Punajuurilaatikko
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Punajuurilaatikko tuo väriä ruokapöytään. Nauti smetanalla mehevöitetty ja seesaminsiemenillä viimeistelty laatikko sellaisenaan tai liharuokien lisukkeena.
| 2 1/2 dl | rikottuja ohrasuurimoita |
| 1 l | vettä |
| 1 tl | suolaa |
| 500 g | punajuuria |
| 2 kpl | sipulia |
| 2 tl | rypsiöljyä |
| 1 dl | maitoa |
| 2 dl | smetanaa |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 1 rkl | siirappia |
| 3 tl | meiramia |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria |
| Pinnalle | |
|---|---|
| 1/2 dl | seesaminsiemeniä |
| 4 rkl | voita |
- 1.
Kypsennä ohrasuurimoita suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukainen aika. Valuta kypsät suurimot.
- 2.
Kuori ja raasta punajuuret. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipulit öljyssä pannulla pehmeiksi. Sekoita kypsät valutetut suurimot, punajuuriraaste ja sipuli keskenään. Kumoa seos uunivuokaan.
- 3.
Sekoita maito, smetana, munat, siirappi ja mausteet keskenään. Kaada seos punajuuriseoksen päälle ja heiluttele vuokaa, jotta seos asettuu tasaisesti.
- 4.
Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Lisää halutessasi muutama voinokare. Kypsennä laatikkoa 175-asteisessa uunissa noin tunti.
Punajuurilaatikko
arvosana4/5
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)
Punajuurilaatikko tuo väriä ruokapöytään. Nauti smetanalla mehevöitetty ja seesaminsiemenillä viimeistelty laatikko sellaisenaan tai liharuokien lisukkeena.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 1/2 dl | rikottuja ohrasuurimoita |
| 1 l | vettä |
| 1 tl | suolaa |
| 500 g | punajuuria |
| 2 kpl | sipulia |
| 2 tl | rypsiöljyä |
| 1 dl | maitoa |
| 2 dl | smetanaa |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 1 rkl | siirappia |
| 3 tl | meiramia |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria |
Pinnalle | |
| 1/2 dl | seesaminsiemeniä |
| 4 rkl | voita |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Kypsennä ohrasuurimoita suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukainen aika. Valuta kypsät suurimot.
Määrä Ainesosa 2 1/2 dl rikottuja ohrasuurimoita 1 l vettä 1 tl suolaa - 2
Kuori ja raasta punajuuret. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipulit öljyssä pannulla pehmeiksi. Sekoita kypsät valutetut suurimot, punajuuriraaste ja sipuli keskenään. Kumoa seos uunivuokaan.
Määrä Ainesosa 500 g punajuuria 2 kpl sipulia 2 tl rypsiöljyä - 3
Sekoita maito, smetana, munat, siirappi ja mausteet keskenään. Kaada seos punajuuriseoksen päälle ja heiluttele vuokaa, jotta seos asettuu tasaisesti.
Määrä Ainesosa 1 dl maitoa 2 dl smetanaa 3 kpl kananmunaa 1 rkl siirappia 3 tl meiramia 1 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria - 4
Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Lisää halutessasi muutama voinokare. Kypsennä laatikkoa 175-asteisessa uunissa noin tunti.
Määrä Ainesosa 1/2 dl seesaminsiemeniä 4 rkl voita
Vinkki: Voit puolittaa kypsymisajan, jos käytät keitettyjä punajuuria. Kypsennä laatikko tällöin 200-asteisessa uunissa.
Ravintosisältö
452
Energiaa kcal
1889
Energiaa kj
29,8 g
Rasvaa
16,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
33,3 g
Hiilihydraatteja
10,7 g
Sokereita
5,7 g
Kuituja
10,2 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
452
Energiaa kcal
1889
Energiaa kj
29,8 g
Rasvaa
16,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
33,3 g
Hiilihydraatteja
10,7 g
Sokereita
5,7 g
Kuituja
10,2 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 l Vettä, 1 tl Suolaa, 3 tl Meiramia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























