Punajuurilaatikko | Uuniruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Punajuurilaatikko

Punajuurilaatikko

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Punajuurilaatikko sopii täydellisesti syksyiseen ruokapöytään. Nauti sellaisenaan tai vaikka lihan lisukkeena.

Ruokavaliot

Ainekset

500 g
Punajuuria
2 1/2 dl
Rikottuja ohrasuurimoita
1 l
Vettä
1 tl
Suolaa
2 kpl
Sipulia
2 dl
Smetanaa
1 dl
Maitoa
3 kpl
Kananmunaa
1 rkl
Siirappia
1 tl
Suolaa
3 tl
Meiramia
1/2 tl
Pippuria

pinnalle

Korppujauhoja tai seesaminsiemeniä
Voita

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kypsennä ohrasuurimot suolalla maustetussa vedessä. Raasta punajuuret. Hienonna sipulit ja kuullota ne pehmeiksi voissa tai öljyssä. Sekoita ryynit, punajuuriraaste ja sipuli keskenään. Kaada seos uunivuokaan. Riko munien rakenne ja lisää sekaan siirappi, maito ja smetana. Mausta suolalla, pippurilla ja meiramilla. Kaada seos vuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhoja tai siemeniä ja muutamia voinokareita. Kypsennä 175-asteisessa uunissa reilu tunti.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.8.2014
Muokattu: 30.9.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1396

334

17,7 g

10,3 g

32,7 g

10,5 g

5,0 g

8,7 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 l Vettä,

1 tl Suolaa,

1 tl Suolaa,

3 tl Meiramia,

0,5 tl Pippuria,

Korppujauhoja tai seesaminsiemeniä,

Voita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli