Raitajuuri-kinkkukiusaus | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Raitajuuri-kinkkukiusaus
Play

Raitajuuri-kinkkukiusaus

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Valmista vähän värikkäämpi ja pikkuisen kevyempi kinkkukiusaus kauniista raitajuuresta.

Ainekset

800 g
(4 kpl) raitajuurta
200 g
(1 kpl) purjo
1/2
ruukkua persiljaa
1 rkl
rypsiöljyä
4 dl
(2 prk) ruokakermaa
230 g
(1 ps) kinkkusuikaletta
1/2 - 1 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja suikaloi raitajuuret. Huuhtele ja viipaloi purjo. Hienonna persilja.

800 g
(4 kpl) raitajuurta
200 g
(1 kpl) purjo
1/2
ruukkua persiljaa
2

Voitele uunivuoka öljyllä. Laita raitajuuret, purjo, persilja ja kinkkusuikaleet vuokaan. Lisää kerma ja mausteet. Sekoita.

1 rkl
rypsiöljyä
230 g
(1 ps) kinkkusuikaletta
4 dl
(2 prk) ruokakermaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
1/2 - 1 tl
suolaa
3

Paista uunissa noin tunti.

Vinkki: Tee maidoton kiusaus liha- tai kasvisliemeen.

Resepti:
Anu Brask
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 11.8.2019
Muokattu: 3.9.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

824

197

10,5 g

5,3 g

13,0 g

12,8 g

4,0 g

11,0 g

1,0 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli