Poista fileen pinnalta kalvot. Kuutioi liha noin 3 x 3 cm:n kokoisiksi paloiksi.
Valmista marinadi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Sekoita valkosipuli, öljy, soijakastike ja mausteet.
Pane possupalat muovipussiin ja kaada päälle marinadi. Solmi pussi ja pusertele lihapaloja niin, että marinadi peittää palat. Anna lihan maustua jääkaapissa vähintään 3 tuntia tai yön yli. Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen grillaamista.
Valmista pitaleivät. Kuumenna vesi 42-asteiseksi eli reilusti kättä lämpöisemmäksi. Sekoita hiiva, suola ja öljy veteen. Lisää jauhot ja alusta taikina kimmoisaksi. Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
Jaa taikina 8 osaan. Pyörittele palat pulliksi. Kauli pullat ohuiksi pitaleiviksi (ø 13 cm). Kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin ½ tuntia.
Säädä uuni 225 asteeseen. Paista pitaleipiä uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.
Jos käytät puisia varrastikkuja, laita ne veteen likoamaan.
Valmista tsatsiki. Pese kurkku ja raasta se raastimen karkealla terällä. Painele raasteesta nestettä pois siivilässä. Hienonna minttu. Sekoita kurkkuraaste, jogurtti, minttu, hunaja ja mausteet. Kuori ja puserra valkosipulinkynnet joukkoon. Anna tsatsikin maustua jääkaapissa ½ tuntia.
Kuori sipulit ja leikkaa neljään lohkoon. Leikkaa paprikat parin sentin levyisiksi viipaleiksi. Valuta lihapalat marinadista ja pujota liha vartaisiin vuorotellen sipulilohkojen ja paprikaviipaleiden kanssa.
Grillaa vartaita noin 15 minuuttia korkealla lämmöllä välillä käännellen. Purista sitruunan mehu. Mausta kypsät vartaat suolalla ja pirskota päälle sitruunamehua.
Irrota lihapalat vartaista. Halkaise pitaleivät. Täytä leivät vartaista irrotetuilla lihapaloilla sekä paprika- ja sipulipaloilla. Valuta leivän sisään tsatsikia. Voit tarjota pitaleivät myös halkaisematta sellaisinaan vartaiden ja tsatsikin kanssa.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
3541
846
33,8 g
8,8 g
80,0 g
12,0 g
15,5 g
45,5 g
1,7 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ruukkua minttua,
0,25 tl rouhittua pippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli