Poronkäristys

arvosana4/5

(2)arviota
4 Annosta

Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Perinteinen poronkäsitys onnistuu parhaiten, kun ruskistat käristyslihan pienissä erissä ja haudutat ruokaa pitkään. Voit tehdä käristyksen poron lisäksi myös muusta käristyslihasta. Tarjoa herkullinen riistakäristys perunamuusin kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
170 g(1 pkt) pekonia
1 rklmargariinia tai rypsiöljyä
400 gporonkäristystä
3/4 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna
4 dlolutta
(timjamia)

Valmistus

  1. 1

    Leikkaa pekoni suikaleiksi ja paahda sitä kattilassa, kunnes rasva irtoaa. Lisää tarvittaessa margariinia tai öljyä.

    MääräAinesosa
    170 g(1 pkt) pekonia
    1 rklmargariinia tai rypsiöljyä
  2. 2

    Lisää kohmeiset poronkäristyslevyt yksitellen pekonin joukkoon. Lisää seuraava levy vasta, kun edellinen on ruskistunut, niin liha ei kiehu omassa nesteessään vaan ruskistuu kauniisti.

    MääräAinesosa
    400 gporonkäristystä
  3. 3

    Mausta lihat suolalla ja pippurilla. Lisää olutta (tai vettä) sen verran, että lihat lähes peittyvät. Anna hautua hiljaa kiehuen noin tunti. Jos nestettä uhkaa haihtua liikaa, lisää vettä tai olutta pienissä erissä.

    MääräAinesosa
    3/4 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
    4 dlolutta
  4. 4

    Mausta valmis käristys halutessasi timjamilla. Tarjoa perunamuusin ja puolukoiden kanssa.

    MääräAinesosa
    (timjamia)

Voit korvata oluen kokonaan tai osin vedellä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 rkl margariinia tai rypsiöljyä, (timjamia).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Päivi Ristell
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä