Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Punajuurilaatikko

Punajuurilaatikko

timer-iconUseita tunteja  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Punajuurilaatikko sopii täydellisesti syksyiseen ruokapöytään. Nauti sellaisenaan tai liharuokien lisukkeena.

Ruokavaliot

Ainekset

2 1/2 dl
Rikottuja ohrasuurimoita
1 l
Vettä
1 tl
Suolaa
500 g
Punajuuria
2 kpl
Sipulia
2 tl
rypsiöljyä
1 dl
Maitoa
2 dl
Smetanaa
3 kpl
Kananmunaa
1 rkl
Siirappia
3 tl
Meiramia
1 tl
Suolaa
1/2 tl
mustapippuria

pinnalle

1/2 dl
Korppujauhoja tai seesaminsiemeniä
(2-4 rkl voita)

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kypsennä ohrasuurimoita suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukainen aika. Valuta kypsät suurimot.

2 1/2 dl
Rikottuja ohrasuurimoita
1 l
Vettä
1 tl
Suolaa
2

Kuori ja raasta punajuuret. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipulit öljyssä pannulla pehmeiksi. Sekoita kypsät valutetut suurimot, punajuuriraaste ja sipuli keskenään. Kumoa seos uunivuokaan.

500 g
Punajuuria
2 kpl
Sipulia
2 tl
rypsiöljyä
3

Sekoita maito, smetana, munat, siirappi ja mausteet keskenään. Kaada seos punajuuriseoksen päälle ja heiluttele vuokaa, jotta seos asettuu tasaisesti.

1 dl
Maitoa
2 dl
Smetanaa
3 kpl
Kananmunaa
1 rkl
Siirappia
3 tl
Meiramia
1 tl
Suolaa
1/2 tl
mustapippuria
4

Ripottele pinnalle korppujauhoja tai seesaminsiemeniä. Lisää halutessasi muutama voinokare. Kypsennä laatikkoa 175-asteisessa uunissa noin tunti.

1/2 dl
Korppujauhoja tai seesaminsiemeniä
(2-4 rkl voita)

Vinkki! Voit puolittaa kypsymisajan, jos käytät keitettyjä punajuuria. Kypsennä laatikko tällöin 200-asteisessa uunissa.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara, Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 21.8.2014
Muokattu: 29.6.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

363

1518

19,2 g

10,5 g

35,7 g

10,5 g

5,2 g

9,2 g

1,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 l Vettä,

1 tl Suolaa,

3 tl Meiramia,

(2-4 rkl voita).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli