Possua metsästäjän tapaan
45 min (josta 10 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Possun fileesuikaleista valmistettu metsästäjän pata haudutetaan mureaksi. Sienillä ja hillosipuleilla ryyditetyn padan täyteläisen maun takaa smetana.
| 400 g | porsaan lihasuikaleita |
| 200 g | herkkusieniä |
| 1 kpl | sipuli |
| 4 dl | vettä |
| 2 rkl | öljyä |
| 1 kpl | lihaliemikuutio |
| 2 tl | sinappia |
| 1 tl | rosmariinia |
| 180 g | smetanaa |
| 1 dl | hillosipuleita |
| 1/2 tl | mustapippuria |
| 1/2 kpl | ruukku persiljaa |
- 1.
Ruskista lihasuikaleet kuumalla pannulla öljyssä. Siirrä pataan. Lisää sinappi, vesi, lihaliemikuutio, rosmariini ja pippuri. Anna lihan hautua liedellä kannen alla 30 minuuttia.
- 2.
Viipaloi sienet. Kuori ja hienonna sipuli. Paista öljyssä ja lisää pataan. Anna hautua 10 minuuttia.
- 3.
Lisää smetana, hillosipulit ja tarvittaessa tilkka vettä. Hienonna pinnalle persiljaa. Tarjoa uunissa paistettujen lohkoperunoiden kanssa.
Possua metsästäjän tapaan
arvosana5/5
45 min (josta 10 min aktiivista)
Possun fileesuikaleista valmistettu metsästäjän pata haudutetaan mureaksi. Sienillä ja hillosipuleilla ryyditetyn padan täyteläisen maun takaa smetana.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | porsaan lihasuikaleita |
| 200 g | herkkusieniä |
| 1 kpl | sipuli |
| 4 dl | vettä |
| 2 rkl | öljyä |
| 1 kpl | lihaliemikuutio |
| 2 tl | sinappia |
| 1 tl | rosmariinia |
| 180 g | smetanaa |
| 1 dl | hillosipuleita |
| 1/2 tl | mustapippuria |
| 1/2 kpl | ruukku persiljaa |
Valmistus
- 1
Ruskista lihasuikaleet kuumalla pannulla öljyssä. Siirrä pataan. Lisää sinappi, vesi, lihaliemikuutio, rosmariini ja pippuri. Anna lihan hautua liedellä kannen alla 30 minuuttia.
Määrä Ainesosa 400 g porsaan lihasuikaleita 2 rkl öljyä 2 tl sinappia 4 dl vettä 1 kpl lihaliemikuutio 1 tl rosmariinia 1/2 tl mustapippuria - 2
Viipaloi sienet. Kuori ja hienonna sipuli. Paista öljyssä ja lisää pataan. Anna hautua 10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 200 g herkkusieniä 1 kpl sipuli - 3
Lisää smetana, hillosipulit ja tarvittaessa tilkka vettä. Hienonna pinnalle persiljaa. Tarjoa uunissa paistettujen lohkoperunoiden kanssa.
Määrä Ainesosa 180 g smetanaa 1 dl hillosipuleita 1/2 kpl ruukku persiljaa
Ravintosisältö
459
Energiaa kcal
1922
Energiaa kj
39,8 g
Rasvaa
17,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,3 g
Hiilihydraatteja
3,5 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
21,5 g
Proteiinia
1,2 g
Suolaa
459
Energiaa kcal
1922
Energiaa kj
39,8 g
Rasvaa
17,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,3 g
Hiilihydraatteja
3,5 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
21,5 g
Proteiinia
1,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Rosmariinia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























