Raikas teriyaki-kulhosalaatti
15 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Värejä pursuava kulhosalaatti sopii rentoihin juhliin. Bowlissa yhdistyvät pikkelöity punakaali, makea omena ja suolaiset pähkinät. Jogurtilla raikastettu teriyakimajoneesikastike punoo maut yhteen ja antaa salaatille aasialaisen vivahteen.
| 150 g | punakaalia |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 2 tl | rypsiöljyä |
| ripaus suolaa | |
| 1 kpl | porkkana |
| 1 kpl | omena (kotimainen) |
| 1 tl | sitruunanmehua |
| 100 g | kurkkua |
| 70 g | (1 ps) rucolaa |
| 70 g | (1 ps) babypinaattia |
| 1/2 dl | suolattuja maapähkinöitä |
| Kastike | |
|---|---|
| 3/4 dl | paksua maustamatonta jogurttia |
| 1/4 dl | chilimajoneesia |
| 1 rkl | teriyakikastiketta |
| 2 tl | sitruunanmehua |
- 1.
Sekoita kastikkeen ainekset ja siirrä jääkaappiin.
- 2.
Raasta punakaali juustohöylällä tai leikkaa veitsellä ohuiksi suikaleiksi. Mausta sitruunalla, öljyllä ja suolalla. Siirrä jääkaappiin.
- 3.
Pese, kuori ja leikkaa porkkanat ohuiksi tikuiksi. Pese omena, poista siemenkota ja viipaloi hedelmä. Kääntele viipaleet sitruunanmehussa, etteivät ne tummu. Huuhtele ja kuutioi kurkku. Huuhtele ja kuivaa rucola sekä pinaatti. Rouhi pähkinät.
- 4.
Levitä rucola ja pinaatti kulhoon. Kokoa päälle loput salaatin ainekset sektoreihin. Viimeistele pähkinöillä ja kastikeraidoilla. Tarjoa loppu kastike erikseen.
Raikas teriyaki-kulhosalaatti
arvosana5/5
15 min (josta 15 min aktiivista)
Värejä pursuava kulhosalaatti sopii rentoihin juhliin. Bowlissa yhdistyvät pikkelöity punakaali, makea omena ja suolaiset pähkinät. Jogurtilla raikastettu teriyakimajoneesikastike punoo maut yhteen ja antaa salaatille aasialaisen vivahteen.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 150 g | punakaalia |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 2 tl | rypsiöljyä |
| ripaus suolaa | |
| 1 kpl | porkkana |
| 1 kpl | omena (kotimainen) |
| 1 tl | sitruunanmehua |
| 100 g | kurkkua |
| 70 g | (1 ps) rucolaa |
| 70 g | (1 ps) babypinaattia |
| 1/2 dl | suolattuja maapähkinöitä |
Kastike | |
| 3/4 dl | paksua maustamatonta jogurttia |
| 1/4 dl | chilimajoneesia |
| 1 rkl | teriyakikastiketta |
| 2 tl | sitruunanmehua |
Valmistus
- 1
Sekoita kastikkeen ainekset ja siirrä jääkaappiin.
Määrä Ainesosa 3/4 dl paksua maustamatonta jogurttia 1/4 dl chilimajoneesia 1 rkl teriyakikastiketta 2 tl sitruunanmehua - 2
Raasta punakaali juustohöylällä tai leikkaa veitsellä ohuiksi suikaleiksi. Mausta sitruunalla, öljyllä ja suolalla. Siirrä jääkaappiin.
Määrä Ainesosa 150 g punakaalia 1 rkl sitruunanmehua 2 tl rypsiöljyä ripaus suolaa - 3
Pese, kuori ja leikkaa porkkanat ohuiksi tikuiksi. Pese omena, poista siemenkota ja viipaloi hedelmä. Kääntele viipaleet sitruunanmehussa, etteivät ne tummu. Huuhtele ja kuutioi kurkku. Huuhtele ja kuivaa rucola sekä pinaatti. Rouhi pähkinät.
Määrä Ainesosa 1 kpl porkkana 1 kpl omena (kotimainen) 1 rkl sitruunanmehua 100 g kurkkua 70 g (1 ps) rucolaa 70 g (1 ps) babypinaattia 1/2 dl suolattuja maapähkinöitä - 4
Levitä rucola ja pinaatti kulhoon. Kokoa päälle loput salaatin ainekset sektoreihin. Viimeistele pähkinöillä ja kastikeraidoilla. Tarjoa loppu kastike erikseen.
Ravintosisältö
171
Energiaa kcal
716
Energiaa kj
12,5 g
Rasvaa
2,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
7,3 g
Hiilihydraatteja
6,8 g
Sokereita
3,5 g
Kuituja
4,3 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
171
Energiaa kcal
716
Energiaa kj
12,5 g
Rasvaa
2,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
7,3 g
Hiilihydraatteja
6,8 g
Sokereita
3,5 g
Kuituja
4,3 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus suolaa, 1 rkl teriyakikastiketta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























