Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Punajuurilaatikko

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Punajuurilaatikko tuo väriä ruokapöytään. Nauti smetanalla mehevöitetty ja seesaminsiemenillä viimeistelty laatikko sellaisenaan tai liharuokien lisukkeena.

Ainekset

2 1/2 dl
Rikottuja ohrasuurimoita
1 l
Vettä
1 tl
Suolaa
500 g
Punajuuria
2 kpl
Sipulia
2 tl
rypsiöljyä
1 dl
Maitoa
2 dl
Smetanaa
3 kpl
Kananmunaa
1 rkl
Siirappia
3 tl
Meiramia
1 tl
Suolaa
1/2 tl
mustapippuria

Pinnalle

1/2 dl
seesaminsiemeniä
4 rkl
voita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kypsennä ohrasuurimoita suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukainen aika. Valuta kypsät suurimot.

2 1/2 dl
Rikottuja ohrasuurimoita
1 l
Vettä
1 tl
Suolaa
2

Kuori ja raasta punajuuret. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipulit öljyssä pannulla pehmeiksi. Sekoita kypsät valutetut suurimot, punajuuriraaste ja sipuli keskenään. Kumoa seos uunivuokaan.

500 g
Punajuuria
2 kpl
Sipulia
2 tl
rypsiöljyä
3

Sekoita maito, smetana, munat, siirappi ja mausteet keskenään. Kaada seos punajuuriseoksen päälle ja heiluttele vuokaa, jotta seos asettuu tasaisesti.

1 dl
Maitoa
2 dl
Smetanaa
3 kpl
Kananmunaa
1 rkl
Siirappia
3 tl
Meiramia
1 tl
Suolaa
1/2 tl
mustapippuria
4

Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Lisää halutessasi muutama voinokare. Kypsennä laatikkoa 175-asteisessa uunissa noin tunti.

1/2 dl
seesaminsiemeniä
4 rkl
voita

Vinkki: Voit puolittaa kypsymisajan, jos käytät keitettyjä punajuuria. Kypsennä laatikko tällöin 200-asteisessa uunissa.

Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara, Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 22.10.2018
|
Muokattu: 24.4.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

452

1889

29,8 g

16,0 g

33,3 g

10,7 g

5,7 g

10,2 g

1,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 l Vettä,

1 tl Suolaa,

3 tl Meiramia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli