Raikas teriyaki-kulhosalaatti
Ainekset
Kastike
Valmistus
Sekoita kastikkeen ainekset ja siirrä jääkaappiin.
Raasta punakaali juustohöylällä tai leikkaa veitsellä ohuiksi suikaleiksi. Mausta sitruunalla, öljyllä ja suolalla. Siirrä jääkaappiin.
Pese, kuori ja leikkaa porkkanat ohuiksi tikuiksi. Pese omena, poista siemenkota ja viipaloi hedelmä. Kääntele viipaleet sitruunanmehussa, etteivät ne tummu. Huuhtele ja kuutioi kurkku. Huuhtele ja kuivaa rucola sekä pinaatti. Rouhi pähkinät.
Levitä rucola ja pinaatti kulhoon. Kokoa päälle loput salaatin ainekset sektoreihin. Viimeistele pähkinöillä ja kastikeraidoilla. Tarjoa loppu kastike erikseen.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
171
716
12,5 g
2,3 g
7,3 g
6,8 g
3,5 g
4,3 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ripaus suolaa,
1 rkl teriyakikastiketta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli