oliiviöljyä
1 tl
Sormisuolaa
1/2 tl
Mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pane paloitellut chilit, valkosipulinkynnet, paprikajauhe ja punaviinietikka teholeikkuriin tai monitoimikoneeseen. Anna koneen käydä hetki. Lisää viinietikka, öljy, suola ja pippuri. Käytä konetta vielä hetki.
Paloittele koipi-reisipalat kolmeen osaan. Pane palat muovipussiin, lisää päälle marinadi. Sulje pussi ja puristele sitä niin, että kaikki palat ovat mausteliemen peitossa. Pane kanapalat uunivuokaan ja kypsennä 200-asteisessa uunissa 45–55 minuuttia.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 27.6.2016
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

614

2567

45,5 g

12,0 g

4,5 g

4,5 g

2,0 g

46,3 g

0,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynttä,

2 tl Paprikajauhetta,

1 tl Sormisuolaa,

0,5 tl Mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli