Leikkaa pekoni suikaleiksi ja paahda sitä kattilassa, kunnes rasva irtoaa. Lisää tarvittaessa margariinia tai öljyä.
Lisää kohmeiset poronkäristyslevyt yksitellen pekonin joukkoon. Lisää seuraava levy vasta, kun edellinen on ruskistunut, niin liha ei kiehu omassa nesteessään vaan ruskistuu kauniisti.
Mausta lihat suolalla ja pippurilla. Lisää vettä tai olutta sen verran, että lihat lähes peittyvät. Anna hautua hiljaa kiehuen noin tunti. Jos nestettä uhkaa haihtua liikaa, lisää vettä tai olutta pienissä erissä.
Mausta valmis käristys halutessasi timjamilla. Tarjoa perunamuusin ja puolukoiden kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
316
1325
18,3 g
7,5 g
4,0 g
4,0 g
—
28,0 g
2,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
(timjamia),
1 rkl margariinia tai rypsiöljyä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli