Kypsennä ohrasuurimot suolalla maustetussa vedessä. Raasta punajuuret. Hienonna sipulit ja kuullota ne pehmeiksi voissa tai öljyssä. Sekoita ryynit, punajuuriraaste ja sipuli keskenään. Kaada seos uunivuokaan. Riko munien rakenne ja lisää sekaan siirappi, maito ja smetana. Mausta suolalla, pippurilla ja meiramilla. Kaada seos vuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhoja tai siemeniä ja muutamia voinokareita. Kypsennä 175-asteisessa uunissa reilu tunti.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1396
334
17,7 g
10,3 g
32,7 g
10,5 g
5,0 g
8,7 g
0,2 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 l Vettä,
1 tl Suolaa,
1 tl Suolaa,
3 tl Meiramia,
0,5 tl Pippuria,
Korppujauhoja tai seesaminsiemeniä,
Voita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli