Kypsennä ohrasuurimoita suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukainen aika. Valuta kypsät suurimot.
Kuori ja raasta punajuuret. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipulit öljyssä pannulla pehmeiksi. Sekoita kypsät valutetut suurimot, punajuuriraaste ja sipuli keskenään. Kumoa seos uunivuokaan.
Sekoita maito, smetana, munat, siirappi ja mausteet keskenään. Kaada seos punajuuriseoksen päälle ja heiluttele vuokaa, jotta seos asettuu tasaisesti.
Ripottele pinnalle korppujauhoja tai seesaminsiemeniä. Lisää halutessasi muutama voinokare. Kypsennä laatikkoa 175-asteisessa uunissa noin tunti.
Vinkki! Voit puolittaa kypsymisajan, jos käytät keitettyjä punajuuria. Kypsennä laatikko tällöin 200-asteisessa uunissa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
363
1518
19,2 g
10,5 g
35,7 g
10,5 g
5,2 g
9,2 g
1,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 l Vettä,
1 tl Suolaa,
3 tl Meiramia,
(2-4 rkl voita).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli