Possua metsästäjän tapaan

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

45 min (josta 10 min aktiivista)

Possun fileesuikaleista valmistettu metsästäjän pata haudutetaan mureaksi. Sienillä ja hillosipuleilla ryyditetyn padan täyteläisen maun takaa smetana.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 gporsaan lihasuikaleita
200 gherkkusieniä
1 kplsipuli
4 dlvettä
2 rklöljyä
1 kpllihaliemikuutio
2 tlsinappia
1 tlrosmariinia
180 gsmetanaa
1 dlhillosipuleita
1/2 tlmustapippuria
1/2 kplruukku persiljaa

Valmistus

  1. 1

    Ruskista lihasuikaleet kuumalla pannulla öljyssä. Siirrä pataan. Lisää sinappi, vesi, lihaliemikuutio, rosmariini ja pippuri. Anna lihan hautua liedellä kannen alla 30 minuuttia.

    MääräAinesosa
    400 gporsaan lihasuikaleita
    2 rklöljyä
    2 tlsinappia
    4 dlvettä
    1 kpllihaliemikuutio
    1 tlrosmariinia
    1/2 tlmustapippuria
  2. 2

    Viipaloi sienet. Kuori ja hienonna sipuli. Paista öljyssä ja lisää pataan. Anna hautua 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    200 gherkkusieniä
    1 kplsipuli
  3. 3

    Lisää smetana, hillosipulit ja tarvittaessa tilkka vettä. Hienonna pinnalle persiljaa. Tarjoa uunissa paistettujen lohkoperunoiden kanssa.

    MääräAinesosa
    180 gsmetanaa
    1 dlhillosipuleita
    1/2 kplruukku persiljaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Rosmariinia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä