Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Poronkäristys

timer-iconUseita tunteja  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Perinteinen poronkäsitys onnistuu parhaiten, kun ruskistat käristyslihan pienissä erissä ja haudutat ruokaa pitkään. Voit tehdä käristyksen poron lisäksi myös muusta käristyslihasta. Tarjoa herkullinen riistakäristys perunamuusin kanssa.

Ainekset

170 g
(1 pkt) pekonia
400 g
poronkäristystä
3/4 tl
Suolaa
1/4 tl
Mustapippuria myllystä
4 dl
Vettä tai olutta
(timjamia)
1 rkl
margariinia tai rypsiöljyä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Leikkaa pekoni suikaleiksi ja paahda sitä kattilassa, kunnes rasva irtoaa. Lisää tarvittaessa margariinia tai öljyä.

170 g
(1 pkt) pekonia
1 rkl
margariinia tai rypsiöljyä
2

Lisää kohmeiset poronkäristyslevyt yksitellen pekonin joukkoon. Lisää seuraava levy vasta, kun edellinen on ruskistunut, niin liha ei kiehu omassa nesteessään vaan ruskistuu kauniisti.

400 g
poronkäristystä
3

Mausta lihat suolalla ja pippurilla. Lisää vettä tai olutta sen verran, että lihat lähes peittyvät. Anna hautua hiljaa kiehuen noin tunti. Jos nestettä uhkaa haihtua liikaa, lisää vettä tai olutta pienissä erissä.

3/4 tl
Suolaa
1/4 tl
Mustapippuria myllystä
4 dl
Vettä tai olutta
4

Mausta valmis käristys halutessasi timjamilla. Tarjoa perunamuusin ja puolukoiden kanssa.

(timjamia)
Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Päivi Ristell
Julkaistu: 26.9.2006
|
Muokattu: 28.1.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

316

1325

18,3 g

7,5 g

4,0 g

4,0 g

28,0 g

2,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

(timjamia),

1 rkl margariinia tai rypsiöljyä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli