Punajuurilaatikko

arvosana4/5

(3)arviota
6 Annosta

Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Punajuurilaatikko tuo väriä ruokapöytään. Nauti smetanalla mehevöitetty ja seesaminsiemenillä viimeistelty laatikko sellaisenaan tai liharuokien lisukkeena.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
2 1/2 dlrikottuja ohrasuurimoita
1 lvettä
1 tlsuolaa
500 gpunajuuria
2 kplsipulia
2 tlrypsiöljyä
1 dlmaitoa
2 dlsmetanaa
3 kplkananmunaa
1 rklsiirappia
3 tlmeiramia
1 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria

Pinnalle

1/2 dlseesaminsiemeniä
4 rklvoita

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Kypsennä ohrasuurimoita suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukainen aika. Valuta kypsät suurimot.

    MääräAinesosa
    2 1/2 dlrikottuja ohrasuurimoita
    1 lvettä
    1 tlsuolaa
  2. 2

    Kuori ja raasta punajuuret. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipulit öljyssä pannulla pehmeiksi. Sekoita kypsät valutetut suurimot, punajuuriraaste ja sipuli keskenään. Kumoa seos uunivuokaan.

    MääräAinesosa
    500 gpunajuuria
    2 kplsipulia
    2 tlrypsiöljyä
  3. 3

    Sekoita maito, smetana, munat, siirappi ja mausteet keskenään. Kaada seos punajuuriseoksen päälle ja heiluttele vuokaa, jotta seos asettuu tasaisesti.

    MääräAinesosa
    1 dlmaitoa
    2 dlsmetanaa
    3 kplkananmunaa
    1 rklsiirappia
    3 tlmeiramia
    1 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria
  4. 4

    Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Lisää halutessasi muutama voinokare. Kypsennä laatikkoa 175-asteisessa uunissa noin tunti.

    MääräAinesosa
    1/2 dlseesaminsiemeniä
    4 rklvoita

Vinkki: Voit puolittaa kypsymisajan, jos käytät keitettyjä punajuuria. Kypsennä laatikko tällöin 200-asteisessa uunissa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 l Vettä, 1 tl Suolaa, 3 tl Meiramia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara, Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä